Dobrý den, máme doma šestiletou kastrovanou kočičku. Je moc hodná, mazlivá. Rozhodli jsme se, že si k ní pořídíme ještě kotě a v říjnu jsme si z útulku přivezli čtyřměsíčního kocourka. Seznamování proběhlo celkem v klidu, došlo na nějaké to syčení a sem tam výchovný pohlavek, když malý začal zkoušet, co si může dovolit. Poslední dobou (cca měsíc) ale malý začal na starší dost dorážet, skáče na ní, snaží se jí kousat, kolikrát se jí veze na hřbetu nebo jí povalí na záda. Často na ní někde číhá za rohem a pak na ní skočí, když jde okolo. Starší kočka vrčí, kňučí, prská, syčí, fackuje ho apod. Přijde mi hodně smutná. Pořád se s námi hodně mazlí (dokonce bych řekla, že se dožaduje pozornosti více než dřív), ale nechce si hrát a už s námi nechce spát v posteli, protože se tam vždy nakýbluje i malý. Malého jsme nechali před týdnem vykastrovat a doufáme, ze se jeho chování zlepší, ale v tom posledním týdnu je to snad ještě horší a nenechá kočičku ani chvíli být. Ona před ním neustále utíká a snaží se schovat. Manžel řekl, že jestli malý nedá starší pokoj, půjde zpátky do útulku. Já ho samozřejmě vracet nechci, ale taky nechci, aby se naše starší kočička trápila. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili?
Ono nejspíš jde o to, že kočičák je ještě kotě. Než dospěje a zklidní se, tak to bude trvat. Teď má nadbytek energie, kterou se snaží ventilovat a kočička to prostě schytává. M.
Chce to trpělivost. Máme 2 kocourky, jeden 12 let, druhý 4 roky. Ten druhý je navíc hluchý, tedy hendikepovaný. Máme je něco přes tři roky a přes počáteční totální averzi a rvačky se po těch letech sice nemilují, ale už se nemusíme starat o to, aby se nepoprali. Nějaké syčení a vrčení je pořád, ale nakonec si vzájemně vyhoví.
Ano, mám úplně tu samou zkušenost. Právě to prožívám. Mám kastrovaného čtyřletého kocourka a k němu mám malou 3 a půl měsíce starou kočičku. A to je kolikrát takový mazec, že všechno lítá. Malá na velkého doráží, protože si chce hrát. Také ho neustále pošťuchuje a kouše. Ale to je naprosto normální. Nebojte se, oni si to mezi sebou srovnají sami. Ta větší kočka nechá tu menší zajít tak daleko, kam se jí samotné zachce. A když ten mrňous pokoj nedá, tak mu to dá najevo. Také u toho kolikrát zavřeští, ale toho se vůbec nebojte. Zatím co tohle píši, tak to tady proběhlo. Malá dostala za vyučenou, a jede to dál v pohodě. Také jsem si zpočátku myslela, že tomu budu bránit a pořád jsem je hlídala. nepomohlo to a pak jsem si uvědomila, že ono si vystačí vlastně sami. Až ta menší kočička povyroste, tak ji to přejde. Berte to jako malé dítě. Rozhodně ji nevracejte do útulku, ono se to nezdá, ale uvidíte, že bude ta velká kočička smutná. Mně se to jednou stalo. Ale to byl kocourek, který k nám chodil z venku. Ale s tím mým se zpřátelili a také se venku pošťuchovali. No a pak najednou ten malý kocourek zmizel a už se nikdy nevrátil. Měla byste vidět, jak ten můj kocour pořád chodil a hledal kde je. Garantuji Vám, že se to zlepší a budou oba v pohodě.
doplněno 11.01.18 11:34:
Tady jsou hezky v mezi čase, bez válečného nasazení
lucie*
jééé já mám podobnou.Ta měla chudera tolik barev,až mi přišla nejhečí a je nejhodnější...nikdo jí nechtěl.
Je to ještě kotě a chce si hrát. Musíte ho zabavit, hrát si s ním a nechat starší kočce místo, kde si od něj může odpočinout, klidně je na část dne úplně oddělit a věnovat se každému zvlášť. Nebo si hrát s oběma. Takové kotě je do dvou let věku prostě plné energie.
Ted se mi děje doma to samémáme kocoura s kočkou(4r)a ted jsem našla zbídačeného,hluchého kocourka(4m)tipovala jsem jak bude ten malý zaskočený a kvůli postižení nenáročný...omylje to naprosto živé a divoké kotě jako každé jiné.Ty starší taky poblbnou,ale nejsou to koťata,takže mladého těžko snáší,nechtějí si tolik hrát a on se jim věší na krk,skáče po zádech.Hlavně to dělá kočce,která je bázlivá a axtremně hodná.Takže mě tím štvě ,protože je to moje holčička a on jí otravuje(ona už má strach).
Za měsíc jde na kastraci a věřím,že to přejde,jen je divoký,mladý a oni ti starší na to nemají nervy.Obzvlášť kočky se raději stáhnou.Kocour už jej mravně kousl,ten si to líbit nenechal.Takže zkuste vydržet...my malého honíme laserem po bytě,at se vyběhá a dá pokoj.
Když devonek Amisek přišel o klidného kamaráda brita Maxe a přišlo akční kotě siamáka, Amisek našel únik. Vlezl si so postele, mezi cíchu a peřinu. A odmítl a dodnes odmítá žít jinde. Vyleze jen na wecko a nažrat se. Ztloustnul a je z něho podivín.
lucie*
...tady je ten můj nalezenec,i když hluchý a nemocný(kočičí chřipka)tak už je krásný,léky zabraly a je divoký ,až to ti dva starší nemůžou pobrat.Už jsem rozdala dětem lasery a honí jej po bytě nebo mu oba tahají tkaničku po zemi a kocour je vylítaný jedna báseň
wanesa*
Pro :babkazov: No tak to je mi kocourka líto.Než aby celý život strávil pod peřinou ,dala bych ho někomu,kdo nemá další kočku,aby se zase radoval ze života a mohl volně běhat po bytě bez stresu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.