Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouk v domácnosti

Od: karel* odpovědí: 3 změna:

Co je prosím toto za brouka? Vyloučil jsem na základě googlení štěnici i ploštici. Co to může být?

Brouk v domácnosti

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rušník diviznový (Anthrenus verbasci)

Normálně žije v přírodě v květech rozličných lučních rostlin, zvláště okoličnatých a některých stromů. Bohužel někdy však navštíví i lidská obydlí a pokud se zabydlí a rozmnoží, jeho larvy právě způsobí škody, které jste vyčetl.

karel*
hodnocení

Díky. Dohledal jsem si, že ničí textil, případně vycpaná zvířata. Takže krom toho to není nějaká potvora, která by přenášela nemoci anebo působila zdravotní obtíže? Jak se mohl domů dostat? V zimě, když jsem doma měl teplotu okolo 16°C jsem ho nepozoroval je možné, že by i ve městě vlétl do pokoje oknem a dařilo se mu právě v teplém období?

Mohl vlétnout oknem, mohl jste si ho v něčem přinést (případně larvy), je možné, že larvy máte už dlouho a zatím jste si nevšiml. Dospělí brouci zpravidla vylétávají ke světlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]