Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to Škvor obecný?

Od: remix® odpovědí: 19 změna:

Ahoj přátelé, v poslední době zabíjím v domě denně 5-10 takových to "žížalek" jsou opravdu malinké, viditelné jen z blízka, velikost tak 0,5mm, zkusil sem to vyfotit makro režimem a při zvětšení mi to připadá jako "mládě štipky" co myslíte? většinou jsou jen na podlaze případně na stropě je taky potkávám. Co s tím? To se takhle normálně líhne i v domě? Děkuji za reakce, přidám foto..

Je to Škvor obecný?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

soina*
hodnocení

2x

Kdo si myslí že je to škvor, tak ho vyvedu z omylu, je to nějaký druh drabčíka, myslím si že není škodlivý, někdy se stává, že se do bytu dostane z venčí.

des*

*ee**zed*

doplněno 03.03.12 23:06:

Obrázek dospělce a nedospělce

doplněno 03.03.12 23:12:
a nedospělec
Je to Škvor obecný? #2
des*

achjo

doplněno 03.03.12 23:15:

cit.vfu.cz/...

Je to Škvor obecný? #3
machp*

TO DES: musím ti dát bod nejlépe dva

machp*

soina má pravdu škvor to není

hodnocení

1x

Já jsem přesvědčená, že to škvor není. Viděla jsem dokument, kdy mamka škvora je velice pečlivá, mláďata hlídá a s láskou o ně pečuje. Olizuje je a čistí. To by nešlo, kdyby se podivné "housenky"rozlezly. ;) A také jsem jednou sebrala pod borovicí šišku a z ní mi doma vylezlo několik malých škvorů i s velkou mamkou. A tak jsem se zeptala strejdy Gůgla. Zajímavé čtení. :-D

03.03.12 12:43
hodnocení

Je to Škvor obecný? #4

ahasver4*
hodnocení

0x

Řekl bych škvor jak vyšitý.:)Oteplilo se,tak se objevili.Taky na ně někdy narazím...

doplněno 03.03.12 12:50:

Jo,co s tím...nejsem příznivcem chemie a tak je jen hubím přirozenou cestou zašlápnutím.Časem vždycky zmiznou.Venku jim je asi líp...:)

des*

Ano,je to škvor,tady je popsán,jako škůdce,ale jsou i články že jsou užiteční cit.vfu.cz/... priroda-zahrada.cz/...

Není to škvor. Je to larva bradavičníka.

hodnocení

No právě, taky jsem se všude dočetl, že do domácností se moc nepouštějí, raději v přírodě, no budu likvidovat dál mechanicky a uvidíme, dokud jsou takové malé tak v pohodě, horší až mi tam budou pořád lozit velké obludy *zed**andel*

Na spaní si dávejte do uší vatu , jinak Vám tam škvor vleze a prokousne Vám bubínek. :)

hm*

Nestrašte ho. Možná neví, že to je jen výmysl. :)

hodnocení

Uz sem si procetl clanky o poverach, v prvni chvili sem se opravdu lekl. To je tak, kdyz sem byl 25let u rodicu v byte kde nebylo vubec nic a ted prvnim rokem bydlime s pritelkyni na baracku a tyto bytosti jako skvori, rybenky jsou pro me necim novym...
des*

Může ohlodat i kovadlinku.*bum*

machp*

mně sežrali kovadlinu 80 kg v kůlně*haha*

hodnocení

to myslíte vážně?

jabraka*
hodnocení

0x

toto je škvor obecný

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě jednou obrázek:

Je to Škvor obecný? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]