Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní kámen u psa

Od: bublinka22* odpovědí: 9 změna:

Máme zubní kámen...Krmivo je kvalitní Brit, je tvrdé vše ok... Máte zkušenost?Co jse dělali?Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, před léty jsem se radil o tomto problému s veterinářem a ten říkal, že by zubní kámen odstranil, ale pod narkózou (což jsem nechtěl). Tak jsem koupil speciální žvýkačku pro psa, která měla pomoci odstranit zubní kámen - ale neodstranila, resp. pejsek žvýkat odmítal (asi to bylo hnusné). Na rozpuštění zubního kamene je dobré něco kyselého a nedávno jsem viděl v TV, že jedna chovatelka doporučovala pejskům kysané zelí (prý jim chutná a dělá dobře i na zažívání, protože v žaludku rozpouští i jinak těžko stravitelnou potravu). Zkuste kysané zelí. Zdravím!

doplněno 12.05.18 12:05:

bublinka22 - když si chcete poradit sama ve své založené otázce jako "ema", tak to nevypadá hezky.

Nedělejte to!

ema
Dobry den, taky vim o narkoze..Nechci.Koupila jsem pro sveho milacka tohle.Pani v zverimexu doporucovala.Tady fotka.
Zubní kámen u psa

an*
hodnocení

2x

Tvrdé granule tvorbě zubního kamene nezabrání, musel by dostávat na chroupání i syrové kosti. Můj pes ho také má, vet mi doporučil broušení pod narkózou. Pod tu narkózu ale bez vážného důvodu psa dát nechci. Tak jsem mu začala dávat tvrdé sušené chlebové kůrky, protože po kostech měl často zácpu. Napřed je nechtěl, ale zvykl si a už si je bere. Velká část zubního kamene už je obroušená, tak doufám že obrousíme i ten zbytek. :)

Jinak zelí- jak už napsal Ben dávám také, je dobré na trávení.

hodnocení

0x

Dorinka žere tvrdé granule a ty by měly zabraňovat usazování zubního kamene. Ale ne. Měla 13 let a už jsme 3x byly očistit ultrazvukem, v narkoze. A asi 6x s minulými psy. Nefunguje nic jiného. Když se kámen včas neodstraní, hrozí, že se posune ke kořenům zubů a nastoupí paradentoza. Zánět dásní, který je nebezpečný pro ledviny a srdíčko, je potřeba brát v potaz. A také to, že tohle všechno je nmohem nebezpečnější, než dobře zvolená narkoza. *** Možná, že by nebylo od věci, vyzkoušet to co koupíte, na sobě. Jednou psal člověk v diskuzi, co na zabarvenou srst v koutku očí psa. Zapoměl se a rukou od kapek si otřel oko. Psal, že to bylo tak šílené, že se diví, že to někdo vůbec pustil, beztrestně, do světa.

haninka*
hodnocení

0x
Nechte si napsat Stomorgyl, funguje super (alespon u nas), ale vetove ho nechteji psat, protoze to pro ne neni kseft. A kousat klacky, psi domaci neco na obrouseni.Taky jsem vypozorovala, ze v zime kdy jsou psi vic doma se to horsi. Od jara do podzimu kdy jsou 16 hod venku a neustale zvykaji nejake vetve je to o hodne lepsi. Prasky stoji neco pres 400. Vic si vygooglujte. Ahoj
doplněno 14.05.18 13:11: Ano samozrejme, ale lepe se po stomorgylu odstranuje, napr. okusovanim klacku. Nebo pak jde normalne seskrabnout bez narkozy. No nic, asi si to muj vet. vymyslel, nebo ja.
an*

Stomorgyl je lék na zánět dásní, zubní kámen neodstraňuje.

Ale zadavatelku naše odpovědi stejně nezajímají. Chtěla jen udělat reklamu na cosi co prodávají ve zverimexu. Glycerinový gel. Fuj .... nedivím se, že to nikdo nekupuje. Glycerin občas by snad nevadil, ale toto se má pejskům natírat na zuby každý den po dobu 2 – 3 měsíce a to už může přinést vážné zdravotní problémy......

Zubní kámen je i výsledkem trávení. V zimě se psi tolik nevylítají jako v zimě a trávení nepracuje jako v létě, při větším pohybu.

panickadominika*
hodnocení

0x

U minulýho hafana jsme museli odstraňovat pod narkózou, u současného se tomu snažíme předejít, takže dáváme kosti (samozřejmě ne kuřecí), tvrdý granulky a dentální pamlsky. A musím zaťukat, že zatím dobrý! :)

hafina
hodnocení

0x

Zdravím.Pokud má zvíře zubní kámen,musí odstranit veterinář,jinak nepomůže nic.Neni třeba narkóza tezka,jen přispani.

Je možné,ze nějaké zuby budou muset ven.Jinak pasty,vodičky..

To jsou jen síditka na nic.Zvire rozhodně nebude zvykat nic tvrdého,na to vemte jed. Přestane jist,bude bez zájmu o cokoli.Samotne neřešení zubního kamene může zvířeti přivodit další zdravotní problémy.Vas když bolí zuby,určitě na nic necekate.Navic,asi víte který zub Vás bolí,zvíře to neřekne a trpí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]