Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já jsem "maskoval" zadní sklo deskou natřenou černou barvou - vypadalo to dobře, protože barevné rybky i rostlinky při nasvícení na černém pozadí krásně vynikaly. Měl jsem to z vnější strany, abych mohl sklo čistit. Předpokládám, že tato odpověď Vás neuspokojí, ale o černém pozadí uvažujte. Zdravím!
clayman - každá překážka uvnitř akvária způsobi jeho horší čištění a může se za ní dostat i malá rybka.
Filtr je běžná součást akvária a maskovat ho můžete třeba větší rostlinou. Také by možná šel vložit do upravené "trubky" z části zelené PETky, ale je to už "opičárna".
To možná půjde, nalepit folii tak jako z venku tak zevnitř. Ale otázka je jakým lepidlem. Do vody se můžou pak látky z lepidla uvolňovat a otrávit nebo jinak (např. hormonálně) ryby a jiné živočichy v akvárku.
Určitě vám ale poradí v akvaristických potřebách. A poptejte se případně ve vícero, ať máte srovnání - ne všude tomu prodavači rozumí...
Velmi nedoporučuju lepení dovnitř. Určitě raději zvenku a provést to pomocí obyčejné, průhledné izolepy o šířce kolem 2 cm, kdy asi 12 mm přesahuje na ten obrázek, plakát, fólii, cokoli, a asi 8 mm na akvárium. Vizuálně to vůbec neruší.
Nechápu, proč si dobrovolně dělat život komplikovanější, než je. A nevěřte obchodníkům všechna jejich úžasná doporučení. Vnitřní fólie je hovadina už z principu.
A lepení z venku po celé ploše "mokrým způsobem" taky není nutné. Když to uděláte jak píšu, tak si to pozadí můžete co pár měsíců měnit, až se "okouká", a nezasahujete přitom do akvária.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.