Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes mi stále dělá potřebu doma a neposlouchá

Od: atena150 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Chci se zeptat,mám asi 10 měsíčního rotvajlera,který vyrůstá ze starším labradorem.Nejsou přímo doma,ale v chodbě,jdu sním ven a on udělá potřebu venku,ale doma jí udělá ještě jednou a dělá to každý den,udělá to přes noc,když kňučí u dveří tak ho pustím,ale to se jen vyčůrá a jde domů,ale pak se vyčůrá ještě doma,ale to jen přes noc nebo někdy jen tak přes den.Už nevím co mám dělat,doma ho za to potrestám a venku pochválím,ale zdá se mi,že ani neví za co je potrestaný,protože se někdy krčí a bojí a to nic neudělá a noviny mu tam dát nemůžu,protože by je stejně do rána rozkousal.To je jeden problém a druhý je ten,že když ho pustím ven,tak zkáče a kouše labradora do ocasu a dělá kraviny.Nemáme plot,tak někdy uteče na vedlejší pozemek a když ho volám,tak ani nezareaguje na jméno,jako by byl hluchý a když pro něj dojdu a řeknu mu KE MNĚ! tak kolem mně začne skákat jak veverka a pak mi rychle uteče domů,aby tam byl dříve než já.Někdy ještě dělá to,že n něj zařvu jménem a on se na mě dívá a čumí a vypadá jak socha,řeknu pojď ke mně a on pořád čumí,dokud pro něj nezajdu.Někdy už dělám to,že nasypu granule tomu labradorovi a rotvajlerovi nedám nic i když utíká a myslí si,že je to pro něj.Pokud mu dám tyto povely doma nebo,když je sám,tak mně poslechne,myslíte si,že je to tím,že se před tím labradorem předvádí.Poraďte mi co mám dělat ať nekálí doma a ať mně poslouchá.Možná,že jsem udělala chybu já,že vždycky,když nepřišel tak dostal a teď se možná bojí,že dostane vždycky.Děkuji za radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Naprosto souhlasím s mousem. Chce to cvičák a odborníka. Navíc roti jsou specifičtí. Do roka

se na ně nemá ani zařvat, mohli by se "zprčit", stali by se kousavými ze strachu. Rot nepatří

začátečníkovi do ruky. To v žádném případě. A člověku, který na něj nemá čas už vůbec ne.

Ještě chvíli a bez plotu bude pes nebezpečný. A navíc pes, plný energie, samý sval bez pohybu

v předsíni je týrání a cesta do pekel. Nejsnadnější způsob jak mu přivodit smrt utracením.

Vzpamatujte se! Máte psa pro sebe nebo něho samotného? Ve vašem případě to není ani společník,

ani přítel. A navíc týraný. Odpovězte si upřímně "Na co ho máte?"

Dělala jsem výcvikářku kníračům. O psech něco vím. Můžete mi věřit!

lidka*
hodnocení

1x

Já se musím omluvit předem, že budu velmi málo radit. Ale Váš dotaz je přesný popis toho, jak by se majitel bojového plemena neměl chovat a vlastně ohrožovat okolí. Pokud nezvládáte svého 10ti měsíčního rotvajlera nyní, jak ho budete zvládat jako nevychovaného a necvičeného dospělého psa? Nepochopím, proč jste si ještě nepořídila jednoho labradora. Ti jsou přeci zlatíčka. Ten i bez výcviku není tak nebezpečný, jako Váš druhý pes. Já věřím tomu, že Vaše úmysly nejsou vůbec špatné. Ale moc se přimlouvám za to, svěřte Vašeho "zatím" pejsánka nějakému zdatnému cvičiteli, u kterého nebude tou "neřízenou střelou". Takoví "páníčkové" se potom stávají viníky nevratných příčin nejen dospělých, ale i dětských tragédií. Navíc to ještě samozřejmě vyvolává nenávist k němým tvářím, což si v žádném případě nezaslouží. Je to vždycky vina majitele, který si pořídil psa, na kterého buď nestačí fyzicky a nebo nezajistil jeho výcvik a nedbal na ochranu okolí. Mě to moc mrzí, že Vám nemohu poradit lépe. Ale vážně zvažte, zda je toto plemeno pro Vás vhodné. Musím poznamenat, že jsem opravdu velká milovnice psů - prakticky jsem měla psy po celou dobu. Ale dávám přednost větším plemenům a vím, že už bych takového oblíbeného vlčáka nemusela zvládnout. A tak jsem velice slevila ze své obliby a ujala jsem se kocoura bezdomovce, kterého mi přenesla vnučka. Ten se venčí sám. :D Ještě jednou Vám přeji dobré pořízení a přimlouvám se alespoň za odborný výcvik. Hezký den! *hej*

martina30*
hodnocení

1x

Rotvajler má mít boudu a měl by mít zahradu oplocenou.V chodbě je to špatné.Bud mám hafiny doma a nebo venku.Pokud jednomu dáte jídlo a druhému né je to špatné.Noviny roztrhají do rána i mí hafini*smich*.Více lásky a poslouchat pes se učí až do 3 let.Spíše s tím čuráním si pes vynucuje Vaší pozornost.Určitě bych doporučila cvičák jen Rotvajler.

mouse*
hodnocení

0x

Dobrý den, s prominutím, je to všechno vaše vina! Nezvládáte výchovu takového psa, jako je rotvajler. Potřebuje výcvik, ale spravedlivý výcvik a né, to co vy s ním provádíte. Kupte si nějakou knihu o výcviku psa a pořádně si jí přečtěte, jestli nechcete aby vám přerostl přes hlavu. Podle mě se mu dost málo věnujete a on je jen normální štěně. Psi mají jiný mozek jnež lidi, neuvažuje stejně, jako vy a nedělá vám naschvály. To že si hraje se svým kamarádem labradorem je normální. Věnujte se mu víc a uvidíte, že vám to vrátí svou láskou. Takhle ho úplně zničíte.

atena150
hodnocení

Chtěla bych tady jen napsat,že jsem myslela,že mi poradíte jak ho to mám odnaučit a né,že mi řeknete,že je rotvajler bojové plemeno,protože bojové plemeno mu začali říkat lidi,bojové plemeno je jakýkoliv pes který se na to naučí.Kdo má doma rotvajlera,mi dá za pravdu.Chovám psi už několik let a vždycky jsem je vychovala jen u rotvajlera mám problém a ten kdo mi tady radí ať ho dám pryč asi neví co je to láska k psovi.Barák jsme koupili teď,plot budeme mít,ale v zimě máme psi vždycky doma a proto ho učím,že se doma nemají dělat loužičky a hromádky.Já jsem to blbě napsala,psi nebudou celý život doma,ale jen v zimě a pohybu má dost.

Pes mi stále dělá potřebu doma a neposlouchá

Rotík není bojové plemeno, Italové dokonce tvrdí, že je to nejněžněší pes. Všechno je ve

výchově.Mám velkou praxi se psy a mám taky dost načteno. Úplně nej nej chytrá knížka o

výchově psa je Budeme mít dobrého psa, Jan-Pierre Hutin. Vvydal Magnet-Press 1993.

Je to geniální kniha *palec* Asi bude problém ji sehnat, ale výsledek stojí za to. Ať se

vašemu pejskovi i vám daří ;)

mouse*

Vím, že se vám to nečte hezky, ale zeptala jste se, tak vám odpovídáme. Vážně nic proti vám ani vaší lásce ke zvířatům určitě nemám! Jen jsem já a všichni ostatní chtěla poukázat na to, že nejednáte s rotvajlerem dobře a děláte chyby. Proto jste se zeptala ne? Tak je napravte a vážně si kupte nebo půjčte knihu o výcviku psů. To nelze popsat tady - je to běh na dlouhou trať a nelze ho zkrátit. Tam naleznete všechny rady o které jste zde žádala.

Rozhodně je ale rotvajler bojové plemeno a není to jen o tom, že tomu lidé tak začali říkat. Je fakt, že hodně záleží na výchově, ale tomu co s ním provádíte vy se výchova rozhodně říkat nedá. Možná vám stačila na pokorného labradora i když tím jak jste se k němu chovala a chováte asi taky trpí, ale je hodný, tak nedělá problémy. Je rozhodně rozdíl mezi mentalitou a vrozenou surovostí rotvajlera a nebo třeba hodného labradora...kavalíra..pudla, nebo kteréhokoliv společnského plemena. Proto lidé začali rozlišovat plemena podle jejich plemen - společenští, lovecké, bojové. Bojové plemeno mezi které patří i váš pejsek potřebují pevnou (ale spravedlivou) ruku a výcvik! Až psa zvládnete vhodným výcvikem poznáte, že ubyde i problém s počůráváním se doma. Je to možná druh jeho vzdoru a vynucení si pozornosti. On je jen puberťácké štěně které potřebuje pevnou a spravedlivou ruku. Udělejte si na něj čas a vychovejte ho. To je jediná rada.

atena150
hodnocení

Tak zatím vám děkuju za odpovědi,knížek mám dost,četla jsem,že pes může být v pubertě,tak asi je i ten můj rotvík.Poslouchá mně krásně,ale jen když je sám,před labradorem se asi předvádí,tak na to kašle,ale musím si s výchovou pospíšit,jsem těhotná a s velkým pupkem se bude pes asi blbě cvičit.

Bojím se, že všechny naše rady jsou na prd! Pořád si točíte svou. Ať je láska ke zvířatům

sebevětší, jednání s nimi má svá, staletími ověřená, pravidla. Už se na vaši otázku

nikdy nebudu vracet! Jímá mě nepředstavitelná hrůza při představě miminka v blízkosti

nevychovaného, o moc a pozornost bojujícího rotvajlera. A batolete, tahajícího nevychované

a žárlivé psisko za uši. Nevím, jestli jste tak blbá nebo... Ale asi ano, že se s tím ještě chlubíte.

Fuj!

atena150
hodnocení

No neradte mi radeji nic,blbá jste tady vy,já toho psa potřebuji naučit ať mi doma nesere,protože ho nebudu nechávat každou zimu venku na mrazu,s miminkem nebude doma,už jsem tady psala,že plot bude co nejdříve a pes bude venku.Mně poslouchá,když je sám,jen před labradorem dělá kokotiny.Nazdar

mouse*

Možná přece jedna rada. Aby si tím vykonáváním potřeby doma nevynucoval svou pozornost, tak to uklízejte, bez jeho přítomnosti. Když ho při tom přistihnete, tak ho pokárejte a třeba ho i plácněte novinama, ale když ho nepřistihnete při činu, řekněte jen fuj a vyžeňte ho buď ven, nebo do vedlejšího pokoje a ukliďte to aby to neviděl. Může mít pocit, že se o něj staráte a hledíte si ho, když to uklízíte před ním a může z toho mít radost.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]