Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeček syrský s malýma očima

Od: nemamjmeno odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, tohle ma být podle zverimexu křeček syrský ale na netu je fotka křečka syrskyho s velkýma očima, ale tenhle ma jen takový malý otvory a nevypadá tak roztomile. Neví někdo co to je za křečka? Někde sem četla že takhle vypadal křeček po týrání, je možný že by prodávali zmetky?
Křeček syrský s malýma očima
Křeček syrský s malýma očima #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dieselpower*
hodnocení

2x

Ahoj sám chovám několik kreciku džungarských a tak něco o nich vím.u křečků všeobecně platí že musí být šťastný a ne smutný nebo znudeny to uděláme tím že mu vybavuje klec hračkami,prolézačkami,kolotočem,domeckem dále platí používat co nejvíce přírodní materiál jako je dřevo nebo lisovaný papír,plast není moc vhodný z důvodu okusování kreckem. Ne každý zverimex je úplně super zvířátka v některých bývají často stresována(buzením,neustálým ťukáním na sklo atd). U tvého křečka mi spíš přijde jako by právě vstal nebo byl probuzen musíš počítat stím že krecik přes den většinou spinka. Bylo by dobré napsat co všechno máš v té klecí pro křečka nebo vyfoť klec z vrsku a pak ti poradím co a jak dal

an*
hodnocení

2x

To není týráním, Váš křeček má nestandardní vzhled, podědil v genech nějakou odchylku.

Koupě zvířátka ve zverimexu není bohužel záruka zdravého zvířete, ani Vám nezaručí, že vyroste vzhledově tak jak má. Oni vykupují mláďata od od každého, kdo jim je nabídne. A protože jejich prioritou je prodej, často se o zvířata nestarají tak, jak by bylo třeba. Zaměstnanci zverimexů jsou většinou dobří prodavači, ale z oboru nemají téměř žádné znalosti. Nemocné rybičky už mi také prodali.

Jednou když jsem nestihla včas objednat granule pro psa na internetu, chtěla jsem nějaké koupit ve zverimexu. Byla to tragédie. Prodavačka evidentně neměla ani páru o správné výživě psa, jen se pokoušela mi některé vnutit. Neznala ani složení toho co prodává, musela si to číst na obalu. :-D

Kdo si chce koupit křečka, nebo králíčka, měl by raději vybírat zvířátko od soukromých chovatelů a vzít si zvířátko, které mělo domácí péči. Takové zvířátko bude zvyklé na lidi a bude i mazlivější.

sebod*
hodnocení

1x

On ten Váš křeček je celý takový divný. Jak oči, tak tvar hlavy i vybarvení je vcelku nestandartní. Neřešte to už. Dejte mu vše co potřebuje, hrajte si s ním, ať ho ochočíte.

Vnučka si přinesla před rokem páreček a pustila se do "velkochovu". Dnes tu doma má 12 křečků, které už nikomu nechce dát. Je pravda, že si s nimi stále hraje a oni jsou zvyklí na lidi, nebojí se, berou si jídlo z ruky. A ač to jsou noční zvířátka, tak ti naši to mají nějak otočené a předvádí se i přes den.

hodnocení

0x

Ten váš křeček vypadá, jako by měl Downův syndrom, ale je roztomilý, tak ho mějte rádi a ať se má dobře. Jak tu bylo napsáno, kdoví jak byli pokřížení jeho rodiče. My jsme kdysi taky měli "chov" křečků. Koupili jsme si kluka a holku, každý měl svoji klec, pak jsme měli tzv. pářící krabici, tam jsme je dali a za nějaký čas se narodili malí křečíci, které jsme pak prodávali do Zverimexu. Naši křečci byli rozkošní, vypasení a jednou jsme tam viděli jakési nedomrlé a paní v obchodě povídá, že jsou od nějakého dodavatele, který to množí ve velkém a my teda, že s nemusíme obtěžovat. Hm. takže jsme s chovem skončili a teď už máme jen jednoho Hamíčka a holku si už nepořídíme. Tož tak.

hodnocení

0x

Sorry za OT, od rána přemýšlím, kde jsem ten pohled viděl. Asi bude fakt přešlechtěnej.

Křeček syrský s malýma očima #3

hodnocení

0x

Já se asi zeptám blbě, ale bývají u zvířat jedinci s daunovým syndromem? Tento tvoreček mi "dauníka" připomíná.*zmateny*

hodnocení

0x

Píši sice pozdě, ale přesto. Váš křeček nemá Downův syndrom, jak jsem mylně předpokládala, ale je to vyšlechtěná mutace. Nedávno jsem v jednom centru viděla podobné morče a stálo 499 korun. Mělo zrovna taková očička jako ten váš křeček a bylo tam napsáno, že se jedná o mutaci a proto byla ta cena taková velká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]