Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za psa

Od: wil odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

budu si pořizovat pejska, četla jsem si, co musím po pořízení pejska udělat, jako je registrace, čipování atd. Vím, že se musí platit i poplatek za psa, ale nenašla jsem, co zahrnuje ten poplatek, co tím vlastně platím? Díky za zprávy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
No poplatek se dnes platí za vše, takže není čemu se divit. Platí se od tří měsíců věku psa. Údajně asi za znečištění, jenže platí všichni, i ti, kteří poctivě sbírají. Pokud máte důchod, je tam výrazná sleva. Čipování není povinné, to mít nemusíte, pokud nebudete jezdit se psem ven, je i zbytečné.
pb®

Jojo, oni poctivě sbírají. Ale psi nejen kálí, ale i močí a chodníky, fasádu, blatníky aut..., to už žádný pejskař neumývá, nebo snad ano?

To neumyva nikdo, ani ten úřad :)

hodnocení

1x

Já jsem to taky nikdy nepochopil-ten poplatek za psa. Tedy nevím jak v ostatních městech a co pro to dělají..např úklid bobanů (ikdyž to by si měl každý majitel psa uklidit po tom svém). Prostě je to jen jakási každoroční daň za "něco".*zed* Bydlím ted na vesnici, tak mě to tak nepálí a i rád přispěju 150 kč do její pokladny, protože alespon vidím, že se snaží tady něco pořád dělat a zlepšovat okolí.

A taky vím, že většina ten poplatek neplatí, nebot mají psa jen stále doma na dvorku. Kdežto já s ním i cestuji různě a chtěl jsem mít i známku a prostě vše vcajk, aby nebyl problém.

hodnocení

1x

Dobrý den. Poplatek za psa je podle města, vesnice, třeba Praha 1500,-Kč, vesnice si určuje poplatek sama, svým rozhodnutím. Z poplatků se třeba platí výběhy pro pesky, nebo sáčky, aby si majitelé po svém miláčkovi uklídili.Důležité je také, psa nechat očipovat. Od roku 2020 byl schválen zákon, čipování bude povinné. Tady nejde o to, že čip nyní ještě není povinný, když se vám zaběhne pejsek, první se zjišťuje, zda je pes očipovaný. Hned se jednoduše najde majitel psa. Také je dobré, když má pejsek na obojku, telefonní číslo majitele, kam je možné volat, když se pejsek ztratí. Vlastní zkušenost Viky

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nezahrnuje nic, proste zaplatis poplatek za psa , ve mestech to byva udajne i vic jak tisic, my v nasi obci mame 160,-

Zákon stanoví v § 1 tyto druhy místních poplatků:

poplatek ze psů, platí držitel psa obci příslušné podle místa trvalého pobytu nebo sídla, maximální roční výše za psa je 1500 Kč, za druhého či dalšího psa téhož majitele až o polovinu více.

pohanka*
hodnocení

0x

Ve většině měst a obcí se instalují koše na psí bobky. Většinou jsou vybaveny háčkem a na něm visí pytlíky na úklid /igelitové, nebo papírové s naběrátkem/. Ve větších městech jezdily i sběrné vozy s hadicí a bohromádky se hadicí vyluxovaly. Je pravda, že je již v Praze moc nevidím, pokud byly v provozu, tak z nich byl neapetlich odér.

Některé obce každoročně zvou na bezplatné očkování.

Někde se oplotí výběh pro psy, který je pouze pro ně, volně tam běhají a nemusí být na vodítku.

Možná, že by se našly i jiné aktivity, na které město přispívá právě z těchto poplatků.

Též bude velký náklad na provoz útulků. Takže i těmito poplatky se nějaká část uhradí, každá obec musí mít nasmlouváno, do kterého útulku budou odváženi psi odchyceni na ulicích. Některé obce mají i svoje útulky vlastní.

hodnocení

0x

POZOR ŠTÍR - OMYL čipování je někde povinné, ,např. Praha, čip se platí, pozor polatky jsou u veterinářů velmi rodíllné, zápis do registru je zdarma

vets4pets.cz/...

a co se poplatku týče, něstsé části uklízejí, dávají pytlíky, tak za toje poplatek, provedou registraci a dají známku

hodnocení

0x

Poplatek je za psa. Za to, že ho máte. Ne za služby.*zmateny* Čip je fajn věc, kdyby se všechny čipy sešly v jednom počítači na jediném registračním místě v republice. Pak by nálezce zaběhnutího, ukradeného, prostě nalezeného psa na nejbližší veterině nebo policii nechal přečíst číslo čipu a na místo jediné registrace zavolal a tam by mu řekli, kdo je majitel. Jenže tak to nefunguje. Je obrovské množství registračních míst a nikdo neví, kam by zavolal. Ostrava těch míst má tuším 10. A když by mi psa někdo někam odvezl a tam ho pustit, nemám šanci ho podle čipu najít i kdyby pes skončil v útulku. *vtip* Nesmyslné? Jo je to všecko nesmyslné.

V Ostravě, v mé čtvrti, při zaplacení poplatků, dostanu několik rolí igelitových sáčků na hovínka. Jsem ráda!

Očkování psa proti vzteklině je ze zákona povinné.Jiná očkování jsou dobrovolná a pouze vaší věcí.

Na území Ostravy musí být pes očipován a následně zaregistrován na příslušném městském úřadě.To je jen pro oznámení úřadů,protože čipování na území Ostravy je povinné. Ovšem důležitá je registrace V národním registru majitelů zvířat,které je zdarma.Kdo toto nedělá tak pak pejska těžko hledá nebo nenajde. narodniregistr.cz/...

hodnocení

0x
Aja tak v Praze vám těch sedm stovek za čip aspoň odpustí z těch poplatků, někde za poplatky zase dávají pytlíky, někde poplatky prý odpustí úplně, pokud má pes čip. Ostravaci to řeší tak, že napíšou psa na někoho jiného, kdo nebydlí v Ostravě, aby čip nemuseli platit. A jak píše babka, čip je jedna věc a registrace druhá a to je jen na majiteli, kde všude psa zaregistruje. Takže ten zákon o povinném čipování psů od roku 2020 je paskvil, protože neexistuje jednotná evidence. Co z toho když městská policie zjistí, komu pes patří, ale už nezjistí, jestli je očkovaný, pokud někoho kousne. A co z toho, když bude muset policie procházet X evidencí, než se k něčemu dobere a pokud majitel nevyplni vše, je to k ničemu. Tedy čipování je zbytečné. U nás když měšťáci odchytnou psa, jede rovnou do útulku. Tak si pěkně zaplatite. I kdyby měl číslo na obojku nebo mají stále útěkáře a ví komu patří, vezou ho do útulku. Takže čip v této podobě je zbytečný. A pokud vám někdo ukradne psa na kšeft, v první řadě mu ten čip vyrizne. Na netu jsem viděl za 400 známky, které mají QR kód, dá se sejmout mobilem, kde je rovnou kontakt na majitele psa, takže ztracený pes by se vůbec nemusel prostřednictvím policie do útulku dostat, stačí když nálezce zavolá přímo majiteli. Jenže tyhle placené známky mají jednu chybu, protože město má svoje, veterinarky svoje a to aby pes nosil na krku X dalších prkotin. Protože zatím nikdo nevymyslel jednotnou evidenci, kde je uvedený věk psa, data očkování, majitel, adresa, telefon a další věci, vše na jednom místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]