Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samolepicí fólie dovnitř akvária?

Od: clayman® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Vím, že z venku akvária se běžně lepí samolepicí fólie (mokrým způsobem). Lze ji nalepit i dovnitř, kde by byla po zaschnutí pod vodou? Bude držet nebo se oloupe?
Je nějaký jiný způsob, jak zamaskovat "sklo" zevnitř? 3D pozadí bych se chtěl vyhnout.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, já jsem "maskoval" zadní sklo deskou natřenou černou barvou - vypadalo to dobře, protože barevné rybky i rostlinky při nasvícení na černém pozadí krásně vynikaly. Měl jsem to z vnější strany, abych mohl sklo čistit. Předpokládám, že tato odpověď Vás neuspokojí, ale o černém pozadí uvažujte. Zdravím!

doplněno 13.02.18 16:35:

clayman - každá překážka uvnitř akvária způsobi jeho horší čištění a může se za ní dostat i malá rybka.

Filtr je běžná součást akvária a maskovat ho můžete třeba větší rostlinou. Také by možná šel vložit do upravené "trubky" z části zelené PETky, ale je to už "opičárna".

hodnocení

On totiž filtr není jako filtr. Zdá se že tu všichni zapomněli na filtry, které si člověk může udělat sám a nemusí je zrovna koupit. Výhodou je jejich velký objem. Tento má cca 20L.

Samolepicí fólie dovnitř akvária?

floro*
hodnocení

1x

To možná půjde, nalepit folii tak jako z venku tak zevnitř. Ale otázka je jakým lepidlem. Do vody se můžou pak látky z lepidla uvolňovat a otrávit nebo jinak (např. hormonálně) ryby a jiné živočichy v akvárku.

Určitě vám ale poradí v akvaristických potřebách. A poptejte se případně ve vícero, ať máte srovnání - ne všude tomu prodavači rozumí...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, já mám na akváriu na zadní části danou černou plastovou tapetu - přichycenou úplně obyčejně izolepou. Nic bych do akvária dovnitř nelepila.

hodnocení

Potřebuji zamaskovat vnitřní filtr - sklo. Takže z venku ano, ale i zevnitř bych potřeboval. ;)

hodnocení

0x

No, pokud jde o skrytí filtru uvnitř akvárka, pak bych to řešil vnějším filtrem. Je jich na trhu dost.

doplněno 13.02.18 11:58:

Tož to jooo... :-D

hodnocení

no opravdu nechci přesouvat filtr pod AQ, když má být jeho součástí... to nemá být nějaký komerční filtr

len*
hodnocení

0x

Velmi nedoporučuju lepení dovnitř. Určitě raději zvenku a provést to pomocí obyčejné, průhledné izolepy o šířce kolem 2 cm, kdy asi 12 mm přesahuje na ten obrázek, plakát, fólii, cokoli, a asi 8 mm na akvárium. Vizuálně to vůbec neruší.

Nechápu, proč si dobrovolně dělat život komplikovanější, než je. A nevěřte obchodníkům všechna jejich úžasná doporučení. Vnitřní fólie je hovadina už z principu.

A lepení z venku po celé ploše "mokrým způsobem" taky není nutné. Když to uděláte jak píšu, tak si to pozadí můžete co pár měsíců měnit, až se "okouká", a nezasahujete přitom do akvária.

hodnocení

ok, tak dám to 3D pozadí - co nejvíce mělké. Našel jsem 5mm hluboké. Folie tam bude na furt, je to vlastně jen kryt vnitřního filtru z venku, to se neomrzí a není důvod ho někdy měnit. ;)

hodnocení

Nakonec vyřešeno černým sklem navíc. :)

Samolepicí fólie dovnitř akvária? #2
72mona3*

Já si to pořád neuměla představit. Tohle je dobrý *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]