Dobrý den. Mám doma králíčka, samičku, 2 měsíce starou, naučenou na záchůdek, takže ji mám v pokoji bez klece, nic nekouše a je vzorná, jinam než do záchůdku nenačůrá. Ale nejhorší je, ze kdyz odcházim do školy, musim ji dat ohradku kolem mé postele. Jinak tam totiž načurá. Ale nedělá to jen tak že by se ji chtelo, vzdy tam do peti minut udela loužicky klidně i 4, a plno bobku, takze mi prijde ze se jedná o značkování, protože tam cítí můj pach. Myslíte, že to jde nějak odnaučit? Predem dekuji, budu rada za kazdou odpoved a radu.
Králík nepatří do postele, králík patří do králíkárny a posléze na pekáč.
Když si vezmete do ložnice slepici, taky se budete divit, že máte v posteli kuřince?
syma
Jedná se o zakrslého králíka, ne masného. A z postele jí sundavám, když nejsem doma rozdělím jí ohrádkou půlku pokoje, ona zůstává tam kde nemám v zásuvkách kabely a tam kde má záchůdek a misky. To že mi počurala a pobobkovala postel se zatím stalo jen párkrát. Chtěla jsem jen vědět, jestli neexistuje možnost ji to odnaučit...
Dobrý den. Určitě se jedná o malého zakrslého králíčka, kterého rodiče kupují dětem. Králíček, když nikdo není doma, by měl být v ohrádce tam, kde má záchůdek. V žádném případě, králíček nepatří na postel. Králíček je zvířátko, které může přenášet i nějakou nemoc. Do postele ne! Viky
syma
Omlouvám se, že jsem ten dotaz špatně zformulovala, ale myslela jsem to tak, že jí rozdělím ohrádkou polovinu pokoje, ona zůstává tam kde má záchůdek, misky, pelíšek, a v zásuvkách nejsou kabely. Postel je na té straně pokoje, kam se nedostane. To že mi počurala a pobobkovala postel se stalo jen párkrát. Chtěla jsem jen vědět, jestli někdo nezná způsob jak ji to odnaučit, aby mohla mít větší volnost.
Dobrý den. Podle mého názoru, králík není pes, takže ho asi ani moc nevycvičíte. Když odcházíte pryč z domu, měl by být králík v místě, kde má záchůdek, jídlo a pití.
syma
Děkuji za komentář. Mohu Vás ujistit, že takové místo, když jsem ve škole má. Pokud chcete podívejte se na ostatní komentáře a mé odpovědi na ně. Přidala jsem tam i fotografii.
Vnukové mají králíčka Káju. Má klec a v ní domeček, kde spává, krmení a záchůdek s dřevěnými granulemi, jako stelivem. Je v kleci a když jsou lidé doma, Káju pustí. On stále ví, kam patří, kde je jeho doma. Nikde jinde, než v kleci nečurá a ani nekaká. Když ho něco vyplaší, běží do klece. Tam se cítí bezpečně. Podívej se do bazarů. Klece tam mívají často, za slušné peníze. Proklikej tuhle adresu a dozvíš se hodně zajímavého a potřdbného. kralici.cz/...
syma
Nezlobte se a neuražte se, když to tak řeknu, ale já nejsdm malé dítě, možná má otázka takto zněla protože jsem ji nezformulovala sorávně, psala jsem to dost ve spěchu.Každopádně a o králících něco málo vím dobrých devět let. Děkuji za odkaz i radu, ale klecí mám doma plno. Nápadem mít králíčka na volno jsem se inspirovala od jedné kamarádky, která žije v zahraničí. Myslím, že moje králíčice nestrádá. Přikladám fotografie aby jste viděla jak to má zařízené. Momentálně má místo tří malých záchůdků jeden velký, původně kočičí, a pelíšek přemístěný, ale v podstatě je to stejné. Ale děkuji za komentář.
Myslim, že vědomé zadržování močení a zejména stolice je nad králičí možnosti. Možná na to má vliv zrychlení, pokud je králík v klidu, drží, jak se rozeběhne, vypadne to.
syma
Nevím jestli je to nad její síly, do záchůdku v měm pokoji se opravdu chodí pokaždé vyprázdnit. Prostě jen když mi skočí na postel, hned čůrá a kaká jakoby to týden nedělala.
Ty zcestné rady vůbec neposlouchejte. Evidentně o zakrslých králícich tady nikdo moc neví. Běžte na zakrslý králík. cz Dá se toho naučit opravdu hodně.
Králíci opravdu nejsou pitomí. Jsou to poměrně inteligentní a dobře cvičitelná zvířata. Co se týká značkování postele, můj králík to dělá taky. Je naučený do klece, ale z nějakého důvodu ho přitahuje postel, kam umí bleskurychle vyskočit a celou ji zaneřádit. Řešení zatím nemám, postel jsem zahradila.
Některé lidi a jejich "duchaplné" příspěvky bych poslal do kopru..
Máme druhého zakrslého králíka, první byl zvyklý být přes den zavřený, ale když jsme byli doma byl stále puštěný, i přes noc. Občas dělal svinčík, ale nikdy ne do postele. Nyní máme druhého a ten je od malička zvyklý být stále puštěný, do klece jej vůbec NIKDY nezavíráme, ani nikam jinam. Má celých 24 hodin přístupný celý byt. Kromě pár náhodných bobků které z něj při běhání vypadnou dělá veškerou potřebu v kleci do záchodu. Ale...
Tak to funguje u mě v bytě, zde je vzorný. U bývalé ženy (s dcerami) občas vyskočí dceři na postel a tu počurá a pobobkuje. Vypadá to, že si značkuje své teritorium, své samčí práva. Dokáže velmi dobře rozlišit ženské a chlapy, člověk je až udiven.
Takže rada je těžká, v případě ženského elementu asi znepřístupnit postel, protože jinak si to králíček vysvětlit nedá. Velmi často na něj mluvíme a myslím, že při intenzivním kontaktu se dá zvířátku lecos vysvětlit, resp.jej naučit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.