Nejste přihlášen/a.
Rostlinu bych viděla na skalník, tím bych tohoto zavíječe vyloučila.
A už vím, co mi tyhle pavučiny připomněly. Předivku zhoubnou!
Teď jsem to chtěl napsat, že je to skalník a podle mne vymrzl a obrazí (nebo uschl). U silnice i možná vzal zasvé i od soli
Konečně někdo, kdo se nesnaží tvrdit, že všechno co já napíšu je hloupost. Tak jako na té fotografii rostou netvarované buxusy. Takových tady bylo plno. Letos vzaly za své. Zato předivka zhoubná už se několik let neobjevila.
@an - je mi líto, jestli to berete jako kritiku. Já prostě vidím skalník. A předivku. Ještě jsem neviděla buxus, jehož větve vytváří oblouky do strany a dolů.
Co vidíte zde? brno.idnes.cz/...
Tohle je na 100% skalník. Buxus opravdu nemá takto ohebné větve, ten roste vzpřímeně směrem nahoru.
Je to jistě buxus. Toto udělá zavíječ zimostrázový. Keř bude sežraný housenkami.
Mono - toto není skalník. A i kdyby byl a vymrzl, jako že skalník nevymrzá, proč pak ta pavučina?
Skalník mám na zahradě, právě začíná kvést, je zdravý nepoškozený. Zato buxus u nás nezbyl ani jediný. Přesně takovým obalením pavučinami to začalo a ty dělá zavíječ zimostrázový.
An, fakt ale co píšete je blbost. Toto fakt není buxus. Ale typický skalník - růst, obloukovité větve a obrost na nich, také typické zaschlé staré větve ořezané dole u obrubníku.
Že ho máte vy na zahradě a je krásný, ještě neznamená, že na silně exponovaném, vysoleném, vyschlém a promzajícím parkovišti (prostě v extremních podmínkách) namrzá nebo spíš vymrzá (loni u nás klidně do mrtva) a je pak oslabený a lákavý pro hmyzí konzumenty.
Tento skalník ale není vymrznutý, ale zcela sežraný předivkou.
Zavíječ na buxusu vám také dělal takové pavučinovité povlaky, vypadající spíš jako přehozené záclonou? Zavíječ sice pavučinku taky dělá, ale rozhodně ne takovou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.