Nejste přihlášen/a.
Ahoj přátelé, v poslední době zabíjím v domě denně 5-10 takových to "žížalek" jsou opravdu malinké, viditelné jen z blízka, velikost tak 0,5mm, zkusil sem to vyfotit makro režimem a při zvětšení mi to připadá jako "mládě štipky" co myslíte? většinou jsou jen na podlaze případně na stropě je taky potkávám. Co s tím? To se takhle normálně líhne i v domě? Děkuji za reakce, přidám foto..
Já jsem přesvědčená, že to škvor není. Viděla jsem dokument, kdy mamka škvora je velice pečlivá, mláďata hlídá a s láskou o ně pečuje. Olizuje je a čistí. To by nešlo, kdyby se podivné "housenky"rozlezly. A také jsem jednou sebrala pod borovicí šišku a z ní mi doma vylezlo několik malých škvorů i s velkou mamkou. A tak jsem se zeptala strejdy Gůgla. Zajímavé čtení.
Řekl bych škvor jak vyšitý.Oteplilo se,tak se objevili.Taky na ně někdy narazím...
Jo,co s tím...nejsem příznivcem chemie a tak je jen hubím přirozenou cestou zašlápnutím.Časem vždycky zmiznou.Venku jim je asi líp...
Ano,je to škvor,tady je popsán,jako škůdce,ale jsou i články že jsou užiteční cit.vfu.cz/... priroda-zahrada.cz/...
No právě, taky jsem se všude dočetl, že do domácností se moc nepouštějí, raději v přírodě, no budu likvidovat dál mechanicky a uvidíme, dokud jsou takové malé tak v pohodě, horší až mi tam budou pořád lozit velké obludy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.