Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máte někdo zkušenosti s el.vodítkem?Zajímalo by mně,zda to pomůže třeba u psa,který nechce jít ke mně,že bych mu vždycky dala šupu a on by třeba přišel,když nechce přijít na slovo K NOZE!
Zkušenost s ním mám, ale zrovna k tomuhle účelu se moc nehodí. A hlavně, pes je před výbojem nejprve akusticky varován. Doporučuji vám, pokud už chcete tento obojek používat, dokonale se seznámit s jeho funkcemi a hlavně způsobem použití. Stejně tak bych vám doporučil, abyste věnovala nějaký čas studiu
o chování a výcviku psů. Myslím, že se pak obejdete bez toho obojku. Pes je totiž většinou věrným obrazem svého majitele...
Přijde mi to trošku moc na běžné povely ... Ano, pokud pes má nutkavou potřebu utíkat a lovit, to ano. To bych pochopila. Ale pro začátek zkuste obyčejnou 10m stopovací šňůru, ke mně! pokud nic, tak škub ...a udělá si pár salt ve vzdychu (dobře přeháním), ale naučí se ...
doplněno 19.03.09 08:34:a je několikanásobně levnější
Sousedův pes měl elektrický obojek. po čase začal mít záchvaty a po pár letech pošel. Pravidelné elektrické šoky asi nebudou pro zdraví zvířete úplně ideální.
Navíc podle mě takový obojek ve psu bude k páníčkovi budovat jen strach a vztek. A pokud si uvědomíme že pes je pořád jen šelma s ostrýma zubama a mozkem který když chce tak dokáže vymyslet pomstu tak se mi to nezdá jako dobrý nápad.
Pokud má pes poslouchat, tak by ke svému pánovi měl mít vztah právě opačný!
Jestli jsou elektrické šoky to jediné jak zvládnout psa tak je něco špatně. Buď naprosto pokažená výchova nebo ten pes prostě není psychicky v pořádku. Ani jedno elektrické rány nedají do pořádku.
Před časem , když jsme ještě neměli okolo pozemku plot , zkusili jsme elektronický ohradník . Dva dny jsme natahovali a zakopávali drát, pak jsme vyzkoušeli ,co to bude dělat se psem. Po první ráně (na nejslabší stupeň), pes lehl a nehodlal se pro jistotu pohybovat po zahradě vůbec.A toto se opakovalo vždy , když jsme mu jen nandali speciální obojek . Takže jsme zase dva dny vykopávali drát , ohradník vyhodili a raději postavili plot. Co se týká elektronického vodítka , bylo by určitě lepší začít řešit důvod , proč k Vám nepřiběhne a věnovat více času pilování poslušnosti.Nezapomente, že pes chápe že je za konkrétní věc potrestán od pána , ale nechápe ,že je potrestán obojkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.