Nejste přihlášen/a.
Hezký večer,
mám dvě morčátka, nesnesly se, tak žijí každý ve svém pelíšku. Obě jsou celkem společenské a rády o sobě dávají hlasitě vědět. Teď mi je 10 dnů hlídali ostatní členové rodiny. Když jsem se vrátila, jsou obě zvířátka divně mlčenlivá. S chutí jí, ale celý den prospí a jsou pořád schovaná v domečcích. Vůbec v nich nepoznávám veselá morčátka, která jsem opouštěla. Věřím, že rodina se k nim chovala pěkně, ale proč ta změna? Může to být tím, že se jim změnil režim krmení nebo že cítili jiné lidi? Byli zvyklí dostat jíst, kdykoliv si křikly. To těch 10 dnů neměli. Rodina odchází ráno do práce a přichází večer, takže je krmili ráno a večer a navíc kolem sebe ani neslyšeli hovor a nikdo na ně nemluvil jako já. Mám z toho docela starosti. Chybí mi jejich bezprostřední chování.
A ještě bych se chtěla zeptat chovatelů, jestli nemají zkušenosti s tím, jak morčátka zvyknout na cestování. Když je vezmu i s jejich pelíšky do auta, tak jsou po dojetí do cíle taky hrozně zničené, jen spí. Tak jsem je tentokrát nechala doma a nedopadlo to moc dobře, jak píšu. Nejradši bych byla, abych je mohla na delší pobyt vzít s sebou, ale i to cestování jim dělá zle, asi jim vadí zvuk auta a že vnímají pohyb. Dá se to nějak vyřešit? Nejradši bych je měla všude s sebou.
Pokud je to způsobeno tím, za čas se vše srovná. Morčátka jsou citlivá na změny a tohle změna rozhodně byla. Věnujte se jim jako dřív, motivujte je... To by mělo pomoci. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.