Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatržený drápek

Od: hana9 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, včera na vycházce se nám nějak podařilo rozštípnout drápek na prední pacce. šli jsme hned k vet, kde ji odštiplou cast odtrhli. krev uz netece, ale ma odkryte luzko zespodu drapu. Vet rikala, za staci pouze dezinfikovat. Myslite, ze to na vychazky zavazovat nemam? bojim se, aby si to nestrhla jeste vic. Jak dlouho muze trvat nez se lůzko opet zakryje? Dostala injekci na bolest,takze venku zatim normalne beha.Přikladam fotografii,ale neni to moc dobre videt.
Zatržený drápek

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ten drápek se opravdu rychle zahojí. Jen je velký problém, uhlídat pejska, aby si to nelízal a nerozlízal. Dovedou rozlízat až na kost a to se pak špatně hojí, zvláště pak, když se k tomu jazykem stále vrací. Nebojte, to bude dobré. Ničím nemazejte, ničím příliš neošetřujte. Neupozorňjte ho na to.

doplněno 10.02.18 10:08:

Zapomněla jsem na solanku. Ta by mohla udělat velké problémy. Usíte umt mýdlem a vysušit ručníkem.

Do solanky raději nechodit vůbec. Psa to bude štípat a podpoří se tím olizování, což bude zase špatně. Jinak souhlas.

No jo, ale ve městě? Vyhnout se solance ani nelze. V Ostravě je nalito i na chodníčky. Dnes na nákup do sámošky za rohem, jsem cestičku bez solanky nenašla. A Dorka se odmítla sněhem brodit. :(

an*
hodnocení

3x

Drápek zaroste brzo, nemějte strach. Můžete na nožičku natahovat dětskou ponožku, drží lépe než obvaz a také se snadněji vyměňuje. A vidím, že polštářky má popraskané, bylo by dobré, občas je natírat vazelínou.

doplněno 10.02.18 10:58:

Vazelína chrání i před solankou. Já mám psa loveckého, těm se tlapky musí mazat i v létě, protože hodně běhají po nerovném terénu. Vetové prodávají drahé krémy na psí tlapky, ale zdaleka nejsou tak účinné.

72mona3*

Přípravky pro psy pracují na jiném principu než ty pro lidi. Kdyz jsem kupovala balzám na tlapky, upozornili mě na to v obchodě - vtipkovala jsem, že ho taky budu používat. My používáme balzámy hlavně na zjemnění pokožky, u psa by to bylo kontraproduktivní. Zjemňuje jen tak, aby polštářky nepraskaly, ale plní hlavně funkci ochrannou. I proti soli nebo rozpáleným chodníkům, mírňuje svědění atd. Aspoň to je uvedeno na obalu. Rozhodně bych se neobávala, že po použití dopadnou tlapky tak, jako ty na obrázcích. Paradoxně jsem ten balzám použila jen jednu zimu. Teď má tlapky tak chlupaté, že si je chrání sám. Takže jen oplachuji a suším.

Zatržený drápek #2

An, polštářky má popraskané, ale ne do masa. Navíc, má je funkční. Když namažete, změníte na jemnou, která nebude funkční. Koukněte, co se stane, když kůže na polštářcích změní kvalitu.

Zatržený drápek #3
an*

Já je mému v zimě mažu vazelínou často. Nezjemní, ale krásně zvláční a prasklinky se stáhnou. Tam kde je zatím jen malá prasklinka to může prasknout až do krve a to pak moc špatně srůstá. To co vidím na obrázku je nejspíš nějaká plíseň.

hana9
hodnocení

Vracím se zpět pro radu. Nepřijde mi, že by se to nějak zlepšilo. Možná naopak. Bojím se, že se jí do toho dostal zánět. Mám doma Alavis hemagel, myslíte, že by se to tím dalo natírat? A jak čistit od hlíny po vycházkach? Utírám jen vodou, ale hlína tam drží.
Zatržený drápek #4
an*

Ano, tím natírat určitě můžete. Ale napřed je třeba ránu důkladně vydezinfikovat. Nejlepší je Betadine, je účinná a nepálí. Hojení také napomáhá několikrát denně namočit nožičku v heřmánkovém odvaru. Před vycházkou mu nožičku zavazujte, aby se do rány nedostávala nečistota.

an*

Tu hlínu z nožičky nejlépe odstraníte, když pejska postavíte do nádoby s vlažnou vodou, rozpustí se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]