Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes dělá naschvály

Od: fox odpovědí: 47 změna:

Dobrý den.. Máme s přítelem 4 měsíční štěně huskyho,kříženého s vlčákem... Od přítele od malička vždy za to co provedl dostal výprask a teď stačí aby se na něj zle podíval a pes poslouchá. Já jsem se k tomuhle nikdy neměla. Nikdy nedostal výprask jen zvýšený hlas. Mnohdy se zamnou chodil schovávat když dostal od přítele víc,než by měl. Mě ale dělá naschvály. Brzo ráno máme jít ven. Několik minut na mě čeká zavřený v ložnici než se obleču,takže fůra času na to se třeba vyčůrat, kdyby to nemohl vydržet. otevřu dveře od bytu a jdeme ven, pes se na mě šibalsky podívá, zastaví se v mezipatře,vyčůrá se a jde čekat ke dveřím bytu např.. Máte s tím někdo zkušenost? A co s tím? Děkuji za odpovědi..

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

11x

co se psem vám neporadím, jen bych připsal starou známou zkušenost všech psychologů.

Krutost ke zvířatům je neklamná známka špatného charakteru.

Takže vám radím : Pozor, aby váš přítel jednou nebil vaše děcka, případně vás.

re4zon
hodnocení

10x
1. Zbavte se blba, ktery bije male stene. Jednou dojde na vas nebo vase deti. Ve 4 mesicich je pes jako petilete dite, potrebuje si hrat a ucit se, bitim z nej udelate neurotika.
2. Neposlouchejte retardovane rady o machani cumaku v louzicce, diteti taky nestrcite hlavu do zachodu, kdyz se pocura.
3. Najdete si zkuseneho kynologa s modernim pristupem a nechte si od nej vysvetlit zaklady komunikace se psem. Nebo se obratte alespon na nejake forum o psech, tady dostanete krome spravnych i hodne stupidnich rad. Psa je vhodne trestat, ale musite vedet jak a az v urcitem veku. Ted musite psovi vysvetlovat a chvalit ho. Opravdovy vycvik ma prijit az cca v 10 mesicich. A jedna rada trochu mimo - psa KVALITNE krmte predevsim v tomto veku.

jetopes
hodnocení

9x

Podle mě to není schválnost PES NENÍ ČLOVĚK nebere to tak že v mezipatře se nečůrá moč pro něj není fuj ale něco jako štítky se jmény na dveřích bytů pro vás, jakmile vyjdete z bytu jste už venku a začíná si značkovat rajon, nedívá se na vás šíbalsky aby se vám vysmíval ale protože čeká pochvalu, vy mu dáváte výprask za něco co je přirozeností psa...většina lidí by neměla mít právo vlastnit psa, na auto zbran je potřeba mít řidičák zbroják ale beztrestně mlátit psa může každý kretén..jako váš přítel *bum*

fox
hodnocení

prominte,ale kdo tu mluvil o beztrestném trestání? bylo řečeno, že když něco provedl, dostal výprask.. tím je myšleno přes zadek , ne že byl zbitý do krve ...

re4zon
Jenze ten pes nevi, ze neco provedl, takze ho proste najednou prastite a on to nechape, to je skvela vychova, pak se divte, az vas jednou pokouse. Ze neco provedl muzu rict o svem psovi, ktery kouse nohu od stolu, kouka na me a i po okriknuti v tom pokracuje. Ne o steneti, ktere si chce hrat. Musite ho naucit, co muze.

pt®
hodnocení

7x

Nezlobte se, ale Váš přítel týrá štěně a o psech ví prdinec. Štěně se naučí chodit čůrat ven až kolem 7 měsíce, takže počítejte s tím, že je v půlce a za čtyři měsíce už bude chápat o co jde. Jako kdyby Váš přítel zmlátil vaše společné dítě proto, že se počůrává, což malé děti dělají až do dvou let, některé dříve. Takže, nemlaťte psa, ale nejdříve si něco načtěte, internet máte. Jinak je to na nahlášení pro týrání štěněte, už chápete?...

Ti, co radí výprask jsou tyrani a bez rozumu, ani čumáček nemáčet v čůránkách, vše má svůj čas...kruci, proč si takoví neinteligenti pořizují štěně to se nedá pochopit, chybí takovým lidem charakter...

brrr
hodnocení

6x

Zmlátit psa je jako zmlátit mimino.Taky neví,co po něm chcete.

karel*
hodnocení

6x

nikdy bych na psa ruku nevztáhl, nevím, co jste si vybrala za partnera, ale uhodit pejska jakéhokoli věku dokáže jen ubožák, omezenec, člověk vyloženě zlý, je to naprosto neomluvitelné , vychovávat se dá určitě jinak, jen to chce víc práce, přemýšlení a trpělivosti . Psychické bloky, komplexy, které vzniknou v mládí, se u psa velmi těžko odbourávají.

hodnocení

5x

Dobrý den,proboha vždyť je to štěně a vy ho mlátíte!Odebrat Vám psa,fakt!Štěně je jako mimino,všechno se teprve učí,učí se čůrat venku,neví,že v bytě nebo na chodbě nesmí. Navíc nemá vyvinuté plně svěrače,takže někdy prostě nevydrží. Naše fenka se doma skoro nepočůrávala,ale já jsem s ní chodila taky každé 2 hodiny ven a za každé čůrání venku ji hlasitě chválila a odměňovala piškotama. Ale kakání a čůrání v noci neudržela do 8 měsíců,přes den ano,ale v noci se vždycky pokadila,někdy i počůrala. Naučila jsem jí ale přes noc chodit na starý ručník,jednou jsem jí namočila ručník do čůránků,ona to pochopila,že je to to správné místo a v případě,že nemohla vydržet,šla jen tam na vyhrazené místo,takže jsem nemusela nikde po bytě sbírat hromádky a stírat loužičky. Venku vždy pochvala za vykonané dílo. Od 8 měsíců je bez nehod. Ale musíte být trpělivá. Trestáním psa,nedejbože jeho bitím ve štěněcím věku ničeho nedosáhnete. Pes se zatvrdí a do budoucna se může stát,že bude agresivní. A to přeci nechcete!Jinak s výcvikem vám jistě rádi poradí na cvičáku. My jsme absolvovali 2 cykly psí školky. Nemám stoprocentně poslušného psa,ale máme spolu krásný vztah,je socializovaná,spokojená. A to je účel chovu.

hodnocení

4x

Špatně vychovaný pes. Bez ohledu na morální zábrany pejskovi musíte ukázat, kdo je na vašem "písečku" pánem (třeba i výpraskem, někdy je to nutné) a věřte tomu, že to rychle pochopí.

Za to čůrání v mezipatře (pokud je schopen vydržet ještě chvíli) nemilosrdný výprask. Příště to neudělá.

doplněno 20.03.18 10:07:

Pochopitelně i výprask má svá pravidla. Takže souhlasím s viky a pavkazji.

pt®

"satam", Vy jste se pomátl na rozumu, Vám tak dát výprask, abyste podruhé nepsal takové hňupoviny, víte o psech taky kulový...

Špatně vychovaný pes ve čtyřech měsících? Vy jste...

Děkuji @pt a @sepi za plodné odpovědi, které tazateli určitě hodně pomohou.

Jinak pes/štěně se musí vychovávat od začátku a ne s tím začít až po půl roce nebo déle. A způsob toho výprasku jsem tu už popsal shora.

pt®

"satam", mlácení psa, říkáte vychovávat? To nemyslíte vážně, že ne? Chce to trpělivost a něco si načíst. Internet je dostupný všem a knih ke koupi spousta...

barbakan*

On to zkousel na detech.*smich2*

Taky je mám vychované. To jen tvůj táta něco zanedbal*smich*

hodnocení

4x

Dobrý den. Je to hrozné. Neměl by výprask, dostat pániček? To je špatná výchova od malička. Kdo to kdy viděl, být psa, když něco provede? Pes se vše musí učit od malička, chválit, chválit, chválit, odměna. Když se vyčůrá, kde nemá, tak potrestat, ale?

Noviny srolovat, novin mít po celém bytě. Stačí zvuk novin a pes se učí rychle. Cvičák, je pro psa výchovný. Vlastní zkušenost. Dobrman. Viky

Váš přítel, nedokázal štěnátko naučit chodit, vykonávat potřebu ven. Naučil štěňátko, aby se ho bálo, né aby ho milovalo. Naučte štěňátko, že chodí ven pravidelně, kdykoliv přijdete domů. První co uděláte, když přijdete domů, hned berete štěňátko ven. Dáte mu obojek s vodítkem, ale držte ho zkrátka, jen za obojek. Žádné zastavování u dveří, hned běžte ven. Jak se vyčůrá, pohladit, pochválit, kousek piškotu, jako odměna. Piškotky pro psa, můžete nalámat na tři díly, bude dostávat více odměn, za poslouchání. Nevím, jak je štěňátko velké, je možné vzít štěňátko do náruče a ten kousek přes chodbu ho přenést, než si zvykne. Jestli mohu poradit, nakrájejte si malé kousky masa do lednice. / skutečně malé/. Sedněte si a krmte štěňátko rukou, pomalu, po jednom kousku, mluvte na něj. / když jste doma/ Když chcete jít se štěňátkem ven, nechte ho, aby se dívalo, jak se strojíte. Je to pro nej signál, že půjde ven.

hodnocení

4x

Pes nedělá naschvály. Do půl roku štěně vůlí neovládá svěrače, stejně jako lidské batole. * Nepochopil, že se ven jde proto, aby se vyprázdní. Nepochopil, že se se čurá venku. Nabídněte mu plenu, hadr, podložku, kterou jste namočili do jeho moči. Velice rychle pochopí, že to je jeho wecko. Venku mu ukažte místo, kde se dříve vyčural nějaký pes prstem ukažte a řekněte "Čurej" a když se vyčurá, pochvalte a dejte piškot. Nevyčurá se ihned, ale za několik dnů úpochopí.. * Váš přítel je hajzl, který si agresí odbourává své komlexy a věřte, že naprosto stejně bude zacházet s vámi, když se nebudete chovat podle jeho představ.

doplněno 21.03.18 08:46:

Ještě musím dodat. Stále mám pod kůží toho hajzla ze videjí v televizi, který týral štěně, protože se vykakalo nebo vyčuralo tam, kde němělo. Nemám dost slov, pro takové jednání, chybí mi. Vy buďte opatrná protože: Jednou lump, vždycky lump. A to opravdu platí.

72mona3*

To video jsem neviděla, jen několika vteřinovým úsek. To mi stačilo! A hned se mi to vrátilo po tom Satamovu "NEMILOSRDNÝ VÝPRASK". Chlápek si asi taky nastavil nějaká pravidla. *blee*

Pokud štěně dostane "za uši" na té chodbě po tom, co se vyčurá, tak z toho pochopí co? Že nemá čůrat, když se někdo kouká? A hned je zaděláno na dalsi problém.

jakoola*
hodnocení

4x

4 měsíční štěně je ještě miminko. Vy necháte Vašeho přítele aby bil miminko? !.

Ve čtyřech měsících se štěně teprve vše učí , chce to lásku , trpělivost a spoustu pamlsků . Tedy v případě , že očekáváte , že z něj budete mít partáka a kamaráda . Bitím docílíte ustrašeného , nejistého spolubydlícího.

Pes se naučí ovládat svůj močový měchýř zhruba kolem 6-tého měsíce .Šibalsky na vás nekouká proto , že by dělal naschvály / takhe štěně nedokáže přemýšlet/, ale proto , že to nevydrží a chce si vás udobřit. No a v mezipatře se už asi párkrát vyčural a pak namísto toho , abyste pokračovali ven , tak jste se vrátili domů. Vlastně jste ho to naučili.

Je maličký , naučí se . Pokud se stane nehoda v mezipatře , pokračujte ven a nevracejte se do bytu . Uklidíte to po návratu z venku. A hlavně jej nebijte . NIKDY. A nikdy nikoho nenechte , aby psa fyzicky trestal .

hodnocení

3x

Přítel je zbytečně na psa tvrdý, vy zase měkká a bezradná. 4 měsíční štěně nedělá schválnosti, ty začne dělat až bude starší, jestli ho necháte. On ještě neví co a jak a vy mu to musíte vysvětlit. Výprasky jsou zbytečné. Jak píše mona. Vemte psa na vodítko a odveďte ho ven bez zastavení. Udělá potřebu venku, vychválit, dát pamlsek.

doplněno 20.03.18 10:12:

Výprasky můžete docílit toho, že se vás pes začne bát. A zvláště velký pes, který se bojí, může svůj strach řešit útokem.

hodnocení

3x
Já to nechápu. V TV je to každý večer, jak za týrání zvířat hrozí vězení a vy tady veřejně píšete a přiznáváte, že bijete psa. Vám bych doporučil toho psa darovat lidem, kteří ho budou vychovávat a váš přítel ať si koupí plyšového, toho může mlátit od rána do večera. Protože to není normální. Ten pes přišel na svět, v nízkém věku byl vytrhnuty od rodičů, tak kdo ho má vychovávat? Přišel do cizí rodiny, kde si má zvyknout, kde má mít domov a on se tam bojí. On neví nechápe, co se po něm chce, nemá ho to kdo učit, když ne vy dva. Zatím se jen boji, ale jednou až bude dospělý si to líbit nenechá. To štěně musíte učit hygienickým návykům, nemá rodiče, nemá matku... Mám 10ti měsíční štěňátko od 10 týdne, v té době už bylo naučené na plenu a vědělo, kde to má dělat. Pravda někdy mu to uteklo i jinde, štěně to nemůže v sobě držet, někdy se počůrá i od radosti. A přišel čas ho to učit venku a jestli si myslíte, že je to jednoduché...? Že dne na den? To tak není, chodil jsem každou hodinu dvě, někdy jsme byli i tři hodiny venku a štěňátko přišlo domu a v první řadě šlo na plenku, protože to tak mělo zafixovane a naučené. Váš přítel by ho asi zabil, já jsem dělal, že se nic neděje, ale když se po několika měsících vycuralo venku, dostala vždy odměnu a pochvalu. Nešlo to ze dne na den, ale teď už ví, že se to dělá venku, i když se ještě stane, že to někdy prostě nevydrží. To že se udělá v patře... Prostě to neudrží, co na tom nechápete. Štěně chce vždy ihned po probuzení a po jídle. Ráno nepočká, až se oblečete. Já ho vždy ráno drapl a utíkal ven v trenkach, v pyžamu, jo bylo léto, ale i teď kolikrát vyletim a bundu si na sebe hodím až venku. Takže pořiďte si plenky pro psy, to neproteče, pes se naučí na jedno místo a když uvidíte, že k ní ňuchá, ihned s ním ven. Hlavně nebít, nekřičet a venku chválit. Když ho budete trestat, nikdy vám nebude věřit, nebude vás poslouchat, nepřijde k noze, protože se bude bát. Naopak když udělá to co má, hodně chválit a učit ho na pozitivní přístup. Asi byste si měli promluvit s někým, kdo psy má, vychovává nebo zajít na cvičák a tam se poptat, jak na výchovu. Ale i na netu je toho plno, ve vašem případě by bylo lepší osobní setkání s odborníkem. Je mi líto toho vašeho psa.
doplněno 21.03.18 08:11: A to, že vás tahá domů a nechce ven je taky pochopitelné. Štěně se bojí vzdalovat se od nory, nechce tam, kde to nezná, je to pro něho vše nové, neznámé a útočiště má pouze v noře, doma. Takže si musí zvykat, všechno očuchat, socializovat se, venku s ostatními psy, zvykat na cizí lidi a postupem času brát do města zvykat na ruch lidi, aut... Ale v první řadě mít oporu v pánovi.

emilka12*
hodnocení

3x

Vubec vám pes nepatří do rukou.Přítel bypotřeboval namlátit sám.Taky ho doma mlátili když byl mimino?Psa po probuzení hned vemte do náruče a co nejdřív ven.Když se venku vycurá tak pochválit aadměnit.A taky po jídle honem ven.Č

ekat u něj až dojí čapnout a honem ven.Doma pokud ho nenačapáte tak vubec neřešit.Pokud ho přistihnete tak jen zhurta mu říct ,,fUJ

sonnenblume2016
hodnocení

3x

Prosim zachrante to stene, promluvte s pritelem, at to stene da do utulku, at ho nezmrzaci.

Pejskove se nesmi bit. Jinak bude mit celozivotne zdravotni i psychycke problemy.

Clovek musi se stenetem v pravidelnych intervalech ven, aby se vycural a ty intervaly pomalu prodluzovat.

Pejskove nedelaji naschvali .Tohle psi miminko se strachy pocura, kdyz se na nej podivate.

Jsem moc smutna, jak lide pejsky tyraji. Husky potrebuje hodne pohybu behat, hrat si s ostatnimi stenatami, ale zase pomalu. Nesmi se zatezovat moc, je v rüstu, kosti, klouby nejsou spravne vyvinuty. Jinak by mel celej zivot bolesti a problemy.

Rada zaplatim vydaje za utulek, nebo si to stene vezmu. danielaschiller19@gmail.com

72mona3*
hodnocení

2x

On není na vodítku? Je zvyklý čůrat doma?

Před odchodem z bytu připnout, držet si ho nakrátko a prostě odvést ven. Takhle to vypadá, že on vodí vás. On rozhoduje, kdy, kde a co. Samozřejmě laskavý přístup je důležitý, ale zaroven nesmíte ustupovat. Musíte určit pravidla, řád. M.

doplněno 20.03.18 09:48:

@satam - Nemilosrdného výprasku teď byla plná média. Stačí chytnout za flígr.

hm*
hodnocení

2x

Nám přestal pejsek čůrat v kuchyni asi v půl roce. Do té doby to prostě nějak nešlo zvládnout, i když byl třeba chvíli před tím venku. Takže ještě máte čas.

A co se týká mezipatra - no nejspíš to už pro něj je "venku". Podle mě by bylo nejlepší ho doma připnout na vodítko a chodbou co nejrychleji (přiměřeně!) proběhnout, nikde se nezastavovat, až opravdu venku. Kdyby přesto zastavil a něco udělal, tak sice pokárat, ale nedělat z toho zcény, zato venku chválit. Ono to taky může souviset s tím, že doma je v klidu, ale na schodech se namáhá a rozhýbe, přijde to na něj silněji a už to neudrží; to by se ale časem určitě srovnalo.

Já b,ch ho snad l dolů odneak

floro*
hodnocení

2x

Doufám, že jste při popisování výchovy štěněte přítelem jen špatně zvolila slova...

4měsíční štěně se rozhodně netrestá, vysvětluje se mu. Vysvětlují se mu hranice - jasně důrazně ale mírně! Rozhodné NE! stačí. Navíc toto slové používejte jen minimálně, spíš naznačujte, co má pes dělat. A začněte tím, že mu vysvětlíte, že čůrat venku neznamená na druhé straně dveří. Jen jste si ho naučili - vysvětlili (to je ten rozdíl mezi NE a vysvětelním), že čůrat doma se nemá, čůrá se venku. Ale kde je to VENKU jste mu neřekli. A on si myslí, že to stačí někde jinde za dveřmi bytu. Takže vysvětlit: Doma hned na vodítko, sejít na vodítku až ven a hned jak se venku vyčůrá, tak pochvala. Možná zprvu na vás bude koukat, bude přešlapovat možná se ani nebude chtít vyčůrat. Vyčkat.

Druhá věc je, že se mu musíte věnovat - hry, zábava, uvolnění, vyběhání, učení povelů, poslušnosti. Zpočítku začít formou hry a dovádění. Hlavně váš čas věnovaný psisku. Obzvláště, pokud máte takové plemeno (křížence) v bytě. Pak se naučí ničit byt nebo štěkat. Jen z nedostatku pohybu a uvolnění.

hodnocení

2x

Satame, možná tady žádný odborník na výchovu psa není, možná je. Nevím. Co je ale jasné, tak vy to rozhodně nejste.

pohanka*
hodnocení

2x

Štěně se spíš přítele bojí, čím ho bije? Nevím, ale myslím, že jste nezvolili dobrou rasu psa do bytu. Husky se do bytu nehodí. Je to čilý, neúnavný pes, který potřebuje pracovat, běhat, tahat. Malé štěně potřebuje čůrat a kakat vícekrát za noc i den, je to proti jeho přirozenosti nejít dlouho ven, nedělá rozdíl mezi kobercem, chodbou, trávníkem. Čekat až se Vy obléknete, je pro něj dlouhé, spíš jste měla napsat rozvrh, kdy s ním chodíte v noci ven. Jestli v devět, v jedenáct večer, o půlnoci a v kolik ráno?

Vy jste psa mít neměli, přítel není schopen pevného a vlídného vedení, není vůdce smečky, Vy se k tomu také nehodíte, leda byste se dohodli s přítelem, kdo za psa ponese odpovědnost a kdo ho bude vodit na cvičák. Má v sobě vlčáka, tedy výcvik potřebuje. Nyní hrou k poslušnosti a výcviku.

Měli jste si zvolit nějaké klidné, společenské plemeno, nebo si vzít dospělé, klidné zvíře z útulku.

Kdo přišel s myšlenkou, že chce psa? Ten má za psa odpovědnost. Pokud Vy, tak je Vaše povinnost se zvířete zastat a nenechat přítelel, aby psa bil! Vy necháte psa mlátit víc, než by si zasloužil? Tak to příteli nedovolte a postavte se mu. Pes má být stmelující prvek mezi partnery, u Vás to vypadá na rozdělující. Přítel si může svoji nespokojenost vybíjet na štěněti. Těch tragédií, kdy nějaký chlap vyhodil psa z okna již bylo víc než dost.

Včera jsem četla, že zase nějaký chlap ukopal do břicha 5 měsíčního huskyho k smrti. To štěně s nevinýma očima, fakt nechápu lidi, proč si ty psy berou.

Jak jsem to dělala já -

- ráno na sebe hodím tepláky a bundu, svetr přes pyžamo a běžím se psem ven, honem honem pejsku rychle, žádné zastavování na chodbě, vše musí jít z vesela a rychle, venku na trávníku velice pochválit a pohladit za čuraní a hromádku.

Jestli se ráno myjete, češete, oblékáte všechno možné, tak to můžete až pes bude starší a dospělý, štěně je nedočkavé.

Se psem si povídáte, neustále v kontaktu, chválení, usměrňování. Proč je pes zavřený v ložnici?

Kdo s ním bude chodit na cvičák? Počítejte s pravidelnými výcviky. Všechno cvičení opakovat, chválit, odměňovat pamlsky, Vy musíte být vlastně rodič a vychovavatel, vůdce smečky. Již nejste jen Vy a přítel, ale i pes, který má nárok na Váš čas a práci s ním.

Psi velice rychle pochopí, kdy mají pracovat, a pracují potom rádi, oni to všechno dělají k Vaší radosti, pro svého páníčka.

Pes není doplněk, ona ta chvála v parku člověka potěší ,,jé, Vy máte krásné štěně,,. Ale pro majitele psa je to další člen rodiny, který se musí s láskou, trpělivostí a pečlivostí vychovat. A jak někdo tady již napsal, pes není člověk, aby Vám dělal naschvály. To si myslíte jenom Vy, pro něj to je hra, Vy mu dáváte tu pozornost, když něco udělá, a to je to, co on potřebuje, pozornost a věnování se mu.

Když udělá něco špatně, tak tón hlasu, fuj, případně zastavení rukou, zklidnění, přiložení ruky za krk a mírné přitlačení k zemi mu časem zafixuje, že něco dělá špatně. Ale mozek se mu vyvíjí, takže až dozraje, tak se posunete zase o kousek dál, k lepší poslušnosti.

pavkazji*
hodnocení

1x

Vzít za ušima vymáchat v loužičce čumák a dát do hlasu důraz.Když už dojde na "výprask" tak pouze novinama, rukavicí nebo něčím podobným.V žádném případě rukou!

pt®

"pavkazji", Vám tak vymáchat "hubu" v moči, abyste pochopil, co tu píšete za nesmysly včetně toho bití...

Naprostý souhlas

damandys

Jde to z extrému do extrému. Jeden doláme psa do bezvědomí a pak je v TV, jiní by zase chtěli hafana jen rozmazlovat. Myslím, že nejlepší je zlatá střední cesta. Lehké plácnutí novinama pejska bolet nebude a dostane jasné mantinely.

pt®

"damandys", ne. Žádné plácnutí novinama, tak se pes nevychovává, fakt ne...

hodnocení

1x

pes se nikdy nevychovává bitím, jestli si nevíte rady kontaktujte Desenského, je i na internetu, rád poradí

floro*

Kdyby se pan Desenský měl zabývat každým pakem, který neví jak se starat o svého psa, tak by se z toho asi zblázni. Na takové základy stačí si něco nastudovat v knížkách, na internetu, nebo zajít za nejbližším kynologem.

damandys

Je bití a "bití". Pes by se v žádném případě neměl mlátit, to je špatně! Něco jiného je lehké výchovné plesknutí, které by mělo předat informaci - takhle ne! V žádném případě to psa ale nesmí bolet!

hodnocení

0x

Nestačím zírat, co je tu odborníků "na pejsky". Ale z toho, co tu píšou, je většinou zřejmé, že odborník na výcvik psů tu není ani jeden. Většina tvrdí jen vychovávejte pejsky ťuťu ňuňu, jen po dobrém, jinak psa týráte. Skutečně odborníci na slovo vzatí.

Kdo se ve výcviku psů trochu vyzná, pochopil i můj "nemilosrdný výprask", který neznamená zmlácení psa do krve, ale přiměřený tělesný trest za psí prohřešek. Ať už novinami po čumáku nebo otevřenou dlaní přes zadek (hlavně u větších plemen). Jenže dneska chová psa každý, ale vychovat ho umí málokdo, přestože sám sebe v tom prohlašuje za znalce.

72mona3*

Ještě uveď, kdo se tu prohlašuje za znalce, ať to máme pěkně všechno zdokumentováno. *cteni*

A milej zlatej, ten svůj nemilosrdný výprask si strč za klobouk. Ptají se tu někdy pěkně nedomýšliví lidé, takže to někdo klidně vezme doslova. *bum*

Tazatelka stejně nereaguje, tak už není třeba dál přilévat olej do ohně, ne?

Mono, "Slepému neukážeš, hluchému neřekneš a mláděti, ať je lidské nebo zvířecí, nevtlučeš!"

No comment*smich*

barbakan*
Satame, to ty tvoje děti, vychovávané sparťansky, musí mít tváře od tiskařské černi, dodnes.
!

To satam...oko za oko a nohu za krk...

sonnenblume2016
hodnocení

0x

Mam Psa se Spanelska a Fenku z Rumunska. Rada pomaham pejskum v nouzi.

Moje Julia byla 4 mesice zavrena v Ecarisaj a kdybych si ji nevzala byla by utracena.

Bala se vsecho, hlavne lidi. sla jsem s ni do zahrady, nekdo stahl rolety, polekala se a bylo po curani.

Kdyz se nikdo nedival vycurala se v chodbe.Pejsek si ulevi, kdyz se muze uvolnit.

Za tyden byla cistotna, pravidelne ven, a vzdy chvalit nebo dat pamlsek.

Asi se citi doma bezpecneji nez venku nebo se boji kdyz se na nej podivate.

Primej pohled u psa do oci je vyzvani si pomerit sily. Dva psi kdyz se potkaji a nechcou stres, odvrati pohled.

Kdyz vas ma pes rad, vam veri, poslechne na slovo. Chce to trpelivost a zkusenou pomoc. Bitim nic nedokazete.

Neni to hanba, rict, potrebuji pomoc nebo nejsem pejskar. Ale takhle nebudete stastni ani vy ani pes.

hodnocení

0x

Ehmm...ano to je mozne. Kdyz mate infantilniho pritele...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]