Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešná březost u králíčice

Od: mari* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Mám doma králíčici, nejspíš plemene teddy, není u mě moc dlouho, ale je moc hodná, čistotná a mazlivá, rychle si u nás doma zvykla. Každopádně dnes ráno jsem zjistila že si vytrhává chlupy na břiše a staví si hnízdo. Březí není, takže myslím že se jedná o falešnou březost. Zatím jsem to zažila u králíka jen jednou, a to už je dávno. Nevíte kdy to ustane? Nebo není potřeba třeba zajít k veterináři? Opravdu nevím jestli mám počkat až to odezní nebo něco dělat, opravdu s tim nemám mnoho zkušeností. Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

3x

Veterinář není nutný. Falešná březost je u samic savců normální jev. Rozdíl je jen v tom, že na některé samičce to nepoznáte, jiná má očividné příznaky. Když už si staví hnízdo, skončí to brzo. Chystá se k porodu. Až si bude myslet, že porodila a mláďata nenajde, rychle zapomene.

Moje fenka má falešnou březost po každém hárání, nijak to neřeším. Pomine to samo.

mari*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

1x

Mari, když králíček u vás není dlouho, určitě ti pomůže něco se o něm dotvědět, co ti pomůže neudělat chybu ve stravovaání, výchově a také pochopíš důvody, proč se nějak chová. kralici.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]