Nejste přihlášen/a.
Hledala jsem na internetu, je jich tam plno, zcela odlišná první mista, takže se tomu nedá věřit. Navíc tam mnohdy nejsou zahrnuty zahraniční. Existuje nějaký opravdu prověřený nějakou organizací? Nepodléhám reklamám, kkrmiva jsem si vždy ověřovala co se složení týče. Např, naše média neustále propagují Brit, ale podle složení tam není zrovna moc masa.
Říká se, že by pes neměl celý život jíst stejné krmivo. Nevím, zatím to tak děláme, mám granulky s vyšším obsahem masa, Ale taky bych ráda udělala změnu. Mám hafíka 4,20 kg, je to sice gaučák, ale venku řádit dovede.
Díky za prozatímí odpovědi, ale to stále není to, co jsem četla vloni. Bylo to česky a bylo to sloupek nezávislého hodnocení krmiv, už si nepamatuji, které bylo vítězné.
No,a proč mu nedáváte co mu chutná? Ty vitamíny co potřebuje budou -ve všech.Je to jak u lidí,někdo vdolky jiný holky.Třeba mojemu 40kg chutnají ty skoro nejlevnějšíc s hobymarketu.
Jaký troll?Já to myslím vážně.Kdo ty testy dělá? oni jich ochutnávájí?A které chutnají jim tak musí chutnat i psovi?Nebo je tam víc masa? A co když mám psa vegetariána
Možná, že mu chutnají, ale co v nich může být, akoráít mu zaplní žaludek. Co se dá asi čekat např při ceně 15O Kč za 10 kg.
Aha, které mu chutají, nejlevnější v hobbymarketu. No jo, to je to nejlepší, co můžete psovi udělat, miláčkovi. Proč by mu nechutnaly, když jsou plné dochucovadel, soli a hlavně že se líbí majiteli, že jsou pěkně barevný - plný barviv a že jsou levný. Ale co v nich je? To už mu můžete rovnou koupit pytel pšeničného šrotu a namíchat s trochou sádla. To že jich pokrmíte na množství mnohem víc, než těch kvalitních, to už si nespočítáte. Pes je šelma, ne slepice.
Granulky s vyšším obsahem masa to jistě mají napsáno na obalu. Dávejte mu čerstvé maso, hovězí, ryby, tuk a ovoce a zeleninu. Pes je všežravá šelma a ne zpracovatel granulovaného odpadu. Jo a taky syrové kosti se zbytky masa, po tom se můžou umlátit.
Já jsem s těmi svými spokojena, jen jsem hledala ten test. A kosti se pro malé psy nehodí, užý jsem zažila u znám,ých dost problémů, kdy se jim kost zapíchla v krku, jednomu dokonce museli chirurgicky vyndavat úlomek z konečniku.
A kosti a sysrové maso j,e vhodné tak klpro psy, co jsou venku v boudeě a ne pro gaučáka, který by ještě mohl chytit neějakého parazita.
Není pravda. Záleží ale jaké kosti, rozhodně ne drůbeží. Vepřovou nebo hovězí, a nechat okousat jen měkké klouby, tvrdou část rozhodně vyhodit. Z toho jsou pak ty problémy. I gaučákovi můžete dopřát barf.
Já teď vybírala granule pro našeho psa. Hodně dobré rozbory granulí jsou na těchto stránkách vse-o-krmivech.cz/... a psikrmivoradce.cz/... Ale než hledat nějaký jeden průzkum, je fajn si je srovnat podle složení. Ono v těch kvalitnějších už moc rozdílů není, ale občas ustřelí (např. chlubí se, že jsou bezobilné, ale místo toho pro nízkou cenu nadstaví bramborem).
Sice to není žebříček, ale dá se podle toho orientovat. Je rozepsáno složení a "kontroverzní"látky jsou označeny.
M.
1. Vítěz dTestu
masové granule Orijen (bez obilovin) z Kanady (= Acana)
D-test je dle mého věrohodný dtest.cz/...
2. Jiný test
3. Nejlépe vyzkoušet, vzorky (prý) zdarma: mojecalibra.cz/...
4. Tabulka od uživatelů - psů: tn.nova.cz/...
Na stránkách vse-o-krmivech.cz/... si můžete vytvořit žebřiček vytvořit sami. S pomocí filtru si uděláte výběr dle různých parametrů. Všechny granule jsou s popisem surovin, doplňkových látek a rozborem živin. Vybraná krmiva si můžete označit a porovnat vedle sebe. U každého krmiva jsou i aktuální nejnižší ceny s odkazem na e-shop k jeho nákupu.
K tomu množství článků s informacemi a radami ohledně krmení psů, posouzení výživové hodnoty krmných surovin, porovnání výroby a kvality různých druhů granulí (extrudované, za studena lisované, pečené), jak vybírat granule a na co si při výběru dát pozor ( vse-o-krmivech.cz/... články a blogy a mnoho dalších.
Na stránkách vse-o-krmivech.cz/... si můžete vytvořit žebřiček vytvořit sami. S pomocí filtru si uděláte výběr dle různých parametrů. Všechny granule jsou s popisem surovin, doplňkových látek a rozborem živin. Vybraná krmiva si můžete označit a porovnat vedle sebe. U každého krmiva jsou i aktuální nejnižší ceny s odkazem na e-shop k jeho nákupu.
K tomu množství článků s informacemi a radami ohledně krmení psů, posouzení výživové hodnoty krmných surovin, porovnání výroby a kvality různých druhů granulí (extrudované, za studena lisované, pečené), jak vybírat granule a na co si při výběru dát pozor ( vse-o-krmivech.cz/... články a blogy a mnoho dalších.
media propaguji brit? to jako fakt? media propaguji to co si kdo zaplati, pokud si brit plati za reklamu tak ho je videt proste vsude, u krmeni je jednoducha vec, davej psovi to co bude zrat s chuti, v hodne pripadech to jsou ty levnejsi granule
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.