Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný den, pokud chcete kvalitnější granulky, napadá mě Brit Care (sama jimi krmím fenku). Můžete zkusit variantu MINI, která je určená speciálně malým plemenům Zalívání granulí není chybou, zálěží na chuti konkrétního pejska, co má rád. Proto bych jednoduše ozkoušela, co mu sedne..
Najděte něco s vyšším obsahem masa, bezobilné.Máčení do vývaru je zbytečné. Já krmím Carneevalem., střídavě krůtím a jehněčím. Můj boloňáček vyzkoušel 5 krmiv, buď mu nechutnaly, nebo dávka nestačila, neměl pěkná hovinka nebo chodil často. Ale toto krmivo mu chutná už tři roky a nemá zájem o změnu, dostala jsem dárkem balení jiného kvalitního, ale naprosto to odmítal. Přidávám webovky a máte tam i pochvaly a fotky pejsků.
www.carneeval.cz
Jorkinku já krmím celý život Royalkama. Podle věku, nejdříve štěněcími a teď, ve 13ti, royal 8+. Tedy pro seniory. Mezi tím pro nějaký věk také pro nějakou aktivitu. Psinečka je v kondici, je hravá a spokojená. Kvalitní srst, jasné oko a pěkné hovínko. V posledním odběru krve měla nepatrně zvýšenou ureu. Vet pravila, že mají granule na problémy s ledvinami, až bude potřeba, že mi je prodají. Royal Canin! Co více si přát?!
Fio, přečtěte si složení na obalu a pochopíte čím pejska krmíte. A vím, že veterináři ho doporučují. Jenže veterinář není odborník na výživu a z prodeje má provizi. Už jen to značení na obalech, že zrovna toto vhodné pro určitou rasu je směšné. Je to jen reklama, chyták na lidi. Psi jsou masožravci a není třeba krmit konkrétní rasu jinak, než ostatní. Solidní výrobci krmiv takto klamat zákazníka nepotřebují.
Také doporučuji změnu krmiva. U Royalek platíte jen za reklamu. Ano pes je schopen na nich přežít ale krmivo s opravdovým masem, ne jen vedlejšími produkty je mnohem vhodnější. Pes živený touto směsí která je vhodná tak pro slepice pak dostane průjem ze všeho ostatního, co maso vidělo.
Pokud se rozhodnete změnit značku za kvalitní, je třeba postupovat velmi opatrně, začít přidávat do stávající stravy po jedné granulce a dávky nového postupně zvyšovat. Pes si musí vytvořit nové trávicí bakterie a to 14 dní až měsíc trvá.
Píšete: "Nezáleží mi na ceně, ale na kvalitě, jde mi o to dopřát svému psovi nejkvalitnější krmivo na trhu."
Potom tedy kupte Orijen Dog Puppy, nic lepšího štěňátku dát nemůžete. Je bez obilovin a bez chemické konzervace s pořádnou porcí kvalitního masa.
Ale i kdyby jste vybrala Brit care, což je střední kvalita i cena, pejskovi jen polepšíte.
Hezký den, mám bišona,v granulích se nevyznám,nám ve zverimexu doporučili Fitmin. Naše fenka jedla štěněcí,teď už má dospělácké. Ale vždy jí ke granulím dáme trochu konzervy,někdy trochu kapsičky nebo vařené maso,případně vývar. Vývaru bych se nebála,může se stát,že bude mít po něm pejsek trochu průjem,ale to je jen tím,že není zvyklý,když bude dostávat vývar častěji,jeho bříško si na to zvykne. Někdy dávám i trochu pribináku do granulí,někdy uvařím vepřové srdce,to naše fenka miluje. Chce to pestrost,nekrmit pořád jen tím samým.
já mám tyhle, myslím, že kterakoliv řada optima je na tom daleko líp než royal. Mají i kuřecí, ale ty nedávám
Já teď vypadám jako tyranka, která nechce dát psovi nažrat. Když Francouzi, výrobci Royal Canin, prodali výrobu do Polska, Poláci ponechali vzhled balení i granulí a tiše, zásadně změnili recepturu a prodávali za stejné ceny. Vztekala jsem se jako blázen a hledala náhradu. Trvalo mi asi půl roku, kdy jsem zkoušela všechno, co bylo na trhu. Nakoupila jsem mnoho vzorků a pár dní krmila. Z něčeho měla zácpu, z něčeho srajdu, z něčeho se drbala do krve a něco naprosto odmítala. Pravila, že raději pojde hlady, než by to vzala do huby. To bylo cca pře 5ti lety. Od té doby jsem si řekla sousedce o vzorek, protože ona krmí úžasnými, holistickými granulemi. Dorotka se na mě podívala jako na vraha a že nebude. Několikrát.
Řekla jsem dobrá a začala vařit, 25 let před touhle událostí. Jeden den se nacpala, vylízala misku a druhý den, že nebude. Já schovala do ledničky a další den ohřála a naservírovala znovu. Že nebude. Musela jem to vyhodit, už by to začalo kysat. Byla jsem už na důchodu, času bylo dost. A co? A nic. Pokorně jsem se vrátila k Royalkám. Nasypu a ona si dá kdy chce. Někdy se nacpe, někdy pokřupká, někdy si ani misky nevšímá. Když mám vhodné jídlo, myslím na ni a odeberu dříve, než okořením.
Jen tak, pro pobavení, v neděli odmítla maso, dala si granule. V úterý jsem ji nabídla zelňačku (kyselé zelí, brambor, mrkev, klobáska), vrchovatou naběračku zezdola hrnce. K vylízané misce se vracela ještě několikrát. Dnes jsem ji, jen tak, z plezíru, nabídla žemlovku s jablky a pudinkem. Miska se svítí, jak je vylízaná. Je to jako u lidí, někdo rád holky, jiný vdolky.
Do teď mě nanapadlo sledovat složení ale popis výrobku. Máte pravdu, u toho Royalu je na prvním místě uvedena rýže (jako hlavní surovina?) a nepíšou obsah v procentech. Ani u některých těch lepších superprémiových granulí neuvádějí procenta. Takže jsem hledala, sledovala obsah, a nakonec jsem si vybrala Best Breeder Grain Free: 60% kuře, krůta a losos. Jsou na ně i dobré recenze co se týče chuti. Ono to logiku dává, čím více masa tím více to těm pejskům chutná
krmimkvalitne.cz/...
Fio vydržte a nevzdávejte to hned, kdyby pejsek nebyl ze změny nadšený. Ono z Royal Canin se špatně přechází na jiné. Jsou přisolené a uměle ochucené, psům voní. Výrobce ví jak na to, aby se hodně prodávaly. Je to stejné, jako když budete dítěti dávat k obědu jen hamburgery s hranolkama a později to budete chtít změnit na zdravou stravu.
Změnu Vám chválím.
fia, zařekla jsem se, že o granulích nebudu diskutovat, ale nedá mi to a zeptám se, jaké složení mají granule, které se tazateli zalíbily?
Nejsou špatné. Jsou hypoalergenní a cena odpovídá kvalitě.
Složení:
Kuře, krůta a losos 60 % (čerstvé vykoštění kuřecí maso 20 %, sušené vykoštěné kuřecí maso 14 %, čerstvé vyykoštěné krůtí maso 7 %, čerstvé vykoštěné maso z lososa 7 %, sušené vykoštěné krůtí maso 7 %, sušené vykoštěné maso z lososa 3 %, kuřecí vývar 2 %), sladké brambory 19 %, brambory, řepná dužina, Omega 3, lněné semínko, minerály, vitaminy, sladká mrkev 25 g/kg, sladký hrášek 8,5 g/kg, zeleninový vývar, kloubní podpora (glukosamin 170 mg/kg, MSM 170 mg/kg a chondroitin 125 mg/kg), nukleotidy, FOS 92 mg/kg, MOS 23 mg/kg
Analytické složky:
Hrubý protein 28 %, hrubý tuk 15 %, hrubá vláknina 2,3 %, hrubý popel 8 %, vápník 1,6 %, fosfor 1,1 %, Omega 6 2,6 %, Omega 3 1,8 %
Nutriční doplňkové látky (v 1 kg):
Vitaminy: vitamin A (E672) 15 000 m.j., vitamin D3 (E671) 2 250 m.j., stopové prvky: železo (E1) 160 mg, jód (E2) 1,58 mg, měď (E4) 60 mg, mangan (E5) 110 mg, zinek (E6) 130 mg, selen (E8) 0,6 mg
Konzervováno směsí přírodního vitamínu E a extraktu z rozmarýnu – 95 m.j./kg.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.