Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké granule pro kočku?

Od: brunecova® odpovědí: 11 změna:

Nevíte někdo jaké jsou vhodné granule pro kočku? Někde jsem četla, že se do některých granulí přidává látka, která v žaludku rozpouští chlupy. Moje kočka občas zvrací pěnu, která je plná chlupů, jinak nezvrací. Tu pastu, kterou mi nabízel veterinář nechci. Nehodlám s kočkou nějak zápasit, aby jí pozřela. Je velmi vybíravá v jídle. I na odčervení musím k veterináři.

Děkuji za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, jestli je v některých granulích látka schopná rozpustit chlupy, tak ty jí rozhodně kupovat nebudu... Ale účinnost proti nahromaděným chlupům v trávicím traktu koček udávají třeba tyto granule: zoohit.cz/...

Dejte jí také kočičí trávu, snadno si pročistí žaludek sama. Česejte, aby uvolněné chlupy nelízala, ale skončily v kartáči. Vím, že u některých koček je to boj, ale mě se vyplatil přístup jako u malých dětí a čištění zubů: zajděte tak daleko, jak Vám to kočka dovolí, nepřidržujte ji, nenuťte ji, jen ji co nejméně násilným způsobem ukažte, že česání je příjemné. Zpočátku kočka bude možná panikařit, jen ten kartáč vytáhnete - ta moje chytá rapla, i když česání vlastně má ráda, tak ji občas tím kartáčem překvapím a začnu ji česat, když spí, aby nástroj neviděla.

Mimochodem, jestli ty chlupy zvrací, tak je to ta lepší varianta. Nedostanou se dál než do žaludku. Ve střevech ale napáchat škody můžou ;)

hodnocení

Děkuji moc za odpovědˇ. Určitě jí granule zakoupím, jenom musím vybrat granule bez rybí příchutě. Nejí granule které obsahují rybu. Vařené rybí filé jí chutná. Občas jí češu, ale nemá to ráda. Ona má ale zlozvyk, že si chlupy vytrhává. Mám želvovinovou kočku.

A není jí něco? Není z něčeho nervózní? To vytrhávání chlupů se mi moc nelíbí. Dělala to vždycky? Nemá parazity?

Na česání zkuste i jiné kartáče, a hlavně jiné finty. Jak říkám, moje kočka zdrhá, když vidí kartáč, ale jakmile ji začnu česat (podaří-li se mi jej schovat), tak se jí to líbí a pak se rozdovádí. Takže musím rychle, než si začne hrát vášnivě a kousat :-D to se týká furminátoru. Obyč kartáč s měkkými štětinami miluje, ale ten moc chlupy z kožichu nedostane (ale když má kočka s polykáním chlupů problém, cokoliv je lepší než nic). Pak mám kartáč s tvrdšími štětinami a z druhé strany kovové s delšími rozestupy, ten jí nevadí, ale nerozvaluje se přitom.

Jo a ještě prodávají takovou tu rukavici. Tu na tom zoohitu, kam jsem Vám dávala odkaz, mají.

hodnocení

Je zdravá, chodím s ní pravidelně na veterinu. Naposledy jsme byly asi před měsícem. To vytrhávání chlupů je její zlozvyk, dělá to jen občas a od té doby, co jí mám. Odhaduji, že se nudí. Má nakoupených plno hraček, nehraje si ale s nimi. Nejraději má papírovou kuličku a bičík. S koulodráhou si také nehraje, snad tak jednou za měsíc. Zato ráda v jejím středu spí. Zakoupené škrabadlo i s budkou jsem asi po roce také vyhodila. Pořídila jsem jí větev ve tvaru Y a tam ráda škrábe. Když jí vezmu do náruče, tak chce hned dolů. Pustím jí, ale ona mi vzápětí skočí do klína a vyžaduje pohupování v náruči a poklepávání po zadku, tak jak se to dělá malým dětem.

Jo takže máte jen umanutého tvora :-D tak držím pěsti!

hodnocení

Odhadl jste to přesně.:)

Sice ta Vaše kóča nezní jako zrovna kamarádský tvor, ale nepomohla by kočičí společnost?

Já před 3 týdny přinesla domů kotě, sice jsem vybírala dlouho (tu správnou povahu - ani plašánka, ani dominantní) a vybrala jsem dobře. Holky si docela rozumí, dokonce vedle sebe i spí na parapetu - to ještě moje kočka nikdy se žádnou kočkou neudělala (měla jsem v průběhu času 3 kočky s ní), vždycky to aspoň trošku skřípalo...

jp
hodnocení

0x

Já odčervuji kočku sama, koupila jsem v lékárně Caniverm o občas ji ho dám. Máte tam návod. Moje kočka chodí ven, nevím jestli bytová kočka potřebuje opakovaně odčervovat. Divím se, že Vaše číča nechce kartáčovat. Někde děláte chybu

nebo máte špatný kartáč. Všechny moje kočky kartáčování milují. Nejdřív jim dám kartáč očichat. Začnu na hlavičce jako bych ji hladila tím kartáčam, pak po zádech, pod krkem - to jsou blahem bez sebe. Bříško spíše ne, to by jim nemuselo být příjemné. Ty kočky mi pod kartáč sami lezou, vůbec je nemusím přidržovat.

hodnocení

Není to moje chyba, že se nedá pravidelně kartáčovat. Nechá se, jenom když ona chce. Je to tak se vším, i s pochováním.

pb®
hodnocení

0x

Jsou granule, které zabraňují tvoření trichobezoárů v žaludku nebo usnadňují jejich průchod střevem. Nebo pasty se stejným účinkem. Znám jen Bezo pet pastu, určitě jich je víc. Mají příchuť, kočky je obvykle přijímají dobře a bez použití násilí. Odčervit lze bez stresu. Buď se prodává podavač tablet, kdy se tableta upevní do měkkého konce a strčí se kočce do krku, nebo lze odčervit spot-onem, kdy se nakape účinná látka za krk. Pokud nechodí ven, není třeba odčervovat skoro vůbec, nemá kde se nakazit.

jp

Já tabletku zabalím do nějakého masíčka a většinou to zbaští napoprvé, když ne tak to opakuji. Žádné strkání do krku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]