Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastni vyroba skrabadla-kocky

Od: benule® odpovědí: 21 změna:

Vazeni ,vlastnimi silami a navrhem (a rukama manzela)chci skrabadlo pro nase Miciny,kde poridit ty kulace na ktere se omota sisalove lano?Dik za radu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Našim kocourům vydržely ty sisalová lana cca 6 let, než je zpřetrhali na dvou kuláčích. Dokoupil jsem stejné dva a nemusel rozebírat celé škrabadlo. Jsou to roury z papírové lepenky, které se normálně prodávají. Uzavřeny jsou umělou hmotou(víčkem) s maticí, na spojení s dalším dílem. Škrabadla jsme koupili dvě celá, ale domečky jsme s ženou ušili sami a největší odměnou bylo, když se kocouři v nich "uhnízdili", každý ve svém a dokonce v nich spí.*palec2*

Vlastni vyroba skrabadla-kocky

Z těch dvou škrabadel mi zbylo na takové malé do kuchyně, kde nás jeden kocour pozoroval, nebo spal.

Vlastni vyroba skrabadla-kocky #2

Tak jsem našel alespoň kus škrabadla "nedomácí" výroby.

Vlastni vyroba skrabadla-kocky #3

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, můžete použít třeba novodurovou trubku (a ještě si vybrat její průměr) nebo papírovou trubku, na které bylo něco namotáno (koberec, IPA apod.) či použijete starý váleček na těsto. Zdravím!

jan*
hodnocení

3x

Vyrobil jsem škrábadla přímo ze stromu (jíva), ale záleží na prostoru a je to malinko pracnější. Strom se musí odkůrovat, ovázal jsem jej konopným provazem (sisal je neskutečně drahý) a to i v několika vrstvách. Připevnil na něj 3 police z lamina potažené starou látkou ze sedací soupravy (dostatečně pevná) a nebo z dekoviny a vycpal molitanem. Také jsem z hlazenky vyrobil kruh a potáhl látkou do podoby košíku. Na spodku je deska z lamina potažená zátěžovým kobercem a vršek upevněn ke stropu rozporovým šroubem. Náklady? Provaz (životnost cca 3 roky, ale stačí buď přimotat další vrstvu a nebo obnovit) 250m - 275 Kč, látka a molitan (podle druhu a tloušťky), sponky do sponkovačky, lamino použité ze starého nábytku, zátěžák cca 100 Kč, chemopren k přilepení zátěžáku a pak práce, ale úspěch zaručen a kočky (máme 3 chlupáče) na stromě tráví velkou část dne, brousí drápky a vyřizují si účty.

Vlastni vyroba skrabadla-kocky #4
Kde se ten provaz nechá koupit za tyhle peníze? Nebyl by odkaz?
jan*
Provaz lze zakoupi v různých hobby obchodech. Všude mají jiné typy, jiný průměr, ale čím silnější, tím méně práce a delší životnost.

hodnocení

2x

Už to tam máte - v prodejně koberců apod. dostanete zdarma pevné roury, na kterých byl namotaný koberec.

hodnocení

1x
Měl jsem taky super nápad vyrobit to svépomocí. Když byla hotová konstrukce, šel jsem do řempo koupit konopné lano na omotání a zjistil jsem že provaz stojí tak 3x víc než koupě hotového škrabadla ve zverexu. Omotal jsem pak spodní třetinu a zbytek olepil zbytky zátěžového koberce.

také by mě zajímala cenově dostupná varianta sisalu... ten koberec bych rád volil až jako poslední možnost.

hodnocení

Kocicak je krasavec-ale stale nevim KDE jste ty kulace koupili.

Dejte si do strejce gůglu, papírový nábytek pro kočky, nebo výroba papírový... a ono se toho objeví mnoho a hledejte. Když sem dám odkaz, tak mi ho smaznou.

hodnocení

Dekuji,kouknu.

našel jsem ty stránky, ale doména je odstavená*nene* risemazliku.wz.cz/... - výroba škrabadla byl název

hodnocení

V obchode stoji sisal 1m kolem 13kc/m na bazosi ho maji za 7kc/m 7-8mm tl.Tak nevim jestli to stoji za to skrabadlo co se mi libi stoji kolem 3.

Si spočítejte kolik lana budete potřebovat jen na omotání a podle toho se můžete rozhodnout.

Ono se to nezdá, ale na průměr 10cm a 1m vysoký sloupek použijete skoro 45m 7mm lana.

re4zon
Nase kocka ma nekolik skrabadel, vsechna jsem delal sam. Dve z nich jsou zakomponovana do nabytku z ikey a vypada to podstatne lepe, nez ciste skrabadlo pro kocky (pusobi to jako nabytek se skrabaci/splhaci zonou). Jako konstrukci jsem pouzil jednou ht trubku, jednou dreveny hranol a jednou kartonovou trubku od perlinky, vse je z hlediska prace a vysledku srovnatelne. Na splhadle (vede na polici, kde kocka spi) je nalepeny zatezovy koberec, na skrabadle sisalovy provazek z hornbachu (stoji o dost mene, nez lano) - sice je tenky a casem sleze nebo se potrha, ale neni problem pak navinout dalsi vrstvu. Na skoro 2m trubku o prumeru 10cm me vysel na cca 100kc a po roce porad drzi.
Na skrabadlo seda pouzit i kokosove lano z hornbachu, sice se vice trepi, ale je silne a stoji par korun. Ale nase kocka na nem nejdriv nechtela skrabat, po case si zvykla.

hodnocení

Nebyla by prosim fotecka?

jan*
hodnocení

0x

Pár fotek z realizace jsem vložil: salamoscv.rajce.idnes.cz/...

hodnocení

Moc dekuji za inspiraci a foto,kocicaci jsou uzasny!

lidus*
hodnocení

0x

Na zoohitu mají škrabadel spoustu, vyroba se nevyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]