Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za larvy?

Od: majda04* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, na zahradě v hlíně nacházím larvy. Většinou jsou pod jahodami. Potřebuji poradit, zda-li jsou to larvy chrousta nebo larvy nosorožíka. Vypadají nějak takto (foto z internetu):
Myslela jsem si, že je to klasická larvy chrousta, ale právě jsem objevila fotku larvy nosorožíka kapucínka (chráněný a zajímavý brouk). Ovšem v larvách nejsou podle mě žádné rozdíly. Jak poznat, zda-li je to chroust nebo kapucínek, když v jsou ty larvy skoro stejné (já v tom teda nevidím žádný rozdíl...). Napadá mě jenom nechat jednu larvu ve skleničce vylíhnout. Nebo je v těch larvách nějaký rozdíl?

Co je to za larvy?
Co je to za larvy? #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Nosorožík kapucínek to z největší prtavděpodobností nebude. Bude to zmiňovaný chroust, nebo spíš zatohlávek zlatý.

72mona3*
hodnocení

0x

Ono by to totiž také chtělo zavzpomínat, jací brouci se u vás vyskytují. Třeba my máme zhruba co dva roky rojení chroustků letních. Ponravy, které nacházím v zemi, jsou téměř identické s těmi "vašimi". Všichni zmiňovaní brouci patří k vrubounovitým, proto ta podobnost. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]