Nejste přihlášen/a.
Může mě někdo poradit jak odnaučit 7 měsíční štěně německého ovčaka překusovat kabely . Děkuji
U přívodu k vratům máme ocelové chráničky. Ze spodu na vozíku navařenou hustou síť, atd. Hadíce, pergola, stromky, keře, trávník a co zapomenete venku je jeho. Urval mi i značky a lišty z auta. Počítejte s tím, že vše co půjde ukousnout, urvat a zničit bude jeho zájmem. Zhruba ve dvou letech ho to přejde. Přeji pevné nervy.
To se nedá naučit, pro štěně je kousání kabelů zábavná hra. Je to stejné, jako s malými dětmi. Všechno co by Vám štěně mohlo zničit je nutné dát z jeho dosahu. Já mám kabely jen pod kobercem, nebo za nábytkem. Tam kde to nejde, tak něčím překrýt. Starší pes už to nedělá, ale stejně mám ještě pořád všechno schované.
Nesouhlasím, můj pes je okusoval asi 8měsíců, okousal flešku a nabíječku, které jsem, zapomněla uschovat, rozkusoval propisovačky. Trpělivým nesmíš, pochvalou a pamlskem každý den , když jsem se vrátila domů a nic se nestalo. Už tři roky neokousal vůbec nic.
@aja1946 - Nic proti vaší výchově - ale je možné, že pes už nic neokusuje proto, že vyrostl a přestalo ho to bavit.
Dobrý den,před štěnětem kabely schovat. To je jediná rada. Štěňata okusují všechno,protože přezubují. Moje fenka bišona jako štěně rozkousala nové lino,našla si rožek a jala se kousat. To jsem nevěděla,jak toto vyřešit. S dospíváním jí to přešlo samo. Vaše štěně to také přejde,ale počítejte s tím,že to pár měsíců ještě potrvá.
Musíte mu koupit hodně hraček, aby si na kabel ani ne pomyslel. Ale ne ty tvrdé hračky, které žádného psa nebaví, ale ty které třeba pískájí nebo chrochtají. Kabely něčím ohradte, anebo vyndavejte když odcházíte a uschovávejte od něho pryč. Anebo když to i tak nejde tak budete muset koupit ohrádku a vždy když odcházite tak ho tam zavírat aby měl prostor bez kabelů .Ale doporučila bych Vám zavolat chovateli a poprosit ho o radu.
Zdravím mám také problém se štěnetem které mi kouše kabely nejprve mi rozkousal nabíječku na notebook a ted už 3 krát kabel na internet mám takový nápad třeba by jste mi mohli někdo poradit zda by to bylo dobré
muj napad vypadá asi takto sehnal bych si nějake stare dynamo třeba takove co bylo dříve u starých telefonu pripojit k tomu kabel a nechat pejska to kousat a až by to měl skoro překousane tak mu zatočit aby dostal ránu nemam na mysli ho zabýt ale jen mu dat pecku jako třeba od tejzru ale slabší co vy na to mohlo by to fungovat pejskovi je 5 měsícu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.