Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárlivá andulka?

Od: anetka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

máme doma samečka andulky, má necelých 6měsíců. Nedávno mu skončila puberta a byl velmi hodný, hravý a mazlivý. Před 2mi týdny jsme si pořídili zakrslého králíka, kterému se teď hodně věnujeme, a andulka kvůli tomu musí být samostatnější. Přijde mi, že na králíka začal žárlit. Pořád nás jen klove a je strašně zlý. Když běhá králík po bytě, tak si s ním hraje, povídámu atd, ale jak dostane králík třeba kousek mrkve tak se z andulky stane malý bojovník a útočí i na králíka. Snažím se mu věnovat co nejvíc to jde, ale když si s ním (andulkou) chci hrát nebo si povídat tak na mě jen útočí. Nevím jak to vše napravit, aby to byl zas hodný andulák. Poradíte? Máte s tím zkušenosti?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

... teď musí být samostatnější... V žádném případě. Pokud si pořídíte víc zvířat, žádné nesmí být odstrčeno. Ovšem změna chování s tím nemusí vůbec souviset - ale i může, protože andulky jsou opravdu velmi společenské a pokud jste ji "odstrčili", už ve vás nemusí mít takovou důvěru (ta se buduje neustále).

Můj andulák se časem také trochu změnil, byl víc teritoriální, takže nějaký ten klovanec jsem také schytala, ale cíleně na mě neútočil.

Takco poradit? Zkuste ho víc zabavit, pořiďte mu třeba míček (takový s dírkama a rolničkou) a zkuste ho odreagovat pri hrátkách s králíkem - králík dostane mrkev, ptáček míček. Zkuste proste více interakcí, blbnutí...

doplněno 12.02.18 11:15:

Není zač ;)

Slovo interakce jsem nepoužila náhodou, opravdu hodně zkuste víc motivovat. Když se na něco zaměří a útočí, rozptylte ho, vyloženě ho vyrušte od útoku či demolování. Podobně jako u dětí je třeba odvést pozornost. Když je víc zuřivý, je prostě frustrovaný. A to je třeba odbourat.

anetka*
hodnocení

Děkuji za radu :) hraček má, myslím si, docela dost. Jenže jak je teď agresivnější tak na hračky spíš útočí a ničí je. Sedá ná skříňce v kuchyni kde má taky hračku na kterou útočí, a když ho nebaví hračka tak se nám snaží vyštípnout drevo z te skríňky. Opravdu se v něm probudil ten rošťák. Jen chudák králík, jednu chvíli sou kamarádi, dokonce spolu někdy usnou i na kožešině, a pak z toho klovek králika do čumáku a do očí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]