Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolecne akvarium - uhyn pavych ocek

Od: zacatecnik* odpovědí: 5 změna:

Hezky den,

mam akvarium 180 litru ve kterem mam:

8x rybicky.net/...
4x rybicky.net/...
3x rybicky.net/...
6x rybicky.net/...

Puvodne jsem k tomuto osazeni mel jeste pavi ocka 4 kusy. Bohuzel z toho mi 3 kusy po mesici uhynuly. A to je zaroven i ma otazka, protoze se snazim najit duvod proc.

Pred vymenou vody jsem nameril nasledujici hodnoty vody, ktere sice nejsou uplne skvele, ale mely by splnovat normy ve kterych je mozne pavi ocka chovat:

PH 6,4
KH 6
GH 7
NO3 25mg/l

Teplota vody 25 stupnu

Ostatni ryby mam v akvariu dele nez rok a nedochazi k jejich uhynu. Vsechny zminene ryby by mely byt vhodne do spolecnych akvarii, nezaznamenal jsem ze by dochazelo k nejakym utokum na pavi ocka. Nadrz je huste osazena. Rekl bych ze v akvariu je rovnovaha - neroste mi zde rasa, rostliny prospivaji.

V samostatnem akvariu 30 litru, ktere mam na odchov ryb mam vodu o stejnych hodnotach (pouzita voda z velkeho akvaria), kde mam odchov pavich ocek, ktery roste a prospiva. Nechci ho ale nechavat v takto malem akvariu (jiz dorusta velikosti kdy by mel byt premisten do velkeho akvaria), ale bojim se ze ve spolecnem akvariu uhyne :(

Dokaze nekdo poradit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

No, fakt netuším, co může být příčinou. Jsou to opravdu nenáročné rybky. Pokud bych tedy vyloučila úhyn stářím (taky možnost :)), tak musíme hledat chyby v tom novém akváriu. Kvalitu vody bych asi neřešila. Spíš soužití. Sice jste si ničeho nevšiml, ale to neznamená, že se nic neděje. Víte třeba, že gupky spí u dna? Tam by pak přicházela možnost střetu s krunýřovci. Stejně tak se mohou naprosto neagresivní tetry černé stát agresivními - už se mi to také stalo. Stačilo ale odstranit jednu, která to spouštěla, a byl klid. Snad ještě někoho něco napadne. *nevi*

První co mě napadlo byl stres rybek, které to pak nedají. Ale AQ ke prý hodně zarostlé... Taky udržoval nižší hladinu NO3, to držím na 10mg/l a vše roste.
zacatecnik*
hodnocení

Dekuji moc za odpovedi! Kdyby nekoho jeste neco napadlo budu rad.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Souhlasím s Monou. Problém nebude v nádrži jako takové, ale v soužití rybiček. Mám tu zkušenost, že paví očka neúmyslně dráždí některé rybky tím, jak třepotají ploutvičkami, především ocasními. Pokud gupka leží na dně, nebo třeba i na listu rostlinky a je v klidu, nic se neděje. Ale pak se zatřepotá a zase se zklidní a opět se po chvíli zatřepotá. Na některé rybky tak působí jako zraněná, oslabená a dochází k lovu. Gupku lovci nepozřou, ale uhoní ji k smrti. A 2. možnost je ta, že gupky, jakožto živorodky, rodí živý potěr, a pro ostatní rybky je to vyhledávaná pochoutka. A když se rodící rybka snaží žroutům prchnout, vysílí se a taky hyne. Tak snad jen zkusit větší hejno pavích oček, aby, co by chumel, působili mohutněji a odradili tak lovuchtivého jedince. Ale co se týká čerstvě narozených prcků, tak ty požírají i ostatní gupky. Ida

zacatecnik*
hodnocení

Dekuji za zpravu. Zkusim se na akvarium trosku vice zamerit a sledovat deni v nem. Jestli to bude tak jak rikate tak me to bude mrzet, protoze jsem se zamerne snazil vybirat skladbu ryb do spolecnych akvarii :(

Premyslel jsem jeste jestli nemuze vadit kamen co tam mam nebo nejaka rostlina, ktera vytvari nevhodne zivotni podminky. Jinak uz me nic dalsiho take nenapadlo ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]