Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá očipování?

Od: blanka33* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, v nejbližší době půjdeme s naší fenkou k veterináři na očipování. Chtěla bych se zeptat, jak to probíhá? A bude čip pod kůží hmatatelný? (Popřípadě jestli bude vidět?) Děkuji za odpovědi ;)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

3x

Čip je maličký, asi jako zrnko rýže. Vidět nebude a nepůjde ani nahmatat. Veterinář ho injekční stříkačkou aplikuje pod kůži. Nebojte se, pejsky to nebolí. Je to jako injekce. ;)

blanka33*
hodnocení

Děkuji za odpověď :). To jsem ráda, že jí to nebude bolet *srdce*.

hodnocení

3x

Můj pejsek dostal čip ve slovenském útulku. Schválně ho nehledám, při běžném (častém!) drbání a hlazení jsem ho nikdy nenahmatala. Jen veterinářka ho zkontrolovala svým přístrojem.

hodnocení

2x

An, to jste teda na omylu, můj pejsek má takovou tyčinku cca 2cm a rozhodně se dá nahmatat. Občas totiž kontroluju, zda dněkam ,neodcestovala. Nebo je víc druhů.

Jinak to nebolí, je to rychlé, pejsek ani nereagoval a měl tehdy2,5 kg.

blanka33*
hodnocení

Teda Ajo, to jste mě moc nepotěšila :(. A není to třeba podle velikosti psa, nebo tak něco?

A čeho se bojíte, Maxík je očipovaný už 4 roky.

blanka33*
hodnocení

Už jsem to psala o trochu níže. Nechceme, aby ten čip byl cítit při hlazení a aby fence překážel. Ale pokud to při hlazení nevadí a fence překážet nebude, tak je to v pořádku. :)

Vůbec to nevadí, je to dost hluboko a musíte hledat,a byste to našla.

72mona3*
hodnocení

2x

Já si brala už očipovaného. Když měl ještě kratší chlupy, šel čip pod kůží pěkně nahmatat. Řekla bych, že je o něco málo větší, než zrnko rýže. O moc ne. Čip se vpravuje větší jehlou. M.

pb®
hodnocení

2x

Mám tedy očipované jen kočky a nahmatat čip jde.

blanka33*
hodnocení

No a to právě nechceme :(. A to cítite když je hladíte, nebo když ten čip chcete nahmatat úmyslně?

Blanko, mohla bych se zeptat proč? Já byla ještě ráda, že na své kočce ho nahmatám. Nevím, co odpoví pb, já jej nahmatala jen když jsem ho hledala. Kocourek měl kolem krku a lopatek takovou volnější kůži, tak tam byl. Druhé kočičce nahmatat normálně nešel, ale umřela těžce podvyživená a myslím, že pak už nahmatat šel.

Možná bych zkusila veta poprosit, aby byl opatrný při aplikaci, že jej nechcete nahmatat...

blanka33*
hodnocení

Naufrago, no ono by to tolik nevadilo, ale pocit, že fenku pohladím a ucítím že tam něco má je takový nepříjemný :(. Veta určitě poprosím a zeptám se ho na to :) .

Aha, no to buďte v klidu *frajer* zas tak hrozné to fakt není. Aspoň u koček, ale předpokládám, že u sedmikilového psa to nebude o moc jiné. Ale docela Vaše obavy chápu, já nesnáším hlazení psa s obojkem. Jak se ruka vždycky o ten obojek zasekne :-D ale to se s čipem nedá srovnávat. Zase nevím, jak psi, ale kočky, když sedí na všech čtyřech, mají čip pěkně schovaný mezi lopatkami.

blanka33*
hodnocení

No jo, na sedmikilovém psovi bych se nahmatání čipu nebála, jenže naše fenka má 2,7 kg *hi*. No, uvidíme... :-D.

Aha, tak to pardon, nevím, kde jsem vzala těch 7 kg. Ale 2,7 je taky jako menší kočka *frajer* buďte v klidu ;)

blanka33*
hodnocení

Dobře, děkuju :).

pb®
Nahmatám jen pokud ho cíleně hledám a chvíli to trvá. Při běžném pohlazení nic cítit není. Čip rozhodně zvíře nehyzdí. Berte to tak, že se čipují i papoušci a ještěrky a to jsou velice malá zvířátka.

blanka33*
hodnocení

Tak uvidíme, děkuju všem za odpovědi :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]