Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o pomoc zda je toto normální...
V srpnu si nás našel dle váhy asi 3 měsíční opuštěný kocourek a už u nás zůstal. Má pelíšek na naší terase, má pravidelné jídlo a chodí často i k nám domů, ale přesto jsme chtěli, aby byl venkovní kočka a to se dělo dosud. Stalo se, že před asi 11 dny přišel domů bez nálady, smutný a hned jsme si všimli, že to není on, že už to není ten veselej kocourek...
Všimli jsme si, že má malou ranku na levém boku, takže jsme usoudili, že se asi někde porval a dostal přes prsty. Řekli jsme si, že se z toho vylíže a nechali to prozatím s tím, že ho budeme hlídat.. Další den se mu 1cm ranka zvětšila na 4 cm otevřenou ránu, která mokvala, hnisala a evidentně se rychle rozšiřovala. Okamžitě jsme jeli k veterinářovi. Ten si ho tam prý rovnou nechá, že je to opravdu zlá infekce, že mu to musí otevřít při celkové anestezii, zašít a rovnou ho při tom i vykastroval. Za pár hodin jsme si pro něj jeli, kdy byl kocourek ještě oblblej. Na levém boku měl zašitou ránu asi 7-8 cm Dr. nám dal ATB a jakousi košilku s tím, že si to nemá lízat.(Už jsme tušili, že to bude problém, že kočka a nelízat si ránu, tže to těžko půjde).První co po probrání čičák doma začal, tak bylo, že sí to lízal a lízal a asi 9. den si tam vyškubnul asi dva stehy a začal to mít v to místě zase otevřené..
Nečekali jsme na 10. den do dobrání ATB a letěli jsme opět hned k doktorovi. Ten se na to mrknul, vytáhnul už stehy, že těch 9 dní stačí a tu ránu co tam zůstala kocourkovi otevřená, tak tu mu vyčistil a dal mu tam mast. Kocour řval bolestí jak se mu doktor vrtal v otevřené ráně, takže mě pokousal jak jsem ho držela.a já jsem šla do "mdlob" při totální necitlivosti doktora. Doktor nám řekl, že doma mu to máme 2x denně(ráno a večer) vyčistit- Betadline mýdlo- a následně mu dát do té otevřené rány ráno a večer mast Alaptid a taky čičákovi přidal další ATB Taky dodal, že by si to pak neměl lízat. Doktor má pocit, že mám kouzelný proutek, protože to je stejné jako chtít po vodě, aby byla suchá. Z naší kočky venkovní se teď stala na dlouhý čas kočka domácí.
Nemáte někdo s něčím takovým zkušenost?
Zacelí se ta rána vůbec někdy?J
de nějak zabránit, aby si to nelízal?!
Zkoušela jsem sem dát fotky do 5 MB, ale nevím proč mě to vždy vyhodilo a nic..
Dobrý den, prosím o pomoc zda je toto normální...
V srpnu si nás našel dle váhy asi 3 měsíční opuštěný kocourek a už u nás zůstal. Má pelíšek na naší terase, má pravidelné jídlo a chodí často i k nám domů, ale přesto jsme chtěli, aby byl venkovní kočka a to se dělo dosud. Stalo se, že před asi 11 dny přišel domů bez nálady, smutný a hned jsme si všimli, že to není on, že už to není ten veselej kocourek...
Všimli jsme si, že má malou ranku na levém boku, takže jsme usoudili, že se asi někde porval a dostal přes prsty. Řekli jsme si, že se z toho vylíže a nechali to prozatím s tím, že ho budeme hlídat.. Další den se mu 1cm ranka zvětšila na 10 cm otevřenou ránu, která mokvala, hnisala. Okamžitě jsme jeli k veterinářovi. Ten si ho tam prý rovnou nechá, že je to opravdu zlá infekce, že mu to musí otevřít při celkové anestezii, zašít a rovnou ho při tom i vykastroval. Za pár hodin jsme si pro něj jeli, kdy byl kocourek ještě oblblej. Na levém boku měl zašitou ránu asi 10 cm Dr. nám dal ATB a jakousi košilku s tím, že si to nemá lízat.(Už jsme tušili, že to bude problém, že kočka a nelízat si ránu, tže to těžko půjde).První co po probrání čičák doma začal, tak bylo, že sí to lízal a lízal a asi 9. den si tam vyškubnul asi dva stehy a začal to mít v to místě zase otevřené..
Nečekali jsme na 10. den do dobrání ATB a letěli jsme opět hned k doktorovi. Ten se na to mrknul, vytáhnul už stehy, že těch 9 dní stačí a tu ránu co tam zůstala kocourkovi otevřená, tak tu mu vyčistil a dal mu tam mast. Kocour řval bolestí, pokousal mě jak jsem ho držela.a já jsem šla do "mdlob" při totální necitlivosti doktora. Doktor nám řekl, že doma mu to máme 2x denně(ráno a večer) vyčistit- Betadline mýdlo- a následně mu dát do té otevřené rány mast Alaptid a taky čičákovi přidal další ATB Taky dodal, že by si to pak neměl lízat. Doktor má pocit, že mám kouzelný proutek, protože to je stejné jako chtít po vodě, aby byla suchá. Z naší kočky venkovní se teď stala na dlouhý čas kočka domácí.Pokusím se sem dodat fotky, kde je na jedné z nich čičák s otevřenou ránou, kterou má už od středy co jsme byli u doktora a je pořád stejná. Trhá mi to srdce, protože mu nemůžu víc pomoci, ale bojím se jestli doktor postupoval správně. Logika mi říká, že dávat mast na otevřenou ránu, že to musí zákonitě mokvat, že spíše nechat ránu vysušit a pak mast, ale nevím, tápu, "topím se" a třeba jsem úplně vedle..
Nemáte někdo s něčím takovým zkušenost?
Zacelí se ta rána vůbec někdy?J
Jde nějak zabránit, aby si to nelízal?!
Šli byste raději na konzultaci i k jinému doktorovi?
Zkoušela jsem sem dát 2 fotky do 5 MB, ale nevím proč mě to vždy vyhodilo..
Dáváme mu jakýsi ten ochranný obleček co jsem si sama vyžádala od doktora, ale příliš to nepomáhá a kocourek si to líže hlavně v noci, kdy ho nijak nemůžeme uhlídat a ani přes den ho není možné ho uhlídat. Za jakoukoliv pomoc velmi děkuju...
Tak předně bych změnil doktora. Pak je divný, že po 9 dnech nebyla rána zacelená natolik, že po vytažení stehu se znovu otevřela, za normálních okolností se po 10 dnech stehy odstraňují úplně...
Proč jste mu rovnou nedali plastový límec? S tím si to fakt lízat nemůže, navíc rána větrá. Jestli na tom pořád pracuje, není se co divit, že se to nehojí a je tam pořád zánět. Navíc s límcem vás při ošetřování nemůže pokousat. Takže radím nasadit límec a nesundavat a kocoura nelitovat. Ony to kočky ze začátku špatně nesou a třeba odmítají chodit, i po schodech se jim chodí blbě a límcem narážejí, ale naučí se to. Za pár dní, jestli se to bude hojit, je možné límec na chvíli sundat a nechat kocoura provést hygienu, ale jakmile bude zas ránu lízat, tak nasadit.
Doktor, kde jsme byli nic takového nenavrhl a přiznám se, že nás to ani nenapadlo, protože jsem věřila, že nic takového není třeba, ale dnes se na to zeptám jiného doktora. Kočky je mi moc líto, ale vše beru s rozumem s cílem pomoci tomu kočičákovi peníze nepeníze. Je mi jasný, že lítost nikdy nikomu nepomohla a je třeba jednat. Límec nelímec, ale pokud mu to má pomoci, tak se nedá nic jného dělat. Nemůžeme být u čičáka 24 h. denně. Velmi vám děkuju za radu..
Nejlepší dát kočičákovi límec a zavřít ho do nějaké větší přepravky či klece. Nemůžete si od někoho půjčit buď výstavní klec na psa? Nebo velkou klec po králíkovi? Měla jsem podobný problém u kočky, z mini dírky v kožichu se jí udělala hluboká píštěl, větší než padesátikoruna. Dostala ATB, 3 x denně čištěno Betadine. Na krk límec a pokud jsme s ní nebyli v místnosti, tak byla v kleci.
A jak psali ostatní, určitě vyměnit veterináře.
Držím palce. Kočky jsou bojovníci, takže věřím v dobrý konec.
Kolegyně koncem roku řešila podobný problém s otevřenou rankou (později ránou) na stehně svého pejska. Límec bylo to jediné, co zabránilo olizování. Ještě to sice dořešeno nemají, ale operace (protože tělo začalo odmítat kovové svorky v noze) je ještě čeká. Také je předchozí operace (po úrazu) stála spoustu peněz a na tu, co je čeká si musí půjčit...ale ty peníze prý nejsou důležité. Je to jejich pes, jejich starost.
Vy to vidíte stejně. Já také. Tak se držte. M.
Neznám nikoho kolem nás, kdo má větší klec atp. Jsem ráda, že u vás už je to jen minulost a mate to za sebou..
V tuto chvíli už máme za sebou jiného doktora. Je to doktror, za kterým jsem chodila kdysi před mnoha lety se svým psem-Pitbulem, který mi zemřel na stáří v náruči po injekci a byl to vždy velmi laskavy člověk a skvelej doktor, ale bohužel ten den, kdy jsem našla tu nepříjemnou infekci u kočičáka, tak jsem spěchala a brala jsem prvního doktora na netu v našem městě, který ordinoval nejdřív, takže to vyhrálo a byla to bohužel osudová chyba. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to je doktor Neschopa. Uprímně jsme se s manželem přiznali dnešnímu doktorovi co nás k němu vede, že už jsme byli u jiného doktora, že čičák už má po operaci atd... Všechno jsme mu vylíčili a přístup tohoto doktora byl úplně jiný. První co řekl bylo, že měl dostat límec a nechápal, že nám ho doktor ani nenabídl.Poté kočičáka vyšetřil a otevřená rána se k mému zděšení ještě zvětšila. Sám byl překvapený, že po tolika dnech to má tak ošklivé, hnisavé.
Přiznám se, že jsem pohled na tak velkou otevřenou ránu v kočičákovi příliš nedávala. Doktor říkal, že to má plné hnisu, bakterií. Řekl nám, že to bude muset znovu v anestezii otevřít, pořádně vyčistit a poté mu dal uspávací injekci. Čekali jsme v čekárně asi 15 minut dokud nebude kocourek spát a pak doktor kocourka opět otevřel, pořádně vyčistil atd... Po asi 2 hodinách nám vše ukázal a kocourek už byl probraný a křičel u toho jako malé dítě. Tento doktor nám doslova a slušně řekl, že onen doktor to naprosto zkonil, že kocourek byl plný bakterií, že původní doktor to odflákl, že to musel čistit velmi hluboko, že dál už jít nemohl, že už by byl v břiše. Ten půvdní doktor Mengele si vzal za to skoro 2 tis., které jsme jen tak vyhodili do vzduchu a kocourka velmi poškodil. Mrzí mě to, ale mysleli jsme, že jdeme k doktorovi a ne k panu Neschopovi Tento schopný doktor to neřekl napřímo, ale přiznal, že původní vše špatně vyčistil, špatně sešil, vše špatně.
Mám vztek, ale vím, že nemá cenu toho původního řešit, protože nevyhraju.Vím, že tento udělal vše co mohl od vyčištění, sešití, kdy čičák má nyní jizvu 10 cm a sem tak zakřičí bolestí. Kocourek má na sobě chránící košilku, v šití má dren a pár dní budeme chodit denně na výplach. Tento doktor říkal, že byl plný bakterií, že vybral nejvíc co šlo a dál ukáže čas. Prďocha pořád hlídáme, aby se nelízal a v nejhorším mu na noc nasadíme límec, který jsme automaticky dostali. V ordinaci, kdy mu to doktor dával, tak byl z límce naprosto šílenej až psycho.. Celej život jsem byla pejskař a tento kocourek si nás sám našel a takto jsme dopadli. Peníze jen letí, ale ještě horší je pro mě představa, že bychom ho nechali v bolestech směr smrt. Dneska jsme se bavila s různými lidmi a nejeden řekl názor, že raději nadobro uspat a necpat takový peníze do kočky... Nevím, kočičák se na nás pak podívá a vím, že jsme se rozhodli dobře.. Korunku tomu dnes nasadil náš 11 letý syn. Jela jsem s ním autem do obchodu, povídali jsme si o čičákovi a syn mi říká to co ho učím celej život v naší rodine - jeden za všechny a všichni za jednoho - a čičák už je člen naší rodiny.
Všem přeju krásný víkend a děkuju za radu, pomoc..
72mona3:Děkuju za podporu, jste milá. I já držím palečky pejskovi od vaší kolegyně! U nás to začalo taky malou rankou a rozjelo se to až hrůza. Dnes jsme byli s čičákem na výplach a trpí u toho slušně. Nejsem schopna ho udržet jak fyzicky, tak i psychicky, tak nastoupil můj manžel a i ten říká, že mu to trhá srdce.Čičák ma 3 kg a zašitou jizvu 15 cm jak ho doktor musel znovu otevřít po tom sadistovi před ním. S čičákem dnes v noci spal manžel v obyváku, ale bez límce to opravdu nepůjde a jistota je jistota.Jak mu ho nasadíme, tak už nevyšiluje, ale zaujal novou techniku, že chodí pozadu a v čase, kdy má límec spí v sedě, nehýbe se. Do toho dnes skoro nic nejí, nepije a je strašně nešťastnej. Jiná cesta k uzdravení bohužel není. Naši kluci 11 a 7 let ho pojmenovali Lampa, že prý s tím límcem kocourek jako lampa vypadá. Ještě jednou moc děkuju a mějte se krásně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.