Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Toto mi leze doma, co je to prosím, červ

Od: kyticka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

prosím o pomoc, již potřetí jsem našla tohoto červa, leze po zemi v kuchyni, netuším co to je a proč, kde se to tu vzalo, je mi z něj špatně :( Jsem už zoufalá :( Prolezla jsem všechny skřínky, nikde nic není, nejsem špindíra, doma mám čistounko, vytírám jednou týdně :( Prosím co to a jak na to? Děkuji mco

Toto mi leze doma, co je to prosím, červ

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

*smich* ten nebude špíny z domova. Prostě se tam dostal z venku. Vyhoď ho ven, nebo jej zabij. A pokud jich nenajdeš více, tak se ničeho neobávej. Nežiješ v hermeticky uzavřené schránce, kde se nemůže nic takového doplazit.

kyticka
hodnocení

Je děkuji, trochu jste mě uklidnil :) Já nevím právě, ven mám otevřené ventilačky, ale v kuchyni ne a vždycky jsem je viděla v kuchyni v posledním týdnu se takhle plazili tři - upozornila mě na ně kočka když ječela. Kočka je též v čistotě. Prostě nechápu jak je to možné, žiju tu 10 let a nikdy nic takového :( A ten červ nechává i za sebou takovou špinu flek. No je mi na blinkání z toho. Už je spláchnutý :)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, patrně to bude něco, co u Vás přezimovalo. Ovšem, zkontrolujte si kočičí záchůdek, aby to nebyl parazit (z kočičky). Ta špinavá stopa je podezřelá. Zdravím!

doplněno 11.04.18 21:57:

kyticka - nechci strašit, ale je to také možnost. Stejně, jako výskyt třeba u sousedů a potom to leze stoupačkou (světlíkem) k Vám. Ta stopa by nasvědčovala tomu, že to prolézá nějakou špínou nebo se to tvoří v něčem, z čeho se stopa může udělat (např. krmivo / granule pro zvířata nebo hlína z pokojových květin apod.). No, pátrejte.

kyticka
hodnocení

No to jsem z toho blázen... jen nevím, odkud prostě vylezou, marně hledám a nikde nic :,-( Kočičku jsem prohlížela, i vše co vytvoří ve wc, vše je čisté, jak má být :( On je docela dlouhý, tak 3cm na délku :(

hodnocení

1x

Kytičko, přestaňte trojčit a hysterčit. Nežijete na operačním sále. Kromě vašeho bytu existuje i příroda a také velký svět se spoustou živočichů. Berte svůj život jako součást tohoto světa a neprožívejte to, o čem si myslíte, že vás ohrožuje na životě, když vás z venkovního světa navštíví. Budete mít život snadnější a také klidnější. Život není o naprosté čistotě a úklidu. Opravdu není! ;)

pohanka*
hodnocení

0x

Já bych se spíš přikláněla, že to je housenčička.

Měla jste to nabrat na papírek a vložit pod keř do trávy a nedělat si z toho psycho. Sezobl by to tam přinejhorším kosák, nebo z toho mohla být třeba noční můrka.

Všichni jsme jenom množina buněk.

fam
hodnocení

0x

Nemáte někde poblíž napadené dřevo? Napadá mne pilořitka, nebo něco dřevokazného, že by vylézaly houseničky nebo larvy, nemá ten tvor trn na zadečku? skudci.com/... google.com/...

rybana
hodnocení

0x

Správně to napsala babkazov a pohanka. Nějaká malinká housenka, ano housenička, nic vám neudělá. Sebrat vyhodit a

nešílet kvůli tomu. Chodíte taky někdy do přírody?

marfusa*
hodnocení

0x

My každý hmyz ze zvědavosti nosíme v uzavřené nádobce do Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Tam vždy vědí co to je.

rybana
hodnocení

0x

Na fotce to není vidět, ale není to náhodou trochu do zelena? Vypadá to jak housenka zavíječe zimostrázového,

co požírají buxusy, je jich tedˇ plno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]