Nejste přihlášen/a.
Nabídněte je ihned na internetu v inzerátech. Po labradorech je celkem sháňka. Nemyslím sí, že je vhodné dávat štěňata do útulku. Potřebují socializaci s lidmi, jinak budou mít problémy se vztahy s lidima. A to jim útulku nedají!
Spíš navrhněte, aby fenu vykastroval. Zase taková investice to není, a předejde se tak mnoha zdravotní problémům. A právě i tomuto problému
Archa Liberec nabízí zvířata i jejich majitelům: na jejich stránkách jsou inzeráty lidí, kteří se potřebují zbavit zvířat, ale nedali je (zatím?) do útulku. Takže můžete využít toho, že je zvíře nabízeno na stránkách útulku, aniž byste útulek zahlcovali.
Pak je útulek v Krásném Lese u Frýdlantu a určitě něco v Jablonci. Můžete se obrátit na různá sdružení (Šance zvířatům apod.), ale obraťte se na ně s předstihem, aby štěňatům mohli zajistit dočasky. Obrací se na ně lidi stylem "zítra musí pryč, vezmete si je?"- a to prostě nejde, oni nejsou útulek, každému zvířeti hledají dočasku takovou, která bude sedět jeho potřebám.
Tak mě právě Váš dotaz přivedl na nabídku koček v útulku Archa. Kontroluji ji sice pravidelně, ale ne (dost) často. A je tam kočička, která se mi líbí. Hned zítra se na ni půjdu podívat. Už pár měsíců hledám společnost pro kočenu, ale zatím se mi žádná pořádně nelíbila. Až tahle
Tak je pravda, co tu psal někdo jiný, že zvíře útulek jen tak nepřijme. Dnes jsem se byla na kočičku podívat a z řeči vyplynulo, že všechna zvířata, co u nich jsou, jsou někde nalezená. Je to trošku i škoda, kdo má sklony ke kr*ténství, ten to zvíře prostě někde nechá, aby se nemusel starat... ale je tam jen 6 lidí, tak se nezvládnou postarat o ty nápory zvířat od lidí, kteří nekastrují.
Já neporadím ,jen se zeptám.Proč jste nechali fenu nakrýt?Nebo náhoda?Jestli utíká nebo není zabezpečená nejde vykastrovat?Budu neetický :co takhle veterinář s poslední injekcí,protože s těma útulkama bude problém
Tak to včechna čest
Problém je, že vám každý útulek jen tak psa nevezme, jen protože je majitel nechce. Také štěňata musejí dorůst do určitého stáří, než je možné je oddělit od feny. Pak je tu problém s nezodpovědným chovatelem, který nechal fenu nakrýt a teď...starejte se někdo jiný a za půl roku se to může opakovat, proto vám asi útulky se snahou o umístnění nepomůžou, ale mohou pomoci sehnat zájemce. Pokud by si je nějaký útulek přeci jen vzal, pak budou požadovat pravděpodobně nějaký příspěvek na péči.
Viz výše: žádný trošku zodpovědný a inteligentní veterinář vám neuspí zvíře jen z vašeho rozmaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.