Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik ryb do akvaria

Od: sterx odpovědí: 3 změna:
Dobry den,mam akvarium 54 l se 7 bojovnicemi vcera jsem na zkousku koupila pancernicka albina a moc teda nechapubty pocty tak se chci zeptat kolik si jich muzu dokoupit. Dekuji za odpovedi :).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je taková poučka, že na každý litr vody patří 1cm ryby. Bojovnice mají 3cm a je jich 7 = 21 litrů jen pro ně. A tak můžete počítat dál.

Samozřejmě ne každá ryba znečistí vodu tolik jako jiná, chce to vychytat. Jde jen o to kolik filtr dokáže přeměnit čpavku na NO2 resp na NO3 a kolik rostliny spotřebují.

Dokud se vám nebude hromadit čpavek, NO2 a NO3 je to v pořádku. Všechny tyto látky eliminuje (ne zcela, jen ředí) výměna vody v AQ, která se dělá každý týden nebo dva v objemu 20-50%.

Čpavek a NO2 by mělo držet kolem nuly, NO3 do 25mg/l. Existují na to testy za cca 85kč na každou látku a vydrží 50 měření +/-. Doporučuji.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Čistý objem akvária asi bude menší, než těch avizovaných 54 litrů, ne? Něco zabere štěrk na dně, něco dekorace. Já bych to viděla na čistý objem vody spíše tak 43 litrů a z tohoto bych vycházela. Na 1 cm délky ryby se počítá 1 litr vody. Na betty splendens vám vychází asi 28 litrů, když počítám, že rybka je 4 cm dlouhá. Takže vám zůstává nějakých 15 litrů vody. No při délce rybky 3-4 cm, bych tam dala už maximálně tak 5-6 rybek. Třeba hejno razborek skvrnoocasých. Ty se totiž k těm bettám docela hodí a snášejí se spolu dobře. Ale přiznám se, že na vaši velikost akvária mi přijde, že máte moc těch bett. Samci se všeobecně spolu dost špatně snáší. V jakém počtu máte samice a samce? Aby se vám navzájem nevyvraždily...

sterx
hodnocení

Samce nemam mam je samicky 5 maleho vzrustu a 2 vetsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]