Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nebo fena?

Od: kaja* odpovědí: 10 změna:
Dobry den. Chci si poridit pejska ale nevim jake pohlavi je lespi. Poradite?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Především si ujasněte, k čemu má pes sloužit, co od něj očekáváte, jakou rasu či velikost. Proč chcete psa? Má hlídat zahradu a bydlet venku v boudě, nebo to má být "postelový mazlík", parťák na výlety do hor, nebo s ním chcete chodit po výstavách a časem se pustit do odchovu štěňat? Až si toto zodpovíte, tak pak teprve řešit pohlaví ;).

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, takto není vhodné uvažovat - musíte vědět, co od pejska očekáváte a jaké mu zajistíte podmínky k životu. Fenky jsou mazlivější, rychle se vyvenčí, ale bude více komplikací zdravotních (mají "své dny", falešnou březost, štěňata). Pes je dominantní, venku čůrá postupně a bude třeba utíkat, až ucítí hárající fenku. Váš dotaz je podobný dotazu, zda je lepší pořídit si chlapečka nebo holčičku. Zdravím!

hodnocení

2x

Záleží na povaze psa, nikoliv na rase a pohlaví. Např já měla vždy pejsky a ten poslední je max. mazel. A mamka měla čubinu pudla a ta se vůbec mazlit nechtěla.

hodnocení

1x

Dala jsem body Tigra.*palec2* Ještě však musím napsat nezanedbatelný rozdíl mezi psem a fenkou. Pro fenku je paní a domov celým světem. Pro psa je domovem svět. Stále ho bude zajímat, co je za rohem a co je za obzorem. Psi vyžadují důslednější výchovu a občas, i z dobrého psa, se stane útěkář. Fenka se může zajímat o cokoliv, ale stále jedním uchem a jedním okem hlídá, kde je paní. A vrací se k ní. Jasně že musíme vyjmout dobu hárání, kdy hormony psinu naprosto změní. ;) Také nezapomeňte, že velký pes/fena, dělá velká hovína, která po sobě, 2x denně neuklidí.

72mona3*
hodnocení

0x

Psi bývají více teritoriální. To znamená, že polovinu času procházky strávíte čekáním, až vše označkuje. Pokud nevykastrujete, po celý rok budete nadávat na háravky. Fenky bývají méně dominantní. Pokud nevykastrujete, budete zase nadávat na dotěrné psy. M.

Jestli nechceš psa do chovu, mohla by být pro tebe zajímavým vodítkem i cena kastrace. Psa ti veterinář vykastruje za 300.- a ještě budeš mít v ceně antibiotika a kastrovat čubu může podle velikosti plemene stát klidně i víc jak 4000.- Když budeš mít psa na dobře zabezpečeném pozemku nebude kastrace nezbytná ale je dobré o těch cenových relacích vědět.

Ty tři stovky bych chtěla vidět. K takovému bych neměla důvěru. Před třemi roky jsme obvolala asi 12 veterinářů - nejvyšší cena byla 7000, průmět byl okolo dvou a pořídila jsem to za 1300.

hodnocení

0x

Pokud bude běhat po zahrádce tak fenku,sousedi mají psa a nechtěl bych jíst jejich zeleninu.

rebeka*
hodnocení

0x

Máme už čtvrtého psa - boxéra. První byl pes a často utíkal, přeskočil i plot, ale byl to výborný hlídač. Ostatní tři byly feny, tu poslední ještě máme. Všechny byly kastrované (4000,-Kč). Feny jsou přítulné a nevzdálí se od domu ani když je otevřená brána. Za mě jedině fena.

zoe*
hodnocení

0x
Mám párek labradorů,tedy už jen fenku,se psem i když jsme hodiny milovali jsme si užili,utíkal za fenami,byl rváč,tahal na vodítku,doma byl milej a nádhernej pan pes,fenku ještě máme má 12 let,je úžasná, také nádherná, povahově úplně jiná,vše v pohodě,je zlatá,a ty štěňátka co měla jednou za život,nic lepšího jsem nezažil a,za mě taky příště jedině fenky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]