Nejste přihlášen/a.
HELP!
Mám Jorkšírku, jsou jí 4měsíce a půl a už nevím, jak jí naučit "říct si" jít vykonat potřebu ven a případně na noviny v bytě. Kde dělám chybu? Veškerá literatura mi už nemůže nic nabídnout, vyzkoušeli jsme snad vše. Doma má tác (pohodlný,nevratký) s novinami, na který zpočátku docela chodila sem tam čůrat, ale velkou potřebu konala vedle,poslední měsíc je to opačně: Na tác udělá sem tam velkou potřebu, hlavně když je manžel doma (asi je přísnější,než já a ona to pozná), ale loužičky dělá zásadně vedle, dříve v okolí tácu, teď v poslední době nejen v "jejím pokoji" -tj. v kuchyni na lině,ale i na chodbě,na plovoucí podlaze. (V obýváku a jinde už tedy ne,to přestala).Taky velkou i loužičky občas udělá u vchodových dveří,což jsem si myslela, že už je napůl vyhráno,že stačí to vypozorovat a hned jít s ní ven,ale najednou -novinka- klidně přijde ke mě,dívá se, co dělám, (nevypadá,že by mi tím chtěla něco říct,prostě je jako vždycky taková neutrální) mluvím na ní...a ona se vyčůrá přímo u mý nohy, navíc mi přijde, že vůbec ani neví, že něco udělala, až když se začnu zlobit, říkat: Fuj! A ukazovat kde a taky kam se to dělá. Když se jí zadaří náhodou vykonat potřebu na noviny, všichni chválíme, dáme odměnu a pod., takže má radost ,ale příště už zas udělá louži jinde a rovnou někdy zaleze do boudičky,asi aby to nemusela zas poslouchat. Stává se to pomalu stereotypem a to není dobré. Musím říct, že pokud jsme venku, vždycky se vyčůrá, někdy to jen fixluje, ale snaha je veliká, už i velkou venku vykoná, dle mého vypozorování hlavně po jídle -jdeme a někdy se zadaří,někdy ne. Nejhorší ale je, že se mi zdá, že dělá loužičky nějak neobvykle často, tak2x do hodiny. Lítám pořád ven (bydlíme v 8.patře a než sjedeme výtahem a zpátky, docela mi to zabírá čas).Teď jsem v domácnosti a myslela jsem,že než půjdu do zaměstnání,naučím jí to,ale za pár týdnů tu s ní už půl dne nebudu a nevím, jak to bude dál pokračovat. V bytě je zvyklá být i několik hodin sama, to pak roztrhá někdy noviny a výkaly jsou v jejím pokoji, kde jí před odchodem zavírám všude. Za to jí ale moc nekárám. Díky, že jste vydrželi číst až sem. Co dělat? Díky za názory, rady, ale hlavně zkušenosti s touto rasou.
Chce to trpělivost. Aź tak kolem 6 měsíců + - doroste močový měchýř a držáky do správné velikosti
a funkce. Je to jako batolete. To taky neumí a vlastně ani nemůže, udržet moč, která vlastně
odchází mimovolně. Až příjde ten správný čas a fyziologie doroste jak má,
pak to jde samo a pejsek to udrží. Na to není žádný recept. Musí se to přežít. Teď nemá
cenu trestat, bude se vás bát a nebude vám věřit. Tohle a celá výchova, případně výcvik je
běh na dlouhou trať. Chce to čes a trpělivost.Ať je váše psina hlavně zdravá a líbí se jí na světě
Chce to trpělivost a pokud jdete pryč nenechávat pejska lítat všude.Počítejte do roku,že se to může stávat,ale určitě se to naučíte.Nenechávat samotného pejska na koberci,jak se jednou vyčurá už to cítí a když se to prosavuje udělají se kola,fleky.Pokud se nechávají noviny je asné,že je rozcupuje.Raději nechávat staré hadry..
Děkuji za povzbuzující odpověď, myslím, že je lepší obrnit se velikou trpělivostí a dokola omílat -fuj- a chválit za dobře vykonanou potřebu do zblbnutí, než -jak někteří píší- dát pejska "pryč." Asi bych to neuměla. Ale každý má svůj názor.
Pokud si koupím psa musím počítat s tím,že bude a nastane nějaký problém.Já si do roka užila a kolik škod mi pejsek napáchal,ale každý pejsek má jinou povahu a gor v dnešní době ,kdy už se moc nekontroluje kdo s kým kryje.Pokud něco provedou ,tak se naně pořádně podívám a už vědí,že něco není v pořádku a zvednu hlas a plácnu po zadku,ale stejně mě to pak mrzí.
Hlavně hodně trpělivosti a nedávat hned pejska z domu,jako to udělala paní s těma dvěma co psala.Mám dva jorky 1,5 roků a čůrali mi po bytě 12 měsíců.Teď jsou z nich čistotní psi,kteří vydrží i 12 hodin.Přeji hodně trpělivosti.
Děkuji. Už je to lepší, najednou si rozumíme, přišlo to náhle-začala chodit postávat do chodby a dívat se na mě tak jako, že něco není v pořádku. Takže pak hned mažeme a venku je o.k., loužičky i ostatní probíhají dobře. Jen přes noc je 1-2 louže někde mimo noviny, ale to je normální, nespěchám na ni. jsem moc ráda, že už to snad chápe a těch, co nevydrží a dají pejska pryč je mi líto. Díky všem.
Určitě to zvládnete Mám jorka-kluka-Matýska. Budou mu tři roky. Když byl maličkej,byl moc šikovnej. Je fakt,že jsem doma,takže jsem s ním letěla ven pokaždé,když se nabaštil,vyspinkal... Samozřejmě dělal potřebu i doma,ale povedlo se nám chodit na jedno místečko,kde měl noviny. Chce to hodně chválit,když se mu to povede:P To samé,když se zadaří venku:P Připadala jsem si jako cvok,když jsem se rozplývala jak se vyčůral,vykajdil,ale asi to zabralo. Jsou to potvůrky mazaný,tak to chce na ně opravdu po dobrém a hlavně se spoustou trpělivosti. V žádném případě jsem ho nijak netrestala,když udělal loužičku,kde neměl. Jen jsem mu řekla,že je ostuda. Chce to opravdu hodně trpělivosti. Pozorujte jak se chová,když potřebuje a včas ho přeneste na místečko k tomu určené. Je to prostě mimčo,všechno se naučí. A jak někdo psal,že pejsky dal pryč,to nechápu
Pejsek dělá to,co mi ho naučíme. Ale to je můj názor. Přeju hodně radosti s mimčem.
Dobry den,mate opravdu krasne stenatko,ja mam ctyrmesicni jorksiracku,kterou jsem naucila delat potrebu zatim na detske prebalovaci pliny-koupila jsem levne velke a jsem s nimy naprosto spokojena. Nase Ajsinka se chovala uplne stejne jako vase zlobidlo,ale nikdy jsem ji nekarala a ani nebila,vzdy jsem jen chodila s hadrou a trpelive utirala louzicky,pravda je ze vzdy kdyz se vzbudila jsem ji na plenu odnesla a cekala tak dlouho az se vycura casem se obcas vycurala kde ma,ale na velkou chodila porad jinam,dala jsem ji jednu plinu do kuchyne pod stul,kde jsem nachazela nejcasteji louzicky a druhou ke dverim kam jsem ji nosila curat,obe pliny pouzivam i ted na obou mistech,naucila se na ne curat i vykonavat velkou potrebu. Chce to trpelivost a peci a myslim ze se vam to urcite povede!
Dobrý den, děkuji za odpověď . Plenu jsem také zkoušela dávat, ale bohužel, jen ji očichala a důsledně se jí vyhýbala, pak si s ní dokonce začla hrát a nakonec se jí vždy pokusila roztrhat. Jorkšírka mi dělá loužičky nejčastěji mezi dveřmi kuchyně a chodbou a když tam dám noviny, tak se vyčůrá vedle. Také jsem zkusila tác s novinami posunout na místo ke dveřím, kam také zkoušela chodit a najednou byla hromádka na místě, kde tác obvykle býval. Raději tedy nechávám tác s novinami na obvyklém místě, abych jí nakonec nemátla a pokračujeme dál v obvyklém "pokusu." Samozřejmě se snažím pořád brát ji ven, kde VŽDYCKY čůrá!-méně,či více- a vždy jí dostatečně pochválím, vše chápe, ale doma klidně třeba už za pár minut udělá loužičku zas. A že to už zas až tak malinké louže nejsou...!
Mam jeste jednoho pejka nemeckeho ovcaka ktereho jsem si poridila pred sesti lety,jako stenatko jsem ho mela doma a opravdu vam reknu ze jsem s nim chodila ven pokazde kdyz se vzbudil nebo najedl i v noci jsem vstavala treba ctyrikrat,ono je neco jineho bobky od stenete jorksira jak nem,ovcaka toho jsem vubec na noviny neucila. Ale co vim tak jsem mu nedala sanci aby udelal potrebu doma a po mesici si sam uz knucenim rekl o venceni,chce to opravdu duslednost a hlavne trpelivost,kdyz jste doma tak se s ni snazte chodit ven,a kdyz jste v praci tak ji prostor kde ji mate cely vystelte novinami. Radu aby jste ji dala pryc,ze se to neodnauci vam urcite nedam,ani nemohu pochopit lidi,kteri si poridi zvire je jedno jake a kdyz se mu neco na nem nelibi,nebo neco nejde tak to resi ze zviratko da pryc,proste vam budu drzet pesti abyste byla dost trpeliva a mela pevne nervy! Jeste bych dodala,kdyz po ni uklizite,tak bych se snazila aby u toho nebyla oni maji pak pocit ze si tim na nas vydobiji pozornost
Máte opravdu krásné pejsky, je vidět, že se jim asi věnujete. Chodím s jorkšírkou ven a budu dál, pořád dokola a doufám, že se to naučí. Chce to trpělivost, já vím. Díky za rady.
Ahoj, mám stejně starou jorkšírandu a nezoufej, u nás s higienou taky nic moc. Někdy chodí třeba celý den na podložku, někdy mám dojem že se nám to snaží zpestřit, tak jde na plovoucí podlahu. Opakujeme samozřejmě pořád omýlané- bud fuj, nebo hodná a po probuzení pořád opakujeme "udělej loužičku". Je tak "vyčůraná, že když má chut na piškot, který dostává za odměnu, tak jde čůrat na podložku, která je nejblíž nám-páníčkům, aby jsme nemohli přehlédnout, že čůrá tam, kde má a jakmile je hotová, už letí ke dveřím od místnosti, kde ví, že má piškotky , sedne a čeká až něco přiletí. Myslim, že je lepší se tim fakt tolik netrápit, ikdyž v tvém případě s tou loužičkou na nohu, no nevím, to by se mi taky asi moc nelíbilo. Nedělá to třeba na truc? Nežárlí na něco/někoho? Ještě jsem chtěla říct, že než noviny, jsou daleko lepší ty přebalovací pleny o kterých už tu byla řeč! Neproteče nic na koberec a jorkšírce to bude taky příjemnější. Až udělá loužičku, tak jí vsaj do tý podložky a dej na obvyklé místo a uvidíš...Když to začne drbat, tak prostě zvyš hlas- mě se usvědčil i vztyčený ukazováček a řekni hrubým hlasem fuj, nesmíš. Pořád lepší, když ti bude chvíli cupovat podložku, než noviny, ve kterých je jedovatá tiskařská čern! Na loužičky vykonané na koberci se nám nejvíc osvědčily papírové utěrky, které moč vsajou a pak máme v koupelně v malám kyblíku vodo s trochou octa a v tom vždycky vymáchám hadr a odsátý flek po loužičce ještě přejedu tím hadrem!Zabiju tak dvě mouchy jednou ranou- za 1. ocet pohlcuje pachy, takže se nestává, že by moje Sára to místo zas vyhledala, no a za 2. po uschnutí ti koberec nebude cítit. Uvidíme, co přenese čas, ale mi se z toho přestali hroutit a je nám líp- všem!
Ahoj, díky za rady, máme to koukám podobné, taky myslím, že Jorkšírci jsou krapánek vyčůraní, ale hlavně trošku rozmazlení, protože jsou roztomilí a to bez vyjímky, soudě už jen z obrázků tady. Teď mi najednou začala stát v chodbě, když chce ven a tak vždy mažu a už už to vypadá,že to chápe, už si snad umí tedy "říct"(no, to teprv poznáme)...ale předevčírem se nám vyčůrala-na koberec-! (což skoro nedělá) v dětském pokojíčku, asi proto,že jsme tam všichni stáli a všímali si nové hračky a našeho dítěte a ne jí.
Tak držím palce všem, co jsou na tom jako my, ale ..kdo má pejska opravdu rád, ten ho pryč nedá.! Možná, že se to nenaučí hned, ale myslím, že to fakt chce důslednost, čas a trpělivost a ..naučí se.
Ja mam doma jorky dva... je jim 5 mesicu. S hygienou to mame podobne. Jeden zvlada bez problemu chodit na urcene misto a obcas i stoji u dveri a ceka az si ho nekdo simne. Vybehneme ven a on se hned vycura. I behem noci. Kolikrat se rano vzbudim a na plince je nacurano nebo vykadino. Ten druhy ma s tim problem. cura zasadne v chodbuicce mezi kuchyni a obyvakem... jen kdyz jsou sami doma tak jde presne na plinu. Oba dva jsem to ucila stejne. Nekolikrat za den vzit postavit na plinku nebo na travu opakpvat curat pokud udelali cokoliv obrovska pochvala a vzdy pamlsek... U jednoho to funguje uz pres dva mesice u druheho vubec Zalezi na povaze psa. Podle me to neni o tom ze jeden je blbejsi. Spis o tom ze jeden je tvrdohlavejsi. Jsou to zlaticka. A podle me pokud nekdo da pryc jakekoliv zvire, protoze jako mlade nedodrzuje to co vy chcete, je to clovek ktery zvirata rad nema! Dite az se bez pliny vycura jinde nez na nocniku date pryc? Vzdyt zvirata jsou jako deti!
Výchova k čistotnosti - jorkšírek bydlí vždy s Vámi v bytě, takže je nutné štěně učit, aby zachovávalo čistotu. Zcela určitě nejhorší jsou první týdny - malé štěně má velmi malý močový měchýř a často dělá loužičky. Proto je nejlépe vymezit mu prostor, kde je na podlaze položené linoleum - snadno se udržuje vytíráním. Zapamatujte si proto, že loužičku udělá vždy, když se vzbudí, nebo když se nakrmí. Když se vzbudí, vezmeme jej do náruče, a přeneseme na místo, kde chceme, aby potřebu vykonalo ( na trávník před domem ). Umístíme jej na požadované místo a pakliže vykoná potřebu, velmi radostně jej pochválíme, můžeme i přidat oblíbený pamlsek - např. kousek piškotu (ne uzeniny nebo slaný sýr).
Bývá doporučováno úkon vykonávání potřeby doplnit i povelem ( např. čurej..), po čase štěně bude i na hlasový povel chápat, co se po něm chce. Zapamatujme si, že štěně musíme velmi a hodně radostně pochválit a pohladit, když udělá, co po něm chceme, pamlsek tento libý vjem ještě posílí. Při správné péči a vedení by se štěně mělo samo odebrat na stálé místo s novinami, nebo ještě lépe začíná nepokojně pobíhat za vstupními dveřmi, kterými se chodí ven, kňučet a někdy i škrábat na dveře, protože ví, že se má jít venčit ven. Měli byste vědět, že rozdíly mezi štěňaty jsou veliké a nelze říci, že každé to začne určitě dělat za tři dny. Některé se to naučí rychle a u některého to trvá i týdny. Na štěněti poznáme i během hry, že se mu chce venčit - přestane si hrát, je roztěkané, začíná očichávat podlahu. Postup je vždy stejný a byl již popsán. Je-li štěně dopoledne samo doma a v rodině jsou děti, mělo by se stát samozřejmostí, že když přijde děcko domů, mělo by ho vzít ven. Štěně se totiž při příchodu zpravidla samo vzbudí a určitě vbrzku udělá loužičku - proto by se mu dítě mělo okamžitě již popsaným způsobem věnovat. Čím větší úsilí budete věnovat výchově k hygienickým návykům, tím rychleji se dočkáte žádoucího výsledku.
Více zde: jorksirskyterier.websnadn/...
Děkuji Vám za odpověď, je v tom spousta pravdy, ale bohužel se to netýká -řekla bych- přímo mého případu. Jorkšírce je už 4,5 měsíců (!) a slyšela jsem a zdá se mi už docela stará na to, aby pochopila psí návyky, které mají mít psi takřka od přírody - jak píšete : Pes škrábe na dveře, pes kňučí či stojí u dveří...a pod., to ta naše nemá, snažím se jí už snad i číst z očí jestlipak asi právě nechce naznačit, že chce konat potřebu, ale stále ten stejný výraz, po spaní či po hře vydrží klidně vůbec nečůrat a pustí to třeba hned jak přijdeme z venku. Jednou dokonce přišla za mnou do koupelny a počůrala mi celou nohu i s ponožkou! Tak co s tím?
Ale ano, týká se vás to. Jen si nepřipouštíte, že jste něco přehlédli, zanedbali... ale to asi nechcete slyšet... bušení smajlíka je tedy na místě.
no abych řekla pravdu, nějaký super úspěchy zrovna neslavíme, ale snažíme se ted chodit daleko častěji. Ráno to zvládáme úplně super- vydrží celou noc, takže ráno to jde samo /jen musím pospíchat s oblečením, aby se nešla vyčůrat na koberec/, odpol. je to horší- podle náleda, někdy je to celý den v pohodě, někdy se stane "nehoda". Fakt ale je, že od 16h, kdy přijdeme domu, chodíme každý 2-3h.. Někdy se ale vyčůrá i mezitím doma.
Nejlepší je to, když jsme na chatě, to mam celý dva dny klid!Jenže jí pak asi chvilku trvá, než se přeorientuje, že už je doma.
A jak ty- už je to lepší? Můžu se zeptat, kolik je ti /mě je 35let/ -jestli nevadí to tykání?!?
Mi ted v červenci jdem na kastraci, tak uvidíme, jestli se to pak ještě víc upraví, snad jo!:D
Ahoj tykani v zadnem pripade nevadi je mi 31roku,moje princezna ma 6 mesicu a venci se na papirovou plinu,tedy mohu rici ze nikde jinde nez na ni nechodi a to opravdu doslova,tedy ani ven,vydrzi dokonce sest hodin kdyz s ni nekde jsem necurat-prijde domu a uz maze na plenu,nechavam tomu uz volny prubeh a doufam ze ven se nauci sama
mela dve pleny jednu v kuchyni druhou u vchodovych dveri v kuchyni jsem ji uz odstranila a v pohode chodi na jednu
Jestli tomu dobře rozumim, tak venku se vůbec nevyčůrá a čeká až příjdete domů a jde na plenu? A co ráno, hned jak vstaneš, to se taky venku nevyčůrá?
Ono je to těžký, mi taky Sárinku chválili, když chodila doma na podložku a dostávala samozřejmě i odměnu, ale pak mi jeden mladík, který u nás v Plzni psi cvičí /byli jsme zatim jen 2krát/, poradil, že za vyčůrání doma na podložku má dostat sice odměnu, ale jen takovou "obyč.", tzn. třeba 2granulky, které běžně dostává, ale za vyčůrání venku má dostat něco, co jí fakt moc chutná- dávám
kousek piškotu. Jejich chytré hlavičky si totiž brzo uvědomí, že tím pádem se jim daleko víc vyplatí, vyčůrat se venku.
Mimochodem, je taky krásná- kolik váží?
Zkousela jsem to, ale nevycura jde fakt jen na plenu,a kdyz ji vezmu jak na tu plenu zacne curat, tak si mysli ze na ni nemuze a stejne se venku navycura a jak vbehne dovnitr tak se vycurala vedle podlozky,to radeji uz nezkousim aby si nemyslela ze nesmi na tu plenu,zkusim ty piskoty ted ma 3kg a meri 22cm takze ikdyz to vypada ze je velka je to prcek myslim si ,ze by se lide nemeli moc koukat kolik pejsek vazi, ale spise kolik meri
,nasla jsem v nejake chovne stanici ze pejsek meri 18cm a vazi 1,6kg to ajsinka kdyz merila 18cm-vazila 2,6
A jak je na tom ta vase princezna? Jak ta j velka asi malika ze?
Moje Sára v 7 měs. měří od krku k ocásku 30cm a váří 3,20kg, ale jsem ted už ráda, že je větší- člověk nemusí všechno tolik "bachovat"!
Jinak s tim vebčením jsme na tom pořád stejně- ráno bez problémů, ale pak jdu třeba za 2-3h. a říkám si, že to musí stačit, protože držák musí mít, když vydrží celou noc, ale ona se doma vyčůrá i během třeba těch dvou hodin , tak to už fakt nevim...
Dřív chidila většinou na podložku, ted chodí 20cm od ní, nebo ještě hůř- začala dělat loužičky i v jiných místnostech, kde jí to před tím ani nenapadlo! Začínám být trochu bezradná!
Navíc je na mě strašně fixovaná, nehne se ode mě na krok a to je dost špatný, protože i doma, kdy je kolikrát pěkně unavená, tak se někde uprdolí s tím, že bude spát, ale jak od ní udělám 2 kroky, tak je hned po spaní a tak to pokračuje třeba celý den. Nevim co s tím, nemůžu si k ní lehnout a spát, leda že by měl den alespon 30hodin a tak jí nosím na jedno místo a říkám "spinkej", tak si lehne, spokojeně zamlaská, ale jak od ní jdu do jiný místnosti, už letí za mnou. Doufám jen, že se to spraví, až bude velká, ale zase na druhou stranu, ona už není zas tak malá, né?!
Ahojky narazila jsem tady na tvuj článek,mám doma kluka,ale je to samé jako tvoje slečna..mužu být někde i 6hodin a on to vydrží až domu,a tak se tě chci zeptat,jestli už udělá tu potřebu i venku..protože bydlím mimo republiku a neumím si představit s ním cestu aniž by se za ty hodiny nevyčural?taky mám dvě pleny,jednu v chodbě a jednu na balkoně.na balkon mi chodí přes den a večer si jde do chodby...vidím že tvuj příspěvek je někdy z května a tak se chci zeptat jestli jste nějak pokročili?jinak všem doma pohodový den Alena a Daffy
Ahojky,tak konecne nase beruska zacala curat venku,plenu jsem ji doma jeste nechala protoze chodim do prace a jeste nevydrzi se nevycurat,ale kdyz jdeme na prochazku tak konecne zacala curat i delat bobky venku,a musim rici,ze uplne sama,nechala jsem tomu uplne volny prubeh.Takze chce to trpelivost.Jeste ale cci rici ze pejsi jsou stejni jako lide,takze nektery pejsek je mene cistotny a nektery vice
Drzim vam pesti a pak pisnete jak jste to zvladli
ahojky tvoje zpráva mě potěšila...takže jsi tomu nechala volný pruběh a ona se ti sama venku vyčurala?a mužu se zeptat jak je dnes stará?děkuji a lízaneček od Daffyho
ahojky a děkuji ti za tvoji odpověd..tak trochu jsem se uklidnila a budu věřit tomu,že se to taky naučímejá mám kluka 15srpna mu bude 7měsícu a taky jak říkám ..mužu s ním být hodiny venku a nic...ale jak přijdeme domu,tak šup a už čurá...taky mám vyzkoušené,že jsme jeli na výlet a on vydržel skoro celý den se nevyčurat..doufám,že se nezlobíš že se tě pořád ptám..ale jak jak jsi napsala že je to tak 14dní co ti sama z ničeho nic začala čurat,tak jsi mě moc potěšila a budu věřit,že se nám to taky podaří
všem doma sluníčkový den Alena a Daffy
Mě se zdá že si ti pejsci naši čůrají a kakají kde se jim zachce, nějaké noviny je nezajímají :D Než se naučila moje jokšírka chodit ven tak to trvalo snad půl roku. Teď chodíme ven 4x denně a je to ok, v kuchyni má svoje noviny, ale vyčůrá se na ně nebo vedle nich, prostě když se ji zachce tak na ně, ty noviny tam má přes noc hlavně, protože většinou celou noc nevydrží a do rána je loužička a někdy i bobek. Naposledy s ní chodím ven ve 20h a ráno s ní jdu kolem 8-9h. ten bobek ráno mě tam čeká jen málokdy, je to holka šikovná, už asi pochopila že musí čekat na páničku než vstane .Je jí teď 8 měsíců.
Dobrý den. Nevím jestli Vám to pomůže ale já mám maltezáčka fenku má tři roky a naučil jsem ji chodit na noviny tímto způsobem: když udělala potřebu vedle (je to trochu přísnější ale určitě to pomůže, je to osvědčený způsob, není z mé hlavy), přitáhu ji na místo kde udělala potřebu a skloním ji k tomu čumák, zvýším hlas a řeknu nesmíš! , pohrozit a psa si pak už nevšímat. Provozoval jsem to asi 3 dny a byl už klid. Má své stálé místo, je potřeba aby místo pro vykonání místa bylo stabilní, nehoupalo se - aby bylo pevné. Vytvořil jsem ho s kusu vodovzdorné překližky, na vrchuje lino dookola okraje 2 cm a vrstva novin. A teď náš maltezáček vždy když chce vykonat potřebu, honem běží na své místo. A když jsou dveře zavřené tak začne kňučet a upozorňovat na svou potřebu.
Dobrý den,já mám již velkého jorkšíra/dospělého/a pěkně mi dával zabrat!DĚLAL SI ZE MĚ OČIVIDNĚ SRANDU!ČŮRAL SI,KDE CHTĚL A KAŠLAL NA TO.
PAK JSEM NA NĚJ ALE VYZRÁLA,ZAKŘIČELA JSEM NA JULINU HNED,JAK SE NĚCO CHYSTALA UDĚLAT NEBO JIŽ UDĚLALA A VYHNALA JSEM JI VEN A VŽDY SE SLOVY,"JDI SE VYČURAT!NEBO TADY ČURAT NEBUDEŠ,HLAVNĚ ABY TAM TO SLOVO"ČURAT"BYLO.
PAK UŽ JEN VENKU ZAVELÍM VYČUREJ SE A JE TO HOTOVOFAKT TO ZABRALO,CHOVATELÉ RADÍ NEBÍT PSA,ALE TO PLÁCNUTÍ NĚKDY NEZAŠKODÍ
MÁME VYHRÁNO!DĚLALA TO JEŠTĚ V 5-TI MĚSÍCÍCH BYL KONEC ZA MĚSÍC
Dobrý den, já jsem taky nešťastná, moje Pepinka má už přes rok a čůrá doma...bohužel dopoledne, když jsme v práci...jak ji mám naučit vydržet, když je doma sama? Bohužel s plenkama či novinama jsem neuspěla...jinak venku čůrá bez problémů a pokud jsme o víkendu všichni doma, není loužička žádná...
Možná se vám mstí za to, že jste ji nechali samotnou, nebo jí dělá dobře, že se jí věnujete (i když negativně), když přijdete domů, možná obojí. Já bych zkusila nějaký čas dělat, jako že tu loužičku nevidím a uklidit to vždy tak, aby ona to neviděla. Aby jí ta loužička nepřinášela žádný váš zájem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.