Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour po kastraci nepřede

Od: nicoll012 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, měla bych na vás malou otázku. Mému kocourovi je něco přes půl roku. Před kastrací, se se mnou mazlil a předl. Když jsem ho po kastraci začala drbat, přivíral pouze očka a nebo se hrabal z mé náruče. Proto se chci zeptat, mění se po kastraci kočkám/kocourům povaha? Může za to vůbec kastrace? :)
Děkuji moc za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dejte kocourkovi čas. Myslím, že se situace celkem brzy vrátí do normálu.

hodnocení

5x

Za pár měsíců budete, jako vosa a bonbón, čím starší kocourek po kastraci, tím více mazlivější. Najdou se samozřejmě vyjímky. Máme dva a každý se choval úplně jinak po kastraci.

hodnocení

4x

Prý se ještě všechno o "předení" koček, neví. Prý ten zvuk a vibrace, působí na mozek kočky, ale i mozek posluchače. Má nějaký podivný kmitočet, při kterém buňky reaguji naprosto jinak. Kočky totiž předou, ikdyž je něco hodně bolí. Prý se tím uzdravují, léčí. A lidský organizmus reaguje nějak nečekaně. ;) Nevím, co je na tom pravdy, ale zní to hodně dobře. Že?

lucie*
hodnocení

2x

Podle mě je jen v šoku co se stalo,že jste mu narušili stereotyp.Naše kočky to nesly těžce,že musely vůbec z bytu ven,veterinář,přepravka...dejte mu čas,on se oklepe a bude zase v poho.*jasne*některým to trvá dlouho,záleží i na plemenu.Třeba bráchův briťák se choval podobně,byl dlouho opatrný,bázlivý...také je možné,že po té kastraci je klidnější,nic jej neznervozňuje,takže trochu jiné chování mít může.Moje kočka zůstala stejná a kocourci jsou méně mazliví,spíše chrápou nebo si hrajou.

doplněno 22.02.18 09:50:

My dávali kocourka kastrovat taky cca před měsícem a od té doby si jen hraje,asi už jej nic neznervozňuje a na mazlení,vrnění asi nemá čas;)opravdu žádný strach.Třeba je to i vývojem a kastrace s tím nemá nic společného.

Moje kočka ta přede jen trochu a jen někdy,skoro není slyšet,starší kocour věkem oslabuje a ten malý kocourek vrní jak traktor*nevi*každý jinak a zdá se mi,že jak rostou,tak to oslabuje.Vidím to na tom nejmenším.Jako koťata vrněli tak"zbrkle"nahlas,přeskakovali...a ted už umí tak souměrně a potichu.

nicoll012
hodnocení

Děkuji moc, ale možná by bylo vhodné, kdybych připsala, že kocour byl na kastraci asi před 1-2 měsíci.

wanesa*
hodnocení

2x

A jak dlouho je po kastraci? Taky mi přijde,že půlroční kotě je na kastraci mladé.S kocourem se má jít na kastraci až po prvním značnování to je cca 10 měsíců a déle.Můj kocour se mazlil normálně i po kastraci ale jestli hned předl,to si nepamatuju.Dneska je to taková mazlivá "vtěrka"že ho mám neustále v klíně:)

krtek66
hodnocení

1x

no já teda nejsem odborník na kočky,ale představte si, že vám někdo vezme něco pro vás moc důležitého a pak ještě dělá, že se nic nestalo*haha*...já bych asi taky nebyl šťastnej;)

72mona3*

Krtku, nelze polidšťovat. A hlavně, půlroční kocourek ještě nevěděl, k čemu to má *smich*

72mona3*
hodnocení

0x

Nelze přesně odpovědět. Ono totiž nic neplatí na sto procent. Převážná většina koček (i kocourů) po kastraci neprojde žádnou změnou povahy. Některé ale ano. Ale jestli je za tím právě kastrace, to není tak jisté. Spíš se kloním k názoru, že prožité trauma (cizí prostředí, pachy, zranění...). Nám se takhle povahově změnily dvě sestry, které podstoupily kastraci společně, od té doby se prostě nenáviděly.

U toho vašeho je to jen drobná změna, která časem může úplně vymizet a hlavně, ničemu vlastně nevadí (tedy kromě vás ;)) Spousta lidí má doma kočky, které jsou doslova odtažité od narození. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]