Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký psí útulek?

Od: astik odpovědí: 11 změna:
Potřebuji poradit. Známému se maj narodit štěňata, a protože neví co s nima, tak jsem mu navrhla, pokud jich bude hodně, protože budou větší (labrador - kříženec), aby nějaký dal do útulku. Ale nevím do jakého, který je dobrý. Jedná se o Jizerky, aby to neměl daleko.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

8x

Nabídněte je ihned na internetu v inzerátech. Po labradorech je celkem sháňka. Nemyslím sí, že je vhodné dávat štěňata do útulku. Potřebují socializaci s lidmi, jinak budou mít problémy se vztahy s lidima. A to jim útulku nedají!

Spíš navrhněte, aby fenu vykastroval. Zase taková investice to není, a předejde se tak mnoha zdravotní problémům. A právě i tomuto problému

72mona3*
hodnocení

3x

Nemusíte je přímo dávat do útulku, jak už tu bylo zmíněno, vůbec vám je nemusi vzít. Ale mohli by vám je umístit na své stránky a tak pomoci s inzercí. M.

hodnocení

2x

Archa Liberec nabízí zvířata i jejich majitelům: na jejich stránkách jsou inzeráty lidí, kteří se potřebují zbavit zvířat, ale nedali je (zatím?) do útulku. Takže můžete využít toho, že je zvíře nabízeno na stránkách útulku, aniž byste útulek zahlcovali.

archa.zooliberec.cz/...

Pak je útulek v Krásném Lese u Frýdlantu a určitě něco v Jablonci. Můžete se obrátit na různá sdružení (Šance zvířatům apod.), ale obraťte se na ně s předstihem, aby štěňatům mohli zajistit dočasky. Obrací se na ně lidi stylem "zítra musí pryč, vezmete si je?"- a to prostě nejde, oni nejsou útulek, každému zvířeti hledají dočasku takovou, která bude sedět jeho potřebám.

doplněno 13.02.18 20:31:

Tak mě právě Váš dotaz přivedl na nabídku koček v útulku Archa. Kontroluji ji sice pravidelně, ale ne (dost) často. A je tam kočička, která se mi líbí. Hned zítra se na ni půjdu podívat. Už pár měsíců hledám společnost pro kočenu, ale zatím se mi žádná pořádně nelíbila. Až tahle *srdce*

doplněno 14.02.18 13:56:

Tak je pravda, co tu psal někdo jiný, že zvíře útulek jen tak nepřijme. Dnes jsem se byla na kočičku podívat a z řeči vyplynulo, že všechna zvířata, co u nich jsou, jsou někde nalezená. Je to trošku i škoda, kdo má sklony ke kr*ténství, ten to zvíře prostě někde nechá, aby se nemusel starat... :( ale je tam jen 6 lidí, tak se nezvládnou postarat o ty nápory zvířat od lidí, kteří nekastrují.

pohanka*
hodnocení

1x

A jestli vůbec útulky štěňata berou.

Známý ať raději hledá nový domov všem štěnatům ve svém okoloí a u svých známých. Bude mít alespoň možnost je zkontrolovat, aby se měla dobře.

hodnocení

0x

Dejte si do vyhledávače psí útulky okres Jablonec nebo LIberec a plno vám jich vyleze.Pak si podle jejich údaj můžete uvážit, zda je dobrý.

astik
hodnocení

Tak to by bylo úplně nejlepší, najít všem hezky domov, ale není to tak jednoduché. Samozřejmě sháníme, ale nevíme, kolik jich bude. Je to velký pes : labrafor s ridgebackem, takže jich muže byt hodně. Doufám, ze ne.

hodnocení

0x

Já neporadím ,jen se zeptám.Proč jste nechali fenu nakrýt?Nebo náhoda?Jestli utíká nebo není zabezpečená nejde vykastrovat?Budu neetický :co takhle veterinář s poslední injekcí,protože s těma útulkama bude problém

doplněno 14.02.18 17:36:

Tak to včechna čest *palec*

astik
hodnocení

To není můj pes. Jen se starám za nezodpovědnýho majitele. Já se o to nemusím vůbec starat. Nikdo jiný to neudělá. Dnes se štěňátka narodila. Já jsem 130km daleko, mám to jen zprostředkovaně. Ale pár páníčků už zájem má. Tak se snad podaří zajistit domov všem a útulek nebude nutný. Děkuji.
PS: jsem ráda, že aspoň další zvířátko = kočička najde svůj domov *zdravi*
astik
hodnocení

Děkuju *srdce*
Tak už vím počet - je to 6 štěňátek a jedno je béžové, ostatní jsou černá. :) Je možné, že si kamarád nechá to béžové. To by bylo nádherný, protože by se u něj pejsek měl opravdu dobře.

jan*
hodnocení

0x

Problém je, že vám každý útulek jen tak psa nevezme, jen protože je majitel nechce. Také štěňata musejí dorůst do určitého stáří, než je možné je oddělit od feny. Pak je tu problém s nezodpovědným chovatelem, který nechal fenu nakrýt a teď...starejte se někdo jiný a za půl roku se to může opakovat, proto vám asi útulky se snahou o umístnění nepomůžou, ale mohou pomoci sehnat zájemce. Pokud by si je nějaký útulek přeci jen vzal, pak budou požadovat pravděpodobně nějaký příspěvek na péči.

Viz výše: žádný trošku zodpovědný a inteligentní veterinář vám neuspí zvíře jen z vašeho rozmaru.

pb®
hodnocení

0x
Já jsem si vždy myslela, že útulky jsou pro zvířata zaběhlá či po zemřelém majiteli. Pokud majitele mají a tento je z nějakého důvodu nechce, než hledat útulek, kam je odloží, měl by psát inzeráty. Však na udání narozených štěňat má dobré 2-3 měsíce čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]