Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěla bych se Vás zeptat jestli pak nevíte jaké jsou nejúčinnější obojky proti klíštatum pro psy?Jen mě už štve, že má vždycky můj pes nějaké klíště po nprocházce a musím ho vyndavat...Moc děkuji za radu.
Na klíšťata dnes už na 100% neplatí vůbec nic. Jsou strašně rychlá a nezkoumají jakou značkou je pes chráněn. Někdy se zakousnou a chcípnou. Navíc, proti všem jedům vymyšleným člověkem začaly být odolné. Každé pohlazení je současně průzkumem stavu klíšťat. Neštvu se! Ihned rozhrnu srst, uchopím, zakroutím, vytáhnu. Když urvu, nic se neděje, vypadne to s maličkým stroupkem, který se udělá okolo.
Předloni jsem na hlavičce vychytala 36 klíšťat, která se nestihla zakousnout. To by mě zajímalo, do čeho psina strčila hlavičku, na malém sídlišti na okraji Ostravy. Ty mrchy přezimovaly snad i na betonu.
Zapomněla jsem napsat, že ta klíšťata na hlavičce byla, i když měla pipetku za krkem.
Na Scalibor pozor, mnoho psů (včetně mého) má na něj alergii. Nevíc lidé chválí Foresto.
Velký rozdíl je v tom, jestli pejsek chodí na procházky jen po sídlišti, kde jsou posekané trávníky, nebo běhá po lese. Do lesa už kapička za krk nestačit nebude. Můj pes chodí denně lesem. Po Scaliboru se mi osypal a Foresto jsem nezkoušela, protože případy alergie už se také objevily. Nechtěla jsem vyhodit 8 stovek do koše, kdyby mu nesedl. Zkusila jsem Kiltix, ten mu nevadil a klíšťata měl tak dvě za celou sezonu. Proto jsem u něj zůstala i další roky.
Dobrý den, podle mě obojky nejsou účinné vůbec. My chodíme k vetovi pro tabletku. Klíšťata si sice na fenku vylezou, ale nezakousnou se a pokud ano, tak chcípnou a odpadnou .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.