Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korela, nebo andulka v bytě

Od: honza123* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,Prosím o radu ohledně chovu korel (párek)v bytě. Rodiče je chovají ve voliéře, protože bydlí v domě. Já bydlím v panelovém bytě a ohledně velikosti klece se zdroje na internetu rozchází. Tak mě zajímá zkušenost někoho, kdo jí chová v bytě. Upřímně, spíš se přikláníme k andulka. Zdají se mi méně náročnější a i zábavnější, ale zbytku rodiny se líbí korela. Počítám, že budou párek, v nějaké rozmnožování nepočítám, a s proletnuti po bytě se počítá.Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Pokud nebude někdo trpět alergií na ptačí peří, volila bych menšího ptáčka. Andulka je Papoušek vlnkovaný?

Měli jsme, když byli děti malé, ochočil se, a když jednou udeřil hrom, dostal infarkt. Srdíčko jim i při klidu tluče strašně rychle. Moc jsme ho obrečeli a již jsme tenkrát jiného nechtěla. Nakonec jsme dostali od známého většího papucha, asi tu korelu. Bylo z něj strašně nepořádku a když se pustil z klece, tak všechno okusoval, a také nechtěl nazpět do klece, putoval opět od nás dál.

Já bych volila do bytu tu andulku, když už to musí být. Jednu, s občasným zrcátkem v kleci.

Vždyť to můžete zkusit a domluvit se s rodiči. Půjčit si ptáčky jenom na zkoušku domů.

hodnocení

2x

Andulka je v každém případě nejmenší "škodič" - například korela a bytová zeleň, to jeden začne přemýšlet o papouščí polévce *smich*. Prošlo nám jich bytem povícero a nikdo si nestěžoval - ani v létě při otevřených oknech.

72mona3*
hodnocení

2x

Pokud se chcete podívat, jak chovat andulky (klec, chování, potrava, nebezpečí...), koukněte na vero-bardo-budgie.webnode/...

Pán vše líčí s láskou těmto malým opeřencům, ale zároveň je to web, kterému bych věřila po odborné stránce.

S andulákem zkušenost mám. Zápach žádný (udržování klece je samozřejmostí), křik snesitelný (stejně dost času stráví odpočíváním), takže štěkající pes je horší. Korelu jsem neměla, ale ty vřískají mnohem hlasitěji. M.

dylin
hodnocení

2x
Zapomeňte na korelu do bytu. Mám a ten její řev někdy vytáčí i me. Natož sousedy.

hodnocení

0x

Jestli chcete, aby vás nenáviděli všichni sousedi, kupte si je ... ale do bytu si kupovat korelu je podle mého názoru "hloupost". A andulkám v bytě asi taky nebude zrovna do zpěvu...

Co budete dělat, když si někdo bude stěžovat na neustálý hluk - pro někoho nepříjemné ptačí zvuky?

doplněno 01.03.18 16:28:

Ještě tedy doplním názor majitelů ptactva... korelkyhulin.blog.cz/...

Ale počítejte s tím, že kdo je chová, pro toho ptáci nekřičí, občas zpívají... Kdo je sousedem, tomu ptáci řvou a smrdí i přes zeď.

V bytě jsem bydlel rok - nikdy více.

honza123*
hodnocení

No nebudem jediný v domě ani v okolí, kdo chová papoušky. Soused má andulky a z druhé strany soused toleruje, že se mu tam uhnizdili holuby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]