Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov slepic

Od: zavinac® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,,,chová tady někdo slepice,?Jak na to? díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravíčko.

Pěkné,číhněte ;)

hodnocení

3x

Dobrý den. My máme 10 slepic a kohouta. Máme je od loňského léta a začali nést v listopadu. Včera jsem sebral 5 vajec, den předtím 3. Někdy jich seberu třeba 7. Slepicím kupujeme pšenici, kterou šrotujeme a jinak rúzné zbytky jako knedlíky, rýži, brambory, namočený chleba atd. V létě je pouštíme na dvorek, tam zobou trávu a po sklizni i na zahradu. kde je taky trávy dost. Jinak mají kurník. který je teď zateplený a ve svém oploceném prostoru dost místa, kde mohou courat. K předchozím slepicím jsme měli taky kohouta, ale byl děsně zlý, skákal i na oplocení jakmile někoho viděl. Ten co ho máme teď je hodný a neútočí.

doplněno 21.03.18 13:11:

Ještě jsem zapoměl na to snáškové místo. Postavili jsme jim zvlášť 4 snášková místa a ke každému žebřík. Jenže ony si zvykly chodit jen do jednoho a někdy jsem viděl, že se tam mačkají i tři. Tak jsem dvě přendal vedle, jenže ony přede mnou vyskočily a cpaly se do toho, kde byly původně. No a na vodu mají 2 nádoby, takové nízké lavory. Ty používají oba.

majsterjoe*
hodnocení

3x
S tim zateplenim kurniku to neni treba prehanet. Staci at tam nemrzne. Slepice chovame desitky let a ja si je v polsednich letech tak oblibil, ze je mam jen na vejce. Pote co prestanou snaset, necham je v klidu dozit. Zahradu maji velkou.ale takovy chov se moc nevyplaci no.

hodnocení

3x
Plůtek a kolíčky...
To předpokládá nezapomenout na silnější nůžky. Křídla je třeba občas přistřihnout.
Slepice je pták a umí létat. Někdy přeletí i vyšší plot na pořádných kůlech.

lee*
hodnocení

2x
K tomu oplocení - my máme plůtek z takove síťky. Zatlučou se plastové kolíčky a vytyčí území ... Je to lehké, snadno se to demontuje a tedy posouvá různě po pozemku... Máme zahradu velkou a nechtěli jsme aby slepice mohly všude.
Jinak krmíme vším co zbyde a pšenici. Slepice je vděčný strávník. Takový paradox alespoň u nás - čím méně se o ně staráme, tím více nesou :) Máme tedy jen 3 kousky, ale na naši spotřebu vajec akorát stačí...

hodnocení

2x
Pokud máte velkou zahradu a nevadí vám to, tak je nechte klidně po celé. My je necháváme chodit po louce za zahradou. Jen z jara je zavíráme do výběhu, protože nám sem lítá dravec.

hodnocení

0x

Nejprve si postavte kurník, nejlépe zateplený. Musíte si pořídit nějaké krmítko, něco na vodu, aby měly slepice z čeho pít. Krmení může být různé, od domácích zbytků, obilí, granule pro slepice. Výhodné by bylo, kdyby měly možnost zelené pastvy. V kurníku by měly být hřady a snůškové boxy.

hodnocení

Kurník mám,,mám koupený dům a chovali tam mimo jiné i slepice.asi se potřebuje nastříkat vápnem.Jen nevím,jak jim postavit místo pro výběh. Oplotit ,či ne a přemís´tovat ho.Mám moc velkou zahradu,,,

Děkuji za video ,,bylo hezké...Akorát nevím,jestli je třeba kohouta-dělá kravál.

Bidélka na spaní tam také jsou jen aby tam měly čisto po těch minulých slepicích..děkuji

Jak jsem se zmínil v předchozím příspěvku, ten minulý kohout byl zlý, tak skončil na talíři asi po 3-4 měsících. Slepice byly bez něj další 3 roky. Teď máme hodného, ale že řve, to je fakt. Sousedi ale mají také řvouna, tak jsme nějak zvyklí.

Pokud nebude chtít mít vlastní kuřata, tak kohouta mít nemusíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]