Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zraněná kočka

Od: filip2004 odpovědí: 24 změna:

Ahoj tady je Filda.Já bych chtěl poprosit.Máme kocoura a týden nebyl doma.Potom jsem ho našel na zahradě.Nemohl chodit a na tváři neměl kus kůže i čumák měl odřený.Tatka s babičkou jeli na veterinu.Doktor mu očistil tvář a čumák.Potom ale říkal,že ho má babička nechat utratit že už nebude chodit,že je už starý.A operace by stála hodně peněz.Babička vzala kocoura domů,nechtěla ho utratit a říkala at umře doma.14 dní ležel u mě v dílně.Nechodil.Nechtěl nic jíst.Dával jsem mu pití do pusy,protože nemohl se postavit.A tvář mu babička umývala heřmánkem.Tvář se mu už lepší.Taky už jí,když mu to strčím do pusy.Včera se taky najednou postavil,ale hned zase spadl.Dneska už kousek ušel,ale jen ke dveřím a zase si lehl.Potom zas se postavil a už pil když si sedl.Myslíte,že se uzdraví a bude aspon chodit?Má u zadku na zádech takovou bouli,ale asi je to kost a na tu nohu nemůže dlouho stát.Je mi ho líto a chtěl bych aby mohl chodit.Už má radost když k němu přijdu.Postaví se a hlavou se otírá o nohu a bručí si.Ale potom si hned zase lehne.Taky už jí.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Ahoj Fildo, vidím, že máš zase starosti (nejdříve Bryks a nyní kocour). Já myslím, že důležité je, jestli kocour netrpí (bolestí). Poznáš to? Co přesně říkal veterinář, resp. co chtěl operovat? Já to odhaduji na poškozenou (nebo "jen" naraženou) páteř, což je určitě bolestivé. Dobrá zpráva je, že se kocour postaví a neodmítá žrát - to by mohlo svědčit o zlepšení jeho stavu. Já bych Ti přál, aby se z toho kocour dostal, ale jistotu nemám. Ahoj!

doplněno 04.05.18 13:31:

Fildo, nejsem veterinář, ale myslím si, že na zlomenou nohu by se kocour nepostavil. Ta boule na zadku bude asi vykloubená noha (ovšem, veterinář by to snad poznal). Zkus ještě přemluvit babičku a zajít za jiným veterinářem. Utratit kocoura kvůli bolavé noze je přeci škoda a jinak se už má zase k světu, péči dostává a kromě chůze je už skoro OK. Dej potom vědět, jak to dopadlo a vydrž s tou péčí.

filip2004
hodnocení

Ahoj Bene.Nevím jak mám poznat jesti ho to bolí.Když mu šáhnu na tu kost,tak neknouká.Jen otočí hlavou.Tatka říkal,že babičce doktor říkal,že ho asi srazilo auto a má nohu asi zlomenou.Ale museli by jít s ním k jinýmu doktorovi kde má rendgen.Bryks se má dobře.Děda říkal,že s babičkou jsou kamarádi.Děkuju Filda

lucie*
hodnocení

4x

Rozhodně palec nahoru*palec*tvé babičce,že jej nenechala utratit.Právě starší lidé to berou jako samozřejmost a nemají problém utratit/zabít zvíře.Takže to je supr,že se o něj staráte.

Jestli se zlepší těžko říct,dopřejte mu péči,dobrou stravu a držte jej doma.Tipuju,že není kastrovaný ,takže sotva bude moc aspon trochu chodit,prchne znova a třeba mu to bude osudným.Věnujte mu co největší péči a lásku,taky byste to všechno ocenili,kdyby vám bylo zle a uvidíte jak se s tím příroda popere.

filip2004
hodnocení

Děkuju Filda

asd1
hodnocení

4x

Kocour pěknej, ale ta nohy vypadá zlomená nebo vykloubená.. Bohužel je to otázka peněz - spravit za prachy u veterináře nebo ho nechat ať si pomůže sám. Přežije i tak, ale bude nejspíš mrzák a že by ho to nebolelo je málo pravděpodobné...

filip2004
hodnocení

Já bych chtěl taky aby ho operovali i tatka s mamkou,ale babička nechce.A pořád říká,že je to její kocour.Děkuju Filda

pb®
hodnocení

4x

Pokud veterinář řekne utratit, pak bych utratila. Protože oni se obvykle snaží léčit i neléčitelné, aby vytáhli lidem z kapes peníze. Pokud se mi nechce investovat do léčby a kočka léčbu potřebuje, je humánnější jí utratit, než spoléhat na to, že se z toho vylíže, 9 životů a kdesi cosi. Prostě buď se 100% starám, nebo svá zvížata aspoň svojí péčí netrápím.

Mezi námi, čím toho koucoura krmíte? Podle srsti to vypadá na nedostatek bílkovin v krmivu, to pak je každý chlup takový zkadeřený a vypadá to přesně takhle.

Až si vaše babička zlomí nohu v krčku, taky jí nechte, ať se z toho vylíže, že na operaci už je stará. Partnerův dědeček přesně takhle skončil. Nezoperovaná zlomenina kyčelního krčku prý kvůli vysokému věku. Že byl do té doby jako jura a nohu si zlomil, když lezl prořezat ve svých asi 82letech strom, to lékaře nezajímalo. No trvalo mu to dva roky, než ho jako ležáka zdolal zápal plic. Dodneška si na to pamatuju, jak babička říkala, že dneska dobral antibiotika a pořád tak špatně dýchá a za pár minut už dodýchal.

Až si babička zlomí nohu v krčku, tak ji utratíme*smich**smich**smich* Zrovna tak, jako toho kocourka*cert*

ja1

Na operaci stará...Toto kdyby mi sdělil lékař o některém z mých rodičů (prarodiče už nemám), tak by vzápětí potřeboval sám lékaře...*hi*

filip2004
hodnocení

Děkuju.Tatka chtěl hned k jinýmu doktorovi kde mají rendgén,ale babička říkala ne.Taky ji říkal,že operaci zaplatí,taky řekla ne.Chtěl jsem dát kocoura domů,ale nechtěla.Že se mám starat o svýho psa.Když babička řekne ne nebo nechci,tak to platí říkal tatka.Babička nikdy nic nechce.Když ji chci pomoc,tak mě pokaždý vyžene.Ale o kocoura se ted stará.Chlupy má ted škaredý protože pořád leží. babička ho i česala.Kupuje granule a nějaký maso v plechovce a v sáčku nebo co uvaří.Děkuju Filda

an*
hodnocení

3x

Taky ti moc přeji aby se s toho kocourek dostal, ale jestli už je starý, asi by vážně bylo lepší nechat ho bezbolestně uspat. Nožička se mu sama nespraví a chodit ho bude bolet. Říká se, že dokud zvíře žere, nic mu není. To ale bohužel není pravda, zvířata jen umí svou bolest dobře skrývat, ale to neznamená, že netrpí.

Veterináři neradi uspávají zvířata. Jestliže to ten váš sám navrhl, jistě pro to měl pádný důvod. Asi ta operace byla opravdu nutná.

filip2004
hodnocení

Ahoj.On ale neknourá,když ho pohladím na tu asi kost nebo když se postaví.Jen se ještě dlouho neudrží stát.A já jsem taky hodně brečel,když jenom ležel.Ale ted jsem rád,že už jí a pije a má radost když jsem u něj.A na tváři už má strup,ale asi chlupy tam už mít nebude že? To nevadí.Děkuju Filda

lidus*
hodnocení

3x

Ahoj. Jestli je kocour starý a nemocný asi bych jeho trápení ukončila. Ale, naše kočky na chalupě příjdou dorvané do krve, bez ucha a td. a záhadně se z toho vylížou, max. dostane kocour antibiotika když příjde se zhnisanou ránou nebo tam dostane drenáž jezdíme každý den na veterinu.

filip2004
hodnocení

Děkuju.Babička nechtěla ani poprvé k doktorovi.Ale tatka ji přemluvil.Potom nadávala,že někam jela.Říkala,že kočky mají devět životů:) a bud umře doma nebo se z toho dostane.Ale utratit kacoura nechtěla.Ale ted tam pořád chodí a stará se o něj semnou.Ale jestli ho něco bolí tak třeba prášek na bolest,že?Děkuju Filda

lidus*

Prášek klidně ale určitě ne pro lidi, babička má pravdu i ty naše se z toho vylížou a nebo prostě někde zemřou, lidi s vesnice na veterinu chodí málo.

an*
hodnocení

3x

Pb má pravdu. Lidé si své nemoci musí vytrpět až do konce. Zvířata mají tu výhodu, že jim jejich utrpení můžeme zkrátit. Jestliže máte svého kocourka rádi, nechte ho operovat, pak zase bude běhat jako dřív. Nenechte ho učit se jak chodit se zlomenou nebo vykloubenou kyčlí, je to velmi bolestivé.

filip2004
hodnocení

Děkuju.Tatka by zaplatil operaci,ale babička říkala ne.Ona je potom hned naštvaná.Děkuju Filda

72mona3*
hodnocení

2x

Ahoj, přidám vlastní zkušenost.

Za prvé, náš veterinář říkal, že nerad dává u zlomenin něco proti bolesti. Kočka se pak méně hlídá a může si víc ublížit. Bolest je tu proto, aby nám hlásila, že je v těle něco v nepořádku.

Za druhé nevím, co je to stará kočka. Pokud je mu třináct a víc, pořád by tu mohl být i tři roky.

Také jsem se starala o kočičku, kterou srazilo auto. Odnesla to jen noha zlomená v krčku. Majitelé nechtěli podstoupit operaci, která by vyšla velmi draho, sádra nebyla možná. Zbývala samoléčba. Když jsem se jí snažila poprvé odchytit, vůbec se nešetřila. Až když odezněl šok, nohu přestala používat. Veterinář jen píchnul injekci s antibiotikem a poslal nás domů. Kočička byla celé dny bez pohybu, jen se vždy postavila na přední a najedla se a napila. Nevím jak (nikdy jsem ji neviděla) si došla na kočkolit. Přiznám se, že už nevím jak dlouho to trvalo, ale výsledkem je chodící kočka. Jen je vidět nerovnost u kloubu zadní nožky. A kdyz běží, zvláštně hopsá.

Pokud kocourek vydrzel tak dlouho a jsou vidět pokroky, byla bych optimistická. On sám nejlíp bude vědět, že má být v klidu. A až se na to bude cítit, postupně bude zkoušet co půjde. Kočky mají opravdu tuhý kořínek. Držím palce. M.

filip2004
hodnocení

Toto je náš kocour.A ta noha kde má na zadku bouli nebo kost a noha je vystrčená bokem

Zraněná kočka
filip2004
04.05.18 18:56
hodnocení

Zraněná kočka #2
ben®

Fildo, ten kočičák je pěkný a vůbec to nevypadá, že by se mu chtělo umírat. Patrně dostal ránu na kyčelní kloub a tam je problém (kyčel nebo pánevní kost). Zdá se, že to ani nevnímá, protože jinak by to tam měl asi olízané až na kůži. Ten "obličej" se zahojí a ta noha (bez pomoci veterináře) =?

lidus*

Pěkně se serval, asi o kočku ale vypadá, jak říká Ben, že umírat ještě nebude.

lucie*

Přidávám se k názoru,že nevypadá na umření*andel*tipuji,že se s toho "vylíže"jen potřebuje přibrat a odpočívat,ony kočky dobře regenerují.Ale nějak se bojím,že se postaví na nohy a zase pujde hrdě do terénu.

Takhle vypdal můj "umírající"kocourek a ted je z něj fešák.On ale podstoupil léčbu,měl kočičí chřipku,sám by to zvládl tak 50na50...ale koťata jsou slabší,méně odolné.

Zraněná kočka #3
72mona3*

Souhlasím s Benem. Kocour má klidný pohled, oči jsou jasné. A hlavně, je celý pěkně čistý. Kočka, která se "chystá umřít" se většinou přestane olizovat. Kost byla porušena, sice nevíme kde přesně, ale evidentně srůstá. Proto ty pokroky, kdy se postaví, popojde. Kocour je prostě bojovník. Jak moc se bude pohybovat ukáže až čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]