Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živočich nebo rostlina

Od: pxxq* odpovědí: 5 změna:

Co je to za živočicha nebo rostlinu? Výskyt- na písčité mělčině Perského zálivu v Arabských emirátech. Ve vodě je to měkké, skoro jako gumové, když na slunci vyschne, je to velmi křehké a při neopatrném dotyku se rozpadá. Když se to navlhčí, vrátí se do původního stavu a opět to změkne.

Živočich nebo rostlina

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já bezpečně poznám jen ty brýle . Ovšem, útvary jsou to zajímavé, tak doplňte odpovědi na otázky (třeba se to potom bude lépe určovat). Na mělčině to leželo u dna a bez pohybu? Na mělčině to plavalo ve vodě (nebo na hladině)? Plavalo to bez pohybu nebo se to ve vodě hýbalo? Když se to rozpadlo, tak zůstal jenom prach nebo i nějaké jiné částice? Bylo to nějak cítit? Nikoho místního jste se na to nezeptal? Jaký byl výskyt (v houfu nebo jedinci)? Mokré to bylo slizské? Jak to vypadalo z druhé strany? Zdravím!

doplněno 06.05.18 07:44:

Jinak, můj dojem je (vzhledem k dokonalosti tvaru), že to vytvořil člověk (asi) z bláta a v nějaké formě nebo jako otisk. Ovšem, žert byste snad přiznal.

doplněno 06.05.18 08:44:

Příspěvek níže mě svádí ke spekulaci, že kdyby to leželo na písčitém dně u břehu a bylo tam toho více, tak by každá vlna posunula tento útvar vpřed a ten by ostrou hranou zpevnil či posunul písek (tím by se bránilo odplavení písčitého břehu do moře a zmenšování pevniny). Vlna na odlivu by to zase kousek vrátila vzad, ale další vlna by udělala opět práci vpřed - a stále dokola dnem i nocí. Jestli to takto vymyslel člověk, tak je to geniální.

pxxq*
hodnocení

Dobrý den, tento útvar vytvořil z písku a slizu plž Neverita Josephinia. viz Wikipedia. Na jeho spodní stranu klade vajíčka. Na Přírodovědecké fakultě jsou holt odborníci.Tak už můžu klidně spát*palec*

Živočich nebo rostlina #2
Živočich nebo rostlina #3
rv*
Jsem v šoku. Člověk se celý život má co učit.

hodnocení

2x

První dojem - nějaké obrovské těstoviny :). Jinak se přikláním k názoru, že to není nic přírodního. Bizarní přírodní tvary živé i neživé už někdy někdo nafotil, popsal a jako zajímavost se různě objevují v časopisech i na internetu. Může se samozřejmě ještě objevit něco dalšího, ale v jeskyních, mořských hlubinách, nepřístupných končinách... Ale ne na mělčině Perského zálivu. Takže žádná vzácnost, ale svinčík.

rv*
hodnocení

0x

No v té oblasti bych klidně očekával, že se jedná o lidský výtvor - snahu člověka omezit pohyb písku.

doplněno 06.05.18 08:13:

Myslím něco, jako hydrogel aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]