Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi před dvěma týdny se u nás naz ahradě objevil samec bažanta obecného a od té doby se pravidelně vrací, protože dvě okolí zahrady jsou prázdné a neudržované. Dnes jsem to zvíře viděla z blízka a vypadá celkem v pořádku, létat může, ale zároveň vypadá dost polámaně. A taky nevíme zda tu má dostatek potravy a proč tu vůbec je. Prostě bych potřebovala zjistit co s tím bažantem - zda to nahlásit na nějaké záhranné stanici pro zvířata nebo ho nechat být, ale je to opravdu obrovské zvíře a také mám strach, aby ho nezabily divoké kočky, kterých je na opuštěných zahradách hodně a žerou všechno.
Děkuji předem za odpověď
Děkuji všem za odpovědi.
Dobrý den. Nechte bažanta v klidu. Nikam nemusíte volat. Bažant se cítí u Vás v zahradě v bezpečí, jinak by tam nebyl. Když bude, nějak zdravotně postižený, tak se v klidu vyléčí. I když mu nedáte někam zrní, jídlo si najde, nebo se odletí někam najíst a zpět se vrátí, třeba na noc. V noci bažant spí na stromě. Máme na zahradě, nasazený vlastní lesík, má už přes 35 let. Kout a část zahrady, kde je lesík, necháváme volně růst, jen občas se poseká kolem tráva. Jsou tam i břízy, kde běžně vidíme spát dva bažanty. Nejčastěji je to přes zimu. Občas se stane, že nějakého bažanta v lesíku vyruším, tak se otočím a v klidu odejdu. Pes už je klidný, stačí ho odvolat. Vlastní zkušenost. Viky
Na naši zahradě je bažantů několik, nijak neškodí a jsou krásní. Horší jsou návštěvnice srny co tam v klidu porodí a pak s kolouchem sežerou co se dá i fazole ale jsou také krásní a tak se na ně vnučky chodí dívat a já oželím úrodu.
Já bych bažanta nezabíjela jak tu někteří radí, škubala jsem jednou a už nikdy více, maso nám ani nechutnalo, kuře je kuře. Pokud je zdráv není potřeba ho krmit. Příroda si poradí a ač to zní divně, pokud ho uloví kočka je to zase jen koloběh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.