Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anální žlázky - operace

Od: marekb odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám psa - ČSV a má více jak rok problémy s analními žlázkami, které byly doposud řešeny přeléčením antibiotiky, které většínou pomohloy a byl klid. Nyní má nasazané již 3. antibiotika, podle dokrota ty nejsilnější a nezlepšuje se to. Takže nám bylo řečeno, že asi bude nutná operace. Máte někdo zkušenosti s tím jak je to s operací? Na kolik to vyjde, jak probíha a zda se operací definitivně vyřeší tento problém?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

2x

Operace se provádí v celkové inhalační narkóze. Žláza se vyplní voskovou kapalinou, aby byla lépe viditelná a oddělená od svalů svěrače. Poté se celá žláza chirurgicky odstraní. Rána se šije vnitřně i zevně. Zevní stehy se vyndavají za týden a pak už většinou stačí jen jedna kontrola.

Při nevyléčeném zánětu žlázek hrozí vznik píštělí i možné poškození análního svěrače. V případě že antibiotika nezabírají, je operace jediné možné řešení.

an*
hodnocení

0x

Ano, operace tento problém definitivně vyřeší. Anální žlázky má pes k značkování svého území, ale nepotřebuje je. Ceny jsou u každého veterináře jiné, je třeba se zeptat přímo tam, kde Vám operaci doporučili a případně pro porovnání ještě i u jiného veta.

marekb
hodnocení

No jde mi jen o orientační cenu ať člověk ví. Dále by mě zajímalo, jak se tato operace provádí? Vypálením / vyřezáním?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anální žlázky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]