Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tohle mi lezlo dnes v boxu na hracky meho syn

Od: barra odpovědí: 12 změna:
Prosim, co je tohle za obludu?
Tohle mi lezlo dnes v boxu na hracky meho syn

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

9x

Klídek, je to jenom rybenka, neškodná.

Najdete ji skoro v každé domácnosti, spíše ve vlhčích prostorách, tedy převážně koupelnách.

Dnes již druhý dotaz homo sapiens, který si neuvědomuje, že jsme všichni součástí přírody. Nebo-li, to už nám ta civilizace tak vydezinfikovala mozek, že nám vadí jakýkoliv tvor a tvoreček, máme vztyčené chlupy po celém těle /pokud nejsme vyholení/ a jsme z toho na větvi?

Reakce na slovo ,,obluda,,.

doplněno 03.02.18 20:56:

Podívejte se na obrázky na googlu, jestli to je opravdu rybenka. Mohla by to také být larva kožojeda. Přece jenom jste to viděl Vy pořádně, na tom zeleném podkladu se určující znaky, třeba fousy, chlupy, docela ztrácí.

hahanaj*
hodnocení

4x

je to dost špatně vidět, ale řekla bych že to je rybenka

hodnocení

3x

Je to rybenka. Takhle je tam vidět rovnou:

Tohle mi lezlo dnes v boxu na hracky meho syn #2

lucie*
hodnocení

0x

*hledam*:-Djá tam nic nevidím,jsem sama?

doplněno 04.02.18 07:43:

Tyhle malinké přehlížím*smich*Každopádně občas při větším úklidu i vystříkávám biolitem různá místa(za skříněma,různé zákoutí,pod vanou,vstup do stupaček,okenní rámy...)protože máme z obou stran bytu parky a i přes sítě se snaží u nás zabydlet kde co.Příroda mě nevadí,co jde,to vynesu a pustím na svobodu,ale má to své meze,někteří odejít nechtějí;)

72mona3*
03.02.18 20:30
Tohle mi lezlo dnes v boxu na hracky meho syn #3

barra
hodnocení

Děkuji za rychle odpovedi, omlouvam se za nejasnou fotku, nedoslo mi, ze to tam budete tezce hledat.. rybenky jsem potkavala u našich v koupelně, vetšinou vybihaly z podkoše, ale pokazde byly tmave a vypadaly trochu jinak. Tohle bylo bile a melo to tykadla. Nechtela jsem TO urazit oznacenim slovem obluda, ale me brouci desi..bojim se i berusek, tudiz jsem v tu chvili nenasla hezci slovo pri tohoto zivocicha. Samozrejme chapu, ze i pro me, desivy pavouci maji v ekosystemu nenahraditelnou a dulezitou roli, ale i presto si moji lasku neziska nic, co ma vice jak 4 nohy :)

Barra - "...bojim se i berusek..."

Mimochodem - víte, že když naštvete "berušku" (teda správně "slunéčko sedmitečné") dokáže docela nepříjemně kousnout? ;)

salam

Mohu potvrdit, před mnoha lety došlo k přemnožení slunéček sedmitečných a doslova jsme před jejich agresivním okusování utíkali.

Jinak rybenka je neškodná a běžná ve vlhkém prostředí, ale chápu nechuť některých lidí ke společnému soužití.

barra
hodnocení

Zvetsila jsem a pridala kontrast..mozna to nebude o moc vic videtelne jak od Satama, kterému timto dekuji, ale pro jistotu to sem take přidám. Dekuji
Tohle mi lezlo dnes v boxu na hracky meho syn #4

barra
hodnocení

Kozojed mi to pobiha take..narazila jsem nastesti max.na 3..jeden byl jetse zivy, dalsi jsem pak nasla uschle. Ti byli vylozene chlupati..tenhke byl delsi, biyl, holy a s tykadly. Dnes vyfoceno take z pod skrine
Tohle mi lezlo dnes v boxu na hracky meho syn #5

barra
hodnocení

Vim,uz jsem mela to stesti a hryzla me..hrozne jsem se lekla, do te doby jsem je mela za docela hezky hmyzaky, od te doby uz ne. V poradu valka brouku ukazovali jaka je to mrcha. Ma jed a tim travi sve obeti, coz jsem take nevedela..

hodnocení

0x

To co vypadá jako tři tykadla jsou tzv. štěty (resp. dva štěty a jeden paštět) na zadečku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rybenka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]