Nejste přihlášen/a.
Poraďte se jakou stravu s veterinářem, který pejska zná.
Kvalitní granule má Hills /cenu neřeším/, ale pokud polyká granule, tak bude polykat všechny značky, /nemá nějaké zuby, nebo ho zbývající bolí/.
Já osobně bych přešla na domácí, vařenou stravu, co nejměkčí, a poté třeba i na mixovanou.
Rýže, ovesné vločky, drůbeží maso, hovězí maso, pohanka, mrkev, žloutek, nějaký vhodný tuk, případně vitamíny apod.
Pro čivavu stačí málo a finančně nevykrvácíte. Pořídila bych malinký hrneček a v tom bych pejskovi vařila. A to malé množství potravy bude uvařené za malou chviličku. Psovi bude čerstvě uvařená strava chutnat určitě více.
Kolegyně pro Yorkshira kupovala kočičí granule,popřípadě kro koťata,jsou malinké dobře se jí jedly a někdy je polívala vývarem,at jsou ještě měkkčí.Značku vybírat dle obsahu masa v nich,ale když to posoudím podle koček,stejně mají nejraději Purina One pro koťata a můžu jim to vysvětlovat jak chci
zavináč- kočičí granule obsahují více bilkovin,protože kočka je striktní masožravec,zatím co pes není.Proto (probůh)zmiňuju,že granule vybírat podle obsahu masa v nich,protože co si budem povídat,i někteří výrobci kočičích granulí se snaží s koček udělat vegetariány,obzvláště ty běžné dostupné značkyTak jako u potravin pro lidi,čtu obaly ,dělám to i u zířecího krmení.
Přidám pár svých zkušeností.
Rozhodně nechte pejskovi vyšetřit zuby a od veterináře žádejte doporučení ohledně krátkodobé či dlouhodobé změny stravy.
Mým předchozím psům zbývalo ke konci života zubů už málo. Dostávali doma vařené maso smíchané s těstovinami, rýží, vločkami. Tehdy jsem se od veterinářky dozvěděla zajímavou informaci. Psy prý zuby nebolí. Tedy ne tak, jak to znají lidé. Ale zuby se zánětem (kromě toho, že psovi nepříjemně páchne z tlamky) hodně zhoršují funkci srdce a ledvin zvířete. Proto se zuby trhají.
Pro současného pejska jsem od veterinářky chtěla doporučení na granule. A to v ceně, která odpovídá mé stravě. Nic levného, nic superdrahého. A protože pejsek má nápadně úzkou tlamičku, chtěla jsem spíš malé granule. Prý chyba, granule velké, zdravý pes musí kousat. Dostali jsme pár vzorků, pes si vybral něco z řady Fortify. Prodávají to pouze veterináři, 3 kg něco pod 300 Kč. Krmím tím necelé dva roky, pes má nápadně lesklou srst a celkově dobře prospívá.
Rozhodně ale konzultujte se svým veterinářem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.