Nejste přihlášen/a.
Dobrý den králíkovi jsem našla na bobku malého červa asi 3-5 mm jak nitku. Mám na veterinu donést trus sezbíraný za 3 dny. A já se chtěla zeptat jestli nevadí, že ho sbírám do sáčku. Nemám s tím žádné zkušenosti. A chtěla jsem se ještě zepatat z čeho to může bejt. A jestli se tomu dá nějak předejít. Moc děkuji
Mnohá zvířata se s červy rodí.Určitě jste zaznamenala reklamu Prodám odčervené, očkované štěně.
Paraziti jsou uloženi někde v těle-v srdci,játrech atd a "spí".Pak příjde nějaký spouštěcí mechanizmus
a ty mrchy hnusné se probudí anebo si počkají na příště. Zvíře je může i dostat na trávě, bleše,
olíznutím konečníku jiného ifikovaného zvířete,v seně, granulích. Samozřejmě se může infikovat
i člověk a zvláště pak dítě! Protože se vajíčka z trusu dostanou na konečník a poté na koberec.
Průvanem se přenesou na okolí a jiné obyvatele domácnosti.
Je třeba se dohodnout s veterinářema odčervovat pravidelně. I zvířata,která jsou jen doma např kočky.
Dnes už jsou přesně cílené léky, takže neporuší játra, jako tomu bylo dříve.Odčervování patří k trvalé péči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.