Nejste přihlášen/a.
Mám jezevčici a zdědila neustalou štěkací náladu .Jsem v bytě a začiná to být docela problém . Nechci to řešit drasticky obojkem s impulsy . . Dejte nějakou dobrou radu a nebo kdo máte zkušenost s obojky napište Děkuji
Vzali jsme si tříletou jezevku, které se chtěli zbavit, protože doma štěkala a štěkala. Nevím, co jsme si mysleli, taky bydlíme v nájemním domě a nechceme, aby nám někdo prokopl dveře. Ale nemohla jsem bez ní odejít. Princip byl ten, že se jí doma nikdo nevěnoval, jen malé děti ji vláčely venku za krk na vodítku. U nás doma byla asi dva dny nejistá a reagovala na každý zvuk šíleným pištivým štěkotem. Ale pokaždé, když vyrazila ke dveřím, šla jsem s ní a klidně jsem na ni mluvila, že to nic není, že o tom vím, že nemusí tak hlídat... ona prostě neměla oporu a myslela si, že je všechno na ní, že to musí zachránit. Třetí den, když šel někdo po chodbě, jenom zvedla hlavičku a podívala se na mě. Řekla jsem: "Nic to není, neboj," a ona zase hlavičku položila a nevybuřovala. Je úplně zlatá, doma vůbec neštěká. Máme ji rok a půl.
Poskytněte tomu psovi oporu, podle mě štěká, protože se buď bojí nebo si myslí, že musí hlídat. Musí cítit, že ho nedáte, že se nemusí bát.
Tohle je ten uštěkaný vlkodlak, kterého čekal útulek:
Záleží, jaké štěkání to je. Přehnané hlídací nebo takové to "nudím se, tak štěkám." A podle toho se zařídit. V první odpovědi je krásně popsáno, jak se změnou chování k psovi dají dělat zázraky. Pejsina si nebyla jistá, tak hlásila hystericky všechno. Pokud je to štěkání z nudy, tak to chce psa více motivovat, zabavit, unavit.
Já mám naštěstí hlídače v běžném režimu, ale také měl náběh na bezdůvodné štěkání. Paradoxně jsem ho motivovala pochvalou. Když hlásil nějakého vetřelce a nechtěl přestat, tak jsem mu dala povel "stačí". Jenže nestačilo. Stěkal pořád. A při každém dalším štěkání se to protahovalo. Tak jsem obrátila. Místo zákazu přišla pochvala. Najednou byl pan důležitý, intervaly mezi štěkáním se prodlužovaly a nebo neštěkal vůbec (jen bublal). Teď zaštěká, přijde se podívat co na to říkám, tak ho pochválím a řeknu "a už je pryč". A je klid. Nahlásil, já o tom vím, tak má splněno. M.
Líbí se mi, jak jsme se tu vlastně všichni shodli - majitel musí vypozorovat, co je příčinou a to odbourat, ne řešit štěkání samotné.
Dobrý den,zkuste vypozorovat,v jakých situacích Váš pes štěká a podle toho je řešte. Moje fenka štěká,když je nějaký pohyb na chodbě-tzv.hlídá,to jí nezakazuji,je to přirozený pud a zákaz v tomto případě stejně nerespektuje. Ale někdy štěká,když potřebuje vyvenčit nebo když se nudí,tj.není žádný pohyb na chodbě,nic,co by ji mohlo vyrušit a přesto sedí,upřeně na mě hledí a štěká,to je pro mě signál k akci-vytáhnout ji ven,pokud potřebuje,nebo ji aspoň zabavit doma,my máme různé hry-doma mi aportuje pískací balonek,taháme se o suk,,pereme se,kdo koho přepere a tak podobně. A to se naší potvůrce líbí a když si takhle hraje,neštěká,je spokojená,zabavená. Pokud vidím,že si hrát nechce,je to jasné,že chce ven...tak ji popadnu a jdeme na prochajdu. Jde o to naučit se vnímat signály psa,co vám tím štěkotem naznačuje a pak to půjde i vyřešit.
Pes štěká proto, že je to pes. To jste nevěděl dřív, než jste si psa pořizoval, že bude štěkat? Lidi si pořídí psa, ví, že pes dělá hovínka, že štěká, že jako štěně ničí věci, ale přesto si ho pořídí a pak se diví...A ještě si ho pořídí do bytu, (nejlépe v paneláku).
Pes štěká, protože k tomu bude mít nějaký důvod (cítí např. pachy, které ho vzrušují nebo dráždí, nebo vyžaduje pozornost apod.)
Dávat mu elektrický obojek pouze za to, že štěká je přinejmenším zvláštní.
Dobrý den, pejsek neštěká bez příčiny - takže, něco slyší, něco signalizuje, něco se mu nelíbí.
Jak je stará? Na co reaguje? Změnilo se doma něco? Není doma sama? Vy také něco slyšíte?
Chtělo by to odstranit příčinu (až na ní přijdete). Zdravím!
skrap - odpovíte? Jinak se asi dál neposuneme.
Dobrý den. Z vašeho dotazu nelze přímo určit proč pes štěká, ale já řeším psichycké problémy psů "Bachovými kapkami". Je to čistě přírodní přípravek složený z bylin určených přímo na daný problém. Takže by bylo dobré zjistit proč pes štěká. Důvodů může být více. Na prvním místě to bývá ze žárlivosti. Z potřeby na sebe upozorňovat. Pes se nudí... a nebo naopak mu něco vadí... Jak je stará...jak často si hrajete...má dost hraček...chodíte dost často ven...co máte za sousedy...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.