Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek ve stresu

Od: ivanah1® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám dva čivaváčky.Jeden je kříženec asi s nějakým buldočkem... Nevím.Je původně z útulku.U veterináře mi bylo řečeno, že má trochu uvolněné kolenní klouby. Pejsek normálně vyskakoval na ne příliš vysoký gauč,Poslední dobou se mi zdálo, že čím dál ,tím méně.

Minulé pondělí vyskočil a nožičku si poranil.Manžel ihned kolínko spravil. Byly jsme ihned u veterináře.O Pejsek se nerad nechá vyšetřit,ale ten den to ani nešlo.Má velkou sílu, takže ho lékařka nemohla vyšetřit.Jen řekla ,že mu vyskočila patela... Dostal injekci proti bolesti a prášky, které bral tři dny.

Jde mi o to, že od té doby vůbec nevejde do pokoje s pohovkou,ačkoliv tam i spával. Prostě má špatné zkušenosti.Chtěla bych vědět, jestli a jak se to srovná.Vedle v pokoji v klidu na pohovku vyskočí...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, nedivte se - jednak má špatnou a bolestivou zkušenost a také pes má velmi dobrou paměť. Zkuste mu dát před tu nešťastnou pohovku nějaký schůdek, aby to neměl tak vysoko a mohl si tam bez obav vlézt (ale nemusel skákat). Myslím, že časem se z toho šoku zotaví, ale bude rád, když si na pohovku vleze pohodlněji. Zdravím!

hodnocení

3x

Jestli se to srovná a přestane se bát, to vám s určitostí nikdo neřekne. Třeba časem ano. Hlavně ho do ničeho nenuťte, netlačte na pilu.

an*
hodnocení

3x

Chce to čas. Když budete často všichni v tom pokoji kterého on se bojí a on sám vedle, za čas přijde za vámi. Jak už je psáno výše, nenuťte ho, ani nelákejte na pamlsky.

Schůdek je dobrý nápad, luxace pately je velmi bolestivá a mohla by se opakovat.

pohanka*
hodnocení

2x

Nenechávejte ho skákat ani tu pohovku ve vedlejším pokoji.

Prostě všude mu připravte v poloviční výšce stupínek, stoličku, aby se nemusel namáhat.

Je to otázka jenom pár chvilek, pár skoků a může se mu to stát opakovaně. Prostě máte doma invalidu /nebo starého psa/ a tak mu musíte byt přizpůsobit.

My jsme měli starého jezevčíčka a měl to také tak přizpůsobené. Když už ani stolička napomohla, tak již stejně neměl zájem ani o nic jiného. To je stáří a stejné to je u člověka.

hodnocení

On ten můj pejsek má asi opravdu velký strach.Je hodně na pamlsky.Jakmile si něco děláme hned je u nás a loudí.Teď se jen podívá... má chuť, ale nikam nejde. samozřejmě, že ho nutit nebudeme..

floro*
hodnocení

0x
Kdyz ma pes problem zdravotni, nenechte ho skakat. Presne jak pise prispevatel nade mnou. To je zaklad. Vy kdyz budete mit spatne koleno, tak taky nebudete skakat jsk lamka. Musite myslet za toho psa, pes nema rozum, nevi co mu muze ublizit nebo ne. Vy musite myslet za nej!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]