Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci odnaučit psa chytat auta

Od: pepa123 odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak odnaučit NO (německý ovčák) odnaučit chytat auta a cyklisty? Když žádné auto nebo cyklistu nevidí tak poslouchá ale jak uvidí auto nebo cyklistu tak je konec a chce je chytat. Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

3x

To máš ještě dobrý. Naše doga taky běhá za auty, jenže ona je chytá a zahrabává na zahradě.

hodnocení

1x

Viděl jsem v německé televizi pořad, kde řešili stejný problém.

Zdůvodnění bylo, že pes je málo "zatěžován" nějakými úlohami. To že se psem jdeš 2krát denně na 15minut ven pro psa není žádný úkol.

Takže cyklistům a autům se vyhýbat a psa unavit tréninkem, při kterém si na auta nebo cyklisty ani nevzpomene. Když toto pes bude mít zažité, tak potom vzkoušet, jak bude reagovat na cyklisty někde v dálce nebo na auto. A takto postupně zmenšovat vzdálenost a přitom udržovat pozornost psa buď na sobě nebo na aportovací sáček.

Ale jistota je, obrátit se na někoho, kdo se zabývá převýchovou psů a lidí ve tvém okolí. Každý pes je jiný a tak na každého platí jiný postup.

hodnocení

0x

Tohoto pána znáte? psycholog-psu.com/... (dole na stránce jsou kontakty)

Myslím, že by vám dovedl snadno poradit.

hodnocení

0x

Ahoj, tak pokavaď máš čas na přeučení a řádné vycvičení psa, tak směle do toho..návodů jak ho něco naučit a zbavit se zlozvyků psa je na netu spousta..nebo choď na cvičák. Taky je to o trpělivosti a taky ne pokaždé to vyjde. No a pokud toho času moc nemáš a psa chceš mít jen jako kamoše a chodit s ním spíš jen tak na procházky jako já ( já mám ale menšího křížence z útulku..ovčák je pes spíše na výcvik) a nemáš čas ho něco stále dokola učit a ani to nepovažuješ za potřebné-jen základní povely a stačí to, tak si ho dej na "dálkové ovládání" (elektr.obojek) :) Je to supr věc. Jen ho ale ty základní povely s ním musíš taky naučit a po chvilce tě bude poslouchat jako hodinky. Pak už stačí jen pípnout (už nepotřebuje impulsy..to jen vyjímečně) a přiběhne kdykoliv. Dokonce ikdyž se ten můj magor rozběhl za zajíci a srny, tak jen krátké pípnutí, otočka na místě a okamžitě zdrhal ke mě ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]