Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrtvá slepice - straka?

Od: magdalena* odpovědí: 11 změna:

Prosím o sdělení, zda je možné aby slepici zabila straka.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

8x

Ne, jde jen po malých ptácích, mláďatech a vejcích. M

hodnocení

7x

Straka slepici nezabije, spíše už hodovala na mršině.

hodnocení

6x

Straka slepici těžko zabije, většinou zabije slepici Káně nebo Moták, Kuna nebo liška, popřípadě hladový, toulavý pes.

72mona3*

Nejspíš bych změnila pořadí predátorů. Káně sice prý může lovit (a ulovit) slepici, ale je to spíše lokální, nepříliš rozšířený jev. Tak prosím zařadit někam k toulavému psu :) Místo ní pak prosím umístit Jestřába. ;)

U nás je Káně hodně častý jev, zrovna minulý týden mi káně jednu roztrhalo, ovšem povedlo se mi ho zastřelit.

Není káně náhodou chráněné?

Ano, Káně je myslím chráněné, ale já jsem oprávněn chránit svoje slepice. Navíc v tu chvíli když jsem ho tam viděl, jak ji morduje, tak to ve mě bouchlo. Chráněné, nechráněné.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, straka zřejmě nikoliv - to by to musela být snad nějaká nehoda za letu (čelní náraz) nebo by ta straka musela být ozbrojená . Zdravím!

sebod*

A že slepice lítají hodně vysoko a velkou rychlostí ...Bacha na ně :-D

Podle drzosti místních strak bych se ani nedivila, kdyby měly pod křidýlkem kalaš ;)

milannovotny
hodnocení

0x

Možná krysa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]