Nejste přihlášen/a.
Už jsem sem psala, ale nedá mi to - co je vám přednější - dítě, z kterého budete vychovávat člověka se vším všudy nebo nějaký kocour, který stejně za chvíli exne? Víte, jaký je problém dnešní doby? Že si lidé neumějí určit priority z dlouhodobého hlediska - to jsou třeba případy důchodců, kteří si jezdí po světě a pak když už nemůžou, tak se diví, že rodina o ně nestojí - prostě měli si určit priority. Dnešní doba, kdy se ze zvířat dělají modly a vše se jim přizpůsobuje, je otřesná.
Neznám moc lidí, kočkomilů, kteří by stavěli zvíře nad člověka. Vlastně žádného. Spíš při prvním problému nevolí tu nejsnazší cestu.
Většina psů i koček v útulcích nebo vyhozených na ulici jsou těch lidí, kteří tu jednoduchou cestu zvolili. M.
Kocour to určitě schválně nedělá. Není to člověk a nemá lidské nešvary. Mluvím ze zkušenosti právě tohoto rázu. Mám kastrovaného kocoura a najednou začal dělat to samé. Šla jsem s ním k veterinářovi a zjistli mu struvitové kameny v močáku, málem na to umřel, protože se nemohl vyčůrat. Přišla jsem na to na poslední chvíli, protože se pořád motal v záchůdku a tlačil tam a mňoukal. Já si tenkrát myslela, že má zácpu a letěla s ním k doktorovi a on měl úplně plný močák. Kocoura jsme zachránili a od té doby musí mít dietní stravu. A právě že ty "kameny"se dělají i ze stresu a můžete koupit stravu právě na tuto nemoc. Tak mi to vysvětlil veterinář. Já kupuji toto velké balení 10 kg a vydrží to na hodně dlouho. nedávám mu nic jiného a opravdu se mu to už nevrátilo. Nevyjde to zase až draze, protože mám ten pytel asi na 7 měsíců, možná víc. A ten kocour také už nikdy nechtěl do toho samého záchoda a na stejné místo, protože to má instinktivně v mozku spojené s bolestí. Ale můžete ten starý záchod jen pořádně vymýt a hlavně koupit jiné stelivo a dát na jiné místo. Třeba to bude ještě chvíli trvat, ale pokud ho vyléčíte, pomalu se zase srovná. Toho vašeho kocourka mi je strašně líto, on za to určitě nemůže. Zkuste mu prosím koupit ty granule a nic jiného mu nedávejte. A také musí pít.
A k odpovědi od Sisi.
Sisi, tak jako v jiné otázce jsem s Vaší odpovědí souhlasila, tak s touto odpovědí naprosto nesouhlasím. Přijdete mi hodně krutá. Jsou lidé, kteří mají zvířata rádi a neznamená to, že si z nich dělají modly, ale když si je pořídí, tak se o ně také starají. To je příliš jednoduché pojetí a zrovna od Vás mne tato Vaše úvaha překvapuje. Asi nemáte zvířata ráda. Ale překvapuje mne i ten názor na důchodce. Asi nemáta ráda ani je. Protože já znám důchodce kteří si opravdu jezdí po dovolených, protože na to mají a jsou to jejich peníze. A nemají problémy se svými dětmi. Ale Vy možná máte jiné zkušenosti. Asi máte v okolí někoho, kdo si právě ve svém důchodu dokáže ještě udělat radost a to Vy považujete za nepřípustné a odsouzení hodné, protože podle Vás by to měl nacpat svým dětem a vnoučkům. Ale to se mýlíte a vzpomenete si na mne, až budete i Vy starší a Vaše děti Vám řeknou, abyste jim koukala navalit Váš důchod a seděla na zadku, že už jste si užila dost.
Moc vám nepomůžu, ale váš kocour evidentně žárlí na malého a bude to čímdál horší. Znala jsem podobný případ a kocoura dali k příbuzným. Jistě vám kočkomilové budou radit kdovíco, ale kočky jsou fakt fikané a v tomhle se nedají vychovat. Sami jsme měli kdysi kocoura, který se snažil shodit ze stromu mladou kočičku, kterou jsme mu sehnali, aby se nenudil. Kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych tomu.
Kočky jsou normálně velmi čistotné, mají-li přístup k čisté toaletě(ám), nejsou nemocné, nebo se nenaučili chodit na jiné místo, které pak vnímají jako toaletu. Někdy třeba, zejména nekastrovaný kocour, vytvoří páchnoucí místa na podlaze, která pak může později vnímat jako toaletu a i se tam vydělat. U zmíněného kocoura je potíž, že to trvá tak dlouho, protože se nejspíš naučil, že toaleta je všude a má to už zafixované. Rozhodně ho netrestejte, je to zvíře, které se řídí pocity, nedělá to naschvál, nesdílí stejné hodnoty, jako my. Raději vše v bytě pořádně vyčistěte, pořiďte mu více zachodků, které budou pravidelně čistěné (spousta kočkomilů má nastaveno, že jak slyší hrabat jde to sebrat) a pak nebývá, než doufat, že se odnaučí. Jinak být s kočkou kamarád, je nezbytné, zejména ty bytové to potřebují.
Myslím, že odpověď je jasná, ale náprava, ta tak jednoduchá nebude.
Kocour je ve stresu. Příliš mnoho změn plus nezájem jeho majitelů. Doufám, že to nevyzní, jako když vám to vyčítám, ale tak to je. Kocour se prostě necítí u vás v pohodě. Necítí se doma. Tak aspoň v tom chaosu nechává svůj pach. Už jenom to, že se schovává ve svém vlastním (teď jen vašem) teritoriu, když vy vás měl vítat. Je vlastně týraný. A vy také. Jedinou možnou nápravou je buď radikálně změnit přístup k němu (víc si ho všímat, mazlit se, nevyhánět ho, hrát si s ním), nebo mu najít jiný domov. Některé kočky tohle prostě dělají, když se cítí stresované. M.
Jenže i od vás by měl vycítit změnu. Nestačí jen váš partner. V bytě žijete všichni na malém prostoru, kocour nemá možnost někam se vytratit, než pomine nejaka stresová situace. A z vás prostě bude cítit tu negativní emoci (v lepsim případě jen nezájem). Kolegyně také měla problém s kocourem. Pravidelně chodil očurávat přítelovy věci. Až když jeji přítel změnil přístup ke kocourovi (víc ho hladil a hrál si sním), tak se to zlomilo. Vy máte nevýhodu, protože první je na místě dítě a volného času není mnoho. Mozná by stačilo jen na něj mile mluvit. Občas mu něco podstrčit, letmo pohladit, když ho míjíte... A nekřičet, nevyhánět ho...
Možno sa vám to bude pozdávať ako drastické riešenie,ale pomáha.Strčte mu ňufak do jeho vlastných výkalov, ak potrebu neurobí tam kde to má robiť, a trošku na neho pokričte.
Nesmysl. Takové metody zkoušejí neználkové při učení štěňat a koťat a ani tam to nemá smysl; pokud se mládě naučí čistotě, nebude to díky této metodě, ale navzdory. A u již vychovaných dříve čistotných zvířátek je to už úplně zhůvěřilost.
Nechápu,proč by se měl vystresovaný kocour ještě trestat.Není zvyklý na dětský pláč,leze mu tam malý vetřelec,kocour je na nervy a podle toho se chová.Máchání čumáčku ve výkalech určitě nepomůže.Spíš bych se kocourkovi více věnovala...
Slavko, Vám tak strčit "frňák" do vlastních výkalů a ještě Vás u toho seřvat. To je tak hloupý nápad, že se člověku nechce věřit, že to napsal člověk, z tohoto století. Když přijdete náhodou domů přiopilý a někde se pozvracíte, tak Vám tohle doma udělají? To zvíře je nemocné, nedělá to naschvál. Nemá mozek zatížený špatnými vlastnostmi, jako třeba člověk.
A pro Ivu, Vy jste trochu špatně položila otázku. Ten kocour to neděl naschvál, ale proto, že ho močení bolí a má to spojené s tím záchodkem. Tak hledá jiná místa, protože má pocit, že tam ho to bolet nebude.
Myslím, že návštěva veterináře byl správný krok, který jste správně udělala jako první. A jinak se zkuste podívat někdy na TV pořad "Kočka není pes", tam poradkyně přes kočky podobné problémy řeší často, třeba je to i v archivu ČT a neco se vám bude hodit (třeba aromaterapie?).
Ahoj,pokud máš problém s kočkou obrať se přes internet na mladou paní,která byla i v televizi v pořadu "kočka není pes", Ona je teď na mateřské dovolené,ale určitě ti poradí,Myslím,že dokonce tam měla v pořadu i tento problém. Je to psycholožka přes kočky a velice ůspěšná. Mám doma také kočku,tak mě tvůj problém zajímá.Pokud bys nemohla sehnat adresu na tu paní ,napiš a já ti pomůžu ji sehnat.Musím teď běžet do práce. Ahoj Zorka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.