Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolika let se dožívají kočky?

Od: berga odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
kolika let se běžně dožívají domácí kočky? Jakou nejstarší kočku máte nebo jste měli?

Známí měli kocoura 15 let. Je to maximum?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

Zrovna teď na FB ve skupině milovníků koček probíhá debata na toto tema. Maximum je tam nyní 28 let. 20 let se tam objevuje často. Jsou to vesměs kočky "bytové" ;)

berga
hodnocení

Dala byste mi odkaz na tu skupinu? Děkuji

hodnocení

4x

Kolik se kočka dožije let, je zcela inviduální. Máme dva kocoury (13 a 7let) a ještě ten starší na to nevypadá, že by to měl pomalu balit. Měli jsme sibiřskou kočku a ta měla vrozenou vadu a dožila se jen 3 let! Na chalupě sousedovic kočka se dožila 21 let a v 19 letech měla ještě jedno kotě!

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, maximum to není - klidně 20 i více let. Zdravím!

doplněno 17.01.18 12:55:

15 let je solidní průměr.

hodnocení

2x

Dobrý den. Kamarád, který bydlí kousek, měl 18 let starou kočku. A jedna z našich se dožila 17 let, ale byla asi 1, 5 roku hluchá. Ale jinak žrala, mazlila se. Jen už nechodila na rajc, byla pořád doma nebo na zahradě.

pb®
hodnocení

2x

Jeden veterinář měl ruského modrého kocoura a ten se dožil asi 21let. Známá měla perskou modro bílou a ta žila 19let. 15let není maximum, to se tak nějak udává průmer, ale kočka se ho dožít může a nemusí.

hodnocení

0x

Známý měl kočku, pošla, když jí bylo 24 let.

doplněno 17.01.18 13:40:

@berga: Uliční směs.

berga
hodnocení

Děkuji, co to bylo za kočku? Nějaká křížená pouliční nebo naopak s papíry?

wanesa*
hodnocení

0x

Měla jsem před 25 lety britskou bílou s modrýma očima s PP,chodila i ven,lovila ptáky,myši,dokázala se porvat i se psy(2x kjsem s ní byla na šití)a 3x jsem jí rodila(nikdy jsem jí nenechala vykastrovat) a dožila se 23 let:)Její syn který je u mých sousedů se dožil 22 let a také lítal venku.Asi je to v genech...

majsterjoe*
hodnocení

0x

Tyjo, to koukám. Neodpovím na dotaz (což ale určitě nevadí, to je takový zvyk zde na poradně), ale docela se divím že kolem 20 let. Je pravdou že jsem z "vesnice" kde se prostě stávají nehody a kočky umírají různě, a že jako malý si pamatuji kocoura od sousedů až přes dobu kdy jsem dostal první občanku. Ale my měli kocoura a ten umřel po tuším 8-10letech.

Jsem zase o něco chytřejší.

wanesa*

Možná to bude i zdravější stravou,protože naše kočka jedla většinou ryby-pstruhy,telapie...měli jsme blízko rybářství a kamaráda,který nám nosil pravidelně ryby nebo je i namlel a já je nasáčkovala do mrazáku:)Někdy nosil i malé pstruhy a ty si sama lovila ve vaně,odnesla do misky a tam snědla:) granule moc nejedla...

Ale zase mému tátovi teď zemřela kočka taky britka,která měla 16let a té dávali jen Frieskis a Wiskas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]