Nejste přihlášen/a.
Už delší dobu přemýšlím, proč pejskové, když je chováte, většinou olizují ruce. Když mi ten můj skočí na klín, okamžitě i olíže ruku až k lokti. A dává si opravdu záležet, trvá to pár minut. Proč to dělají, je to výraz sympatie, lásky, radosti, že je chován nebo co. Děkuji.
Děkuji všem
Dobrý den, savci to dělají, protože si to pamatují od své matky, která je také olizovala (proto jim je příjemné pohlazení, což např. ptáci nemají rádi, protože neznají olizování). Pejsek olizuje, protože to bere jako pohlazení (a packou to neumí). Také jim chutná (slaný) pot (jsou to "čuňata") a olizováním se starají i o svou hygienu, tak ji poskytnou i páničkovi (a očistí si zároveň i svůj jazyk). Zdravím!
My máme kočku a když ráno vystrčím nohu nebo ruku z pod peřiny,tak mi taky olizuje hlavně prsty a nedá se to skoro vydržet,protože má jazyk jako struhadlo! :--)) Myslím že je to znak náklonosti a lásky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.