Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Přestěhovala jsem se s fenkou staffbulíka (3roky) do nového bytu kde bydlí celkem čtyři lidi a jedna kočka. Fenka se počůrává, nechce moc žrát a je nesvá. Chtěla jsem se zeptat zda to nemůže být třeba ze stresu ze změny prostředí? A jak ji od toho stavu pomoci?
Děkuji za odpověď.
Asi jste to odhadla dobře. Psychická příčina, změna prostředí. Buďte ráda, že se jenom počůrává. Psi to mnohdy odnášejí průjmem.
Změna prostředí, plus další zvíře v bytě.
Možná by Vám pomohl veterinář, vyloučil nějaké fyzické onemocnění a nasadil zklidňující léky. Navrhne sám, nebo schválí Adaptil spray?
wamp: dříve žili psi psi v otevřené, nezateplené boudě na řetězu, v lepším případě na lanku, nataženém přes dvůr a pes se mohl přece jenom trošku více proběhnout, jediný kontakt s člověkem možná bylo pohlazení, když mu hospodyně dávala zbytky od večeře.
Dnes je zvíře společník: volně z Malého prince - člověk je zodpovědný za živočicha, které ho si k sobě připoutá.
Dobrý den,ano,stres ze stěhování to bude. Mně se na zklidnění psa (mám fenu) osvědčila homeopatika pulsatilla ředění 15. 5 tablet denně,dávám večer. Já to své fence dávám při hárání a když má tzv. falešnou březost,dost na ty falešky trpí a je pak psychicky na dně,kňourá atp...,ale když má ta homeopatika,tak je v klidu,nekňourá. Určitě bych to zkusila.
Nijak.
Pes si musí zkrátka a dobře zvyknout !
Poslední léta je neskutečná doba,ve které se upřednostňují ponejvíce psi i kočky před lidmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.