Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chřipka u psa

Od: nessie odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak velka je sance, ze odeme fenka stredniho plemene dostane chripku. Vcera mi to bohuzel vubec nedoslo a dala jsem ji po mne dojist mrkev. Hlavne pokud se nemoc projevi az zitra, na vet bude zavreno.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

4x

Ač se to nezdá, viry jsou velmi choulostivé. Kromě nějakých speciálních mutací se mezi živočišnými druhy přenášejí velmi špatně - nepřežijí to. Přenosu běžné lidské chřipky na psa bych se nebál, zabije ho (toho vira) možná už jen psí teplota kolem 40 C.

hodnocení

3x

Jestli můžeme věřit Státní veterinární správě (snad jo), tak můžete být bez obav. svscr.cz/...

hodnocení

2x

Je zajímavé, ale psi chřipku nedostávají. Mnoho nemocí virového původu, pes nedostane. A chřipka je mezi nimi. A ikdybyste na veterinu jeli, tak stejně nic nedostanete a když, pak jen něco pro zklidnění vás, jakože vet udělal všechno, aby se pes vyléčil. Na virová onemocnění platí pouze a jen vlastní imunita.

hm, ta teplota, to je moc dobrý postřeh *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]